K2 Content

Vanavond werden de twee allerlaatste races in de WTCR verreden in Saoedi Arabie waarbij Nathanael Berthon de eerste race wist te winnen en de tweede race kwam op naam te staan van Gilles Magnus.Nathanael Berthon is goed weg bij het doven van het rode licht van de een na laatste race van de WTCR in Saoedi Arabie en blijft de leiding in handen houden. Norbert Michelisz heeft de tweede plaats in handen voor Tom Coronel die de derde plaats in handen heeft weten te nemen. De wagen van Attila Tassi kwam bij de start niet weg en dat levert een safetycar periode op.

De derde plaats van Tom Coronel is ingenomen door die van Franco Girolami die zelfs een gat weet te slaat ten opzichte van de Nederlander en steeds dichter in de buurt komt van Norbert Michelisz alwaar hij graag de tweede plaats over zou willen nemen.

Gilles Magnus geeft een plaats terug aan Mikkel Azcona die daarmee de vijfde plaats in handen heeft. Dan krijgt Magnus over de radio te horen dat hij het rustig aan moet doen want ze hebben meer aan hem op dan naast de baan. Maar dan is het Azcona die Magnus aan tikt die nog net zijn wagen op de baan weet te houden.

Franco Girolami doet een alles of niets poging om Michelisz in te halen maar de Hongaar weet de tweede plaats vast te houden als de laatste ronde in gaat. Franco Girolami staat vol op zijn remmen om Tom Coronel voor te laten die dus als derde wordt afgevlagd. Terwijl Nathanael Berthon als eerste over de streep komt.

De tweede race, die Attila Tassi op pole zag, ging van start terwijl Viktor Davidovski van de tweede plaats vertrekt. Tassi weet de leiding vast te houden terwijl Esteban Guerrieri de tweede plaats in handen weet te nemen voor Nick Catsburg die de derde plaats heeft. Franco Girolami heeft de vierde plaats in handen terwijl Davidovski naar de zesde plaats

Guerrieri probeert de eerste plaats in handen te nemen maar hij verremt zich big time en valt terug naar de laatste plaats. Catsburg probeert de eerste plaats in handen te nemen maar dat lukt heel even maar de Hongaar weet de eerste plaats weer terug te pakken.

Franco Girolami probeert Nick Castburg te pakken maar remt veel te laat en ramt niet alleen Nick Catsburg eruit maar ook Attila Tassi die naar de pitstraat moeten en de race moeten staken. Ook meld Franco Girolami zich in de p itstraat en voor de drie heren is de race over. In alle comotie heeft Gilles Magnus de leiding in handen weten te nemen voor Davidovski en Mikel Azcona.   

Nathanael Berthon gaat voorbij aan Rob Huff maar die weet de vijfde plaats weer terug te pakken. Hij, Rob Huff en Tom Coronel zijn nog in gevecht voor het kampioenschap in de Trophy klasse. Berthon probeert het een aantal malen op Huff maar de Engelsman weet zijn positie vast te houden. Berthon gaat er dan af en komt voor Huff de baan weer op en deze plaats zal hij terug moeten geven. En dat doet hij, welliswaar onder protest dat Huff hem eraf duwde, een ronde later.  

Het is er Berthon natuurlijk alles aan gelegen om zoveel mogelijk punten binnen te halen om de tweede plaats in het kampioenschap in handen te nemen die nu in handen is van Nestor Girolami. Maar dan is het Berthon die zijn wagen tegen die van Huff aan zet en daarbij de rechter voorband afbreekt. En daarmee moet hij genoegen nemen met een derde plaats.

Gilles Magnus weet de race op zijn naam te schrijven voor Viktor Davidovski en Mikkel Azcona die zich de laatste kampioen WTCR mag noemen voor Nestor Girolami en Nathanael Berthon. Rob Huff weet voor Tom Coronel te eindigen en is daarmee kampioen in de Trophy klasse waarbij Tom Coronel de tweede plaats in heeft weten te nemen van Mehdi Bennani die de laatste drie races niet aan de start is verschenen.  

Met nog vijf minuten te gaan wordt de safetycar ingezet om de wagen van Berthon te ruimen. Helaas wordt de race achter de safetycar beindigd en zo komt er een einde aan de WTCR. Hoe en of de klasse doorgaat, dat gaan wij in de gaten houden en zullen dan op www.nospeedlimits.nl u op de hoogte houden.

Voorlopige uitslag race 1 WTCR Saoedi Arabie:Voorlopige uitslag race 2 WTCR Saoedi Arabie:


Foto: WTCR

18011814
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2336
5440
20984
17950191
39286
143848
18011814

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven