K2 Content

Het zijn vaak weekeinden van Alan lacht en Alan huilt. Successen worden omgeruild met diepe pech. Gisteren viel hij in leidende positie uit op Assen met een geheel verwoeste motor en vandaag wint de jonge Pool gewoon met een revised exemplaar.

Alan Czyz een 16 jarige tiener profiteerde optimaal van een foutje van koploper Tomas De Backer in Strubben en pakte de kop, om deze niet meer af te geven ondanks aanvallende acties van Senna van Soelen. Tomas De Backer werd derde en werd daarmee de Belgisch kampioen en de beste in de  Dutch Belgian Super Star strijd.

Tomas De Backer won gisteren de eerste wedstrijd en mag zich daarmee bijna Belgisch en Dutch Belgian Super Star kampioen noemen. Nadat gisteren bij Bas Koeten Racing de champagne gespoten heeft voor Sen Roodenburg voor de titel in de divisie 1 voor rijders onder de 24 jaar, kwam de domper. Roodenburg heeft in zijn jacht naar voren even buiten de lijntjes gekleurd en dat kost hem twee posities, waarmee hij dus niet tweede wordt maar vierde. Het betekent echter ook dat de titel nog niet binnen is, al scheelt het niet veel. Wanneer Roodenburg de tweede race van start gaat is de titel een feit.

De zwaar teleurgestelde Alan Czyz leverde gisteren zijn Fiesta in leidende positie af bij de pitbox van zijn team met een motor die terminale schade had. De jonge Pool staat voor de tweede wedstrijd op de poleposition, maar of de wagen op tijd gereed is, is nog maar de vraag. Aan de andere kant van de eerste rij staat De Backer. De tweede rij is voor Senna van Soelen en Ellis Spieza.

Het is het team van Nowicki Auto Serwis team van Alan Czyz gelukt om de Ford Fiesta aan de start te brengen. Hulde voor het enthousiaste Poolse team. Czyz houdt de leiding na het doven van de rode startlichten, maar Tomas De Backer heeft de beste start gevolgd door Senna van Soelen en Ellis Spieza.

Tomas De Backer pakt in de eerste ronde de kop over van Czyz. Spiezia zakt terug uit de kop, waardoor Sen Roodenburg naar de vierde plaats stijgt. Philippe Huart gaat in de GT chicane tussen de pionnen door en moet een gewonnen plaats terug geven. Een bocht verder raken Huart en Tom Feyaerts elkaar in de Haarbocht. Huart krijgt een waarschuwingsvlag voor zijn rijgedrag.

Na een opmars is het einde verhaal voor Veeti Rajala die zijn auto stil moet zetten in de Geert Timmer chicane. De wagen kan niet geduwd worden en staat vast. De wedstrijdleiding besluit daarom de safetycar de baan op te sturen.

Na een korte onderbreking wordt het veld weer losgelaten voor het vervolg van de nog 18 minuten durende wedstrijd. Stefan Barewijk moet zijn auto aan de kant zetten met pech. Tomas de Backer blijft de koploper al dringt de jonge Pool Czyz enorm aan.

Senna van Soelen volgt op minder dan een seconde achterstand. Sen Roodenburg doet zijn uiterste best om er een groepje van vier van te maken.  Daarachter loopt de achterstand van Gianni van de Craats op, hij moet zich verdedigen tegenover Aleksander Olejniczak en de teruggevallen Ellis Spieza. In de strijd om de achtste plaats ontstaat er een vechtend groepje tussen Tom Vanderheyden, Esmee Kosterman en Marnix de Wit. Na hun moeilijke start met contact rijden Feyaerts en Huart een beetje in niemandsland in de achterhoede.

In zijn aanvalsdrift krijgt Sen Roodenburg een waarschuwingsvlag vanwege de track limits. Zijn achterstand op derde man Senna van Soelen loopt zienderogen terug. Tomas De Backer moet zich in Strubben breed houden op de aandringend Czyz en gaat te wijd, waardoor hij zijn eerste plaats verliest aan de Pool. Het momentum is de Belg even kwijt, want ook Senna van Soelen passeert De Backer. Alle pionnen in de GT bocht zijn weggetikt door Aleksander Olejniczak, waardoor hij drie seconden straf krijgt.

Esmee Kosterman heeft zich uit het vechtende groepje losgeweekt en is nu op weg naar Ellis Spieza voor de zevende plaats.

Het gevecht vooraan blijft fraai om te zien. Koploper Alan Czyz moet zich tot aan de laatste ronde flink verdedigen op de aanvallende Senna van Soelen, maar wint de wedstrijd voor Van Soelen op 0.250 seconde en derde man Tomas De Backer op 0.715 seconde. Sen Roodenburg eindigt op geringe afstand als vierde.

Na een gat van bijna 15 seconden eindigt Gianni van de Craats als vijfde gevolgd door Aleksander Olejnczak en Ellis Spieza. Ondanks een tijdstraf van drie seconden vanwege de track limits blijft Esmee Kosterman als achtste gevolgd door Tom Vanderheyden en Marnix de Wit.

Alan Czyz straalt na de wedstrijd van geluk. “Na de motorschade uit de eerste wedstrijd hebben we gistermiddag een gebruikte motor gekocht en zijn tot bijna vier uur in de nacht met onze kleine groep bezig geweest om de motor weer in te bouwen.

Zonder te testen ben ik aan de start gekomen en ik ondervond gelukkig geen enkel probleem.” De pas 16-jarige rijder heeft dit seizoen laten zien dat hij vooraan kan rijden en zelfs races kan winnen. Wisselvalligheid was vaak troef, momenten van vreugde, werden omgeruild door teleurstelling en pech. Wat de talentvolle rijder volgend seizoen gaat doen wil hij nog niet zeggen.

Voorlopige uitslag Ford Fiesta Sprint Cup Assen:PR

19394139
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6762
5544
37390
19305690
132203
212456
19394139

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven