K2 Content

Een duo om rekening mee te houden, dat hebben Mex Jansen en Jordin Poland vandaag wel bewezen. Vanochtend wisten zij in de kwalificatie de snelste ronde neer te zetten waardoor ze de eerste race dit weekend van pole mochten beginnen en deze plaats hebben ze gedurende de race ook vast weten te houden. Een race overigens waar niet 1 x de gele of rode vlag werd gezwaaid telde 31 wagens die streden in vijf verschillende klasse.Jansen/Poland wisten in de race, waar ze ook laat naar binnen gingen voor de verplichte pitstop, de leiding in handen te houden terwijl er her en der toch wel wat pech viel te noteren. Equipe de Borst moesten al vrij snel met problemen naar binnen en vielen terug naar een 31ste plaats. Gedurende de race wisten ze zich toch wel weer te hervatten en werden uiteindelijk als 15de overall en 5de in de klasse afgevlagd. Ook waren er de nodige problemen voor Rob Nieman die weer terug is in de Supercar Challenge. Hij krijgt als eerste de waarschuwing voor de tracklimits en na de pitstop krijgt hij een drive-through omdat de pitstop te kort heeft geduurd. Met nog 12 minuten te gaan in de race gaat hij dan naar binnen en valt terug van P21 naar P22.

Equipe Hoogwerf/Teirlinck weten nog een plaats van Rob Nieman in te pikken maar dan maken ze een foutje en vallen terug naar p28. Hiervandaan gaan ze de pit in en komen uiteindelijk de baan weer op om uiteindelijk als 24ste te worden afgevlagd. Equipe Tappel/Wisselink weten Laurens de Wit in te halen voor de eerste plaats in de SS1 klasse maar even later moet de equipe toch in de pitstraat opgeven.

Halverwege de race is dan iedereen binnen geweest voor de pitstop waarbij Jansen/Poland de leiding nog steeds in handen hebben. In de SR3 zijn het equipe Greenhalgh/Greenhalgh die aan de leiding gaan terwijl Ruud Olij de leiding in handen heeft in de SS1 klasse. In de SS2 is het equipe Van Houten/Jansen die de leiding in handen hebben terwijl equipe De Jong/Hoekstra aan de leiding gaat in S1. Helaas zijn er wel een aantal uitvallers te betreuren waaronder equipe Tappel/Wisselink. Equipe Drummen/Drummen werden na de pitstop niet op een juiste wijze weer op pad gestuurd wat ze een straf van +15 seconden opleverd.

Na een uur rijden is dus de eerste plaats algemeen en in de GT klasse voor equipe Jansen/Poland terwijl Martin Kock de tweede plaats in handen weet te nemen voor Daan Meijer die als derde mee mag naar het podium. In de SR3 klasse kwam de overwinning op naam van equipe Van Dam/Van Dam voor equipe Greenhalgh/Greenhalgh terwijl equipe Raducanu/Berg de derde plaats voor zich op wisten te wisen. SS1 klasse kwam op naam te staan van Ruud Olij, terwijl Remco de Beus vlak voor het einde de tweede plaats van Lauerens de Wit in wist te nemen. De SS2 klasse kwam ten prooi aan Maik Broersen terwijl equipe Van Houten/Jansen de tweede plaats in handen namen voor Tony Verhulst. In de S1 klasse was het equipe Vianen/Jobst die het wisten te winnen van Jan Berry Drenth en equipe De Jong/Hoekstra.

Uislag race 1 Supercar Challenge Zandvoort:Foto: Supercar Challenge

19182233
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1925
6691
8616
19120996
132753
225513
19182233

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven