K2 Content

Als volgende week, van 28 tot en met 30 april, het nieuwe seizoen in de TCR Europe Series van start gaat op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão in Portugal, dan is ook Tom Coronel er weer bij. De coureur uit Eemnes heeft de langste staat van dienst in de internationale toerwagenracerij en zet die indrukwekkende carrière dit jaar voort.

Opnieuw komt hij uit met een Audi RS 3 LMS van het Belgische team Comtoyou Racing, nu grotendeels uitgevoerd in de kleuren van Tricorp Workwear. “Het was best lang spannend, maar ik ben superblij dat het ook nu weer is gelukt. Ik heb er zin in”, zegt Coronel gretig.

Vorig jaar had Tom Coronel een van zijn beste seizoenen in de internationale toerwagencompetitie. In de TCR Europe Series behaalde hij twee overwinningen en zes podiumplaatsen en ondanks dat hij één van de zeven raceweekeinden vanwege andere verplichtingen moest laten schieten, sloot hij het seizoen als tweede in de eindstand van het rijderskampioenschap af. “Vandaar dat er voor Jean-Michel Baert en François Verbist van Comtoyou Racing geen enkele twijfel over bestond dat ze met mij door wilden, en dat was wederzijds”, zegt Coronel.

Toch was dat niet zo eenvoudig, want na acht jaar moest Coronel afscheid nemen van DHL, dat hem altijd bij zijn raceactiviteiten ondersteund had. “Dat kwam niet onverwacht, DHL had al in een vroeg stadium aangegeven dat de ondersteuning vanwege een wijziging in de strategie beëindigd zou worden. Ik ben enorm dankbaar voor de steun die ik in de afgelopen jaren van DHL heb ontvangen, het was echt een geweldige samenwerking”, aldus Coronel.

Met hulp van Tricorp Workwear, dat ook in de afgelopen jaren al betrokken was bij de activiteiten van de Gooise rijder, kon Coronel zijn plannen voor 2023 uiteindelijk realiseren. “Het is wel even wennen, geen gele auto meer, maar ik denk dat het zwart en rood, dat zowel voor Tricorp als voor Audi Sport staat, ook een heel mooie uitstraling heeft”, zegt de enige Nederlandse coureur in het Europese veld.

Naast Tricorp is ook Eurol, eveneens al jarenlang partner van Tom Coronel, bij het project betrokken. Eurol is de Nederlandse ontwikkelaar en producent van smeermiddelen, additieven, reinigers, technische vloeistoffen en specialistische producten, verkrijgbaar in meer dan 90 landen wereldwijd. Het premium merk staat voor innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Eurol voorziet de Audi RS 3 LMS van de Eurol Specialty racinglijn met SYNGIS Technology, voor extreme prestaties en bescherming onder alle omstandigheden. Uiteraard komt Coronel ook dit jaar weer in actie met zijn overbekende “kaashelm” als symbool voor de samenwerking met ERU Prestige, en is ook Ireckonu opnieuw als partner aan boord.

Het seizoen in de TCR Europe Series 2023 bestaat opnieuw uit zeven evenementen met elk twee races. Na de seizoensstart van 28 tot en met 30 april in de Algarve volgen optredens op het stratencircuit in Pau in Zuid-Frankrijk (12-14 mei), het Circuit de Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen (26-28 mei), de Hungaroring in Mogyoród nabij Boedapest (17-18 juni), Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet (21-23 juli) en na de zomerpauze Monza in Italië (22-24 september) en de finale op het Circuit de Barcelona-Catalunya (20-22 oktober). “Het zijn allemaal circuits die ik ken”, zegt Coronel. “Spa is natuurlijk altijd extra gaaf, ook een beetje mijn thuisrace. Pau is een stratencircuit, ook altijd mooi, en ook de andere circuits liggen me.”

In de aanloop naar het seizoen heeft Coronel op de circuits van Spa, Monza en Barcelona al met de Audi RS 3 LMS van Comtoyou Racing kunnen testen. Coronel: “Geweldig dat ik daarvoor al het vertrouwen gekregen heb van Jean-Michel Baert en François Verbist, die me al lieten testen voordat we opnieuw tot overeenstemming gekomen waren. Dat laat zien hoe gedreven ze zijn. Natuurlijk wil ik van mijn kant er weer alles aan doen om ze voor hun vertrouwen te belonen met goede resultaten.”

Een klassering bij de eerste drie in het kampioenschap is ook voor dit jaar Coronels doel. “Als je kijkt naar de resultaten van vorig jaar moet dat zeker haalbaar zijn, want vrijwel alle factoren zijn ongewijzigd”, zegt Coronel. “Daarnaast zou het mooi zijn als ik kan meedoen aan de TCR-wereldfinale aan het einde van het seizoen. Dat betekent dat ik voldoende punten moet behalen voor de TCR World Ranking, dus ieder resultaat telt. Maar vooral ben ik blij dat ik ook dit jaar weer op de grid sta. Mijn 34e jaar in de racerij, dus inderdaad is dat nu mijn startnummer. Ik heb er zin in!”

PR

19182547
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2239
6691
8930
19120996
133067
225513
19182547

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven