K2 Content

Mikel Azcona heeft de eerste race van het weekend op zijn naam weten te schrijven. Hij mocht als eerste naar het podium gevolgd door Norbert Michelisz en Nathanael Berthon. Tom Coronel mocht mee naar het podium voor de trophy klasse.Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de WTCR vertrekt het veld voor de eerste keer in het donker voor deze eerste race van het weekend in Bahrein. De beide Zengo auto's vertrekken vanuit de pit waarom is niet bekend.  

Als de rode lichten doen is het Azcona die een hele goede start heeft en de leiding in handen weet te houden. Norbert Michelisz weet dan vanaf de vierde plaats de tweede positie in handen te nemen terwijl Nick Catsburg een tik krijgt van Franco Girolami en terugvalt naar de laatste plaats. Magnus moet zijn Audi naar de pit brengen met schade en is daarmee de eerste uitvaller.  

Mehdi Bennani weet Attila Tassi in te halen voor de vijfde plaats waar Tom Coronel ook weet te profiteren en de zevende plaats in handen weet te nemen. Berthon en Girolami zijn met elkaar in gevecht voor de derde plaats in de wedstrijd.

Catsburg heeft zich inmiddels naar de achtste plaats weten te rijden en is in gevecht voor de zevende positie met Esteban Guerrieri. Dan krijgt Tom Coronel een straf van vijf seconden van de wedstrijdleiding voor de tik die hij uitdeelde aan Attila Tassi. Catsburg weet Guerrieri in te halen maar Guerrieri weet in de volgende bocht weer naast de Nederlander te komen en uiteindelijk komt hij er weer voor te liggen en is het aan Catsburg om het nog een keer te proberen.

In de volgende ronde probeert Catsburg het dan inderdaad nog een keer en is er deze keer wel goed voorbij waarbij hij de zevende plaats in handen weet te nemen. Ondertussen weet Coronel de vierde plaats in te nemen door Nestor Girolami in te halen. Ook Franco Girolami wordt door de westrijdleiding bestraft voor zijn tik die hij uitdeelde aan Nick Catsburg.

Maar voorin is het nog steeds Mikel Azcona die de leiding in handen heeft en daarmee goede punten binnen weet te halen voor het kampioenschap. Norbert Michelisz heeft de tweede plaats in handen voor Nathanael Berthon die als derde mee mag naar het podium.

Catsburg probeert met alles wat hij heeft Mehdi Bennani in te halen voor de zesde plaats maar voorlopig is het de Marokaan die zijn poot stijf weet te houden en de Nederlander er niet voorbij laat. Via de boordradio krijgt Catsburg te horen dat hij Bennani maar niet in moet halen, maar dit komt binnen als hij zijn wagen naast die van Bennani zet en hem er uiteindelijk ook voorbij weet te zetten om zo de zesde plaats in te nemen.

Franco Girolami weet ook nog een plaats te pakken als hij Tassi in weet te halen voor de negende plaats.

Maar het is Mikel Azcona die als eerste afgevlagd wordt voor Norbert Michelisz en Nathanael Berthon.  Coronel valt net buiten het podium op de vierde plaats

Voorlopige uitslag race 1 WTCR Bahrein:Foto: WTCR

18787427
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
5313
5793
11106
18738763
129166
172540
18787427

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven