K2 Content

Kwam Lorenzo van Riet vanochtend nog iets te kort voor een overwinning, in de tweede wedstrijd ging alles voorspoedig voor de Ferry Monster Autosport rijder en hij reed naar de winst.

Daarachter een flinke knokpartij voor de tweede plaats, die uiteindelijk op naam kwam van poleposition rijder Laszlo van Houwelingen en de winnaar van vanochtend Jordy van der Eijk. Net als in de eerste race finishte Filip Wojtowicz net buiten het podium. Als koplopers in het klassement gingen Sam Jongejan en Timo de Graaff naar België, maar deze twee rijders kenden zoveel pech dat Laszlo van Houwelingen voor het klassement de beste zaken deed op Circuit Zolder. Het wordt er alleen maar spannender door en geeft maar weer eens aan hoe breed de kopgroep in deze mooie klasse is. Volgende ontmoeting is op 12 en 13 augustus tijdens Jack’s Racing Day op het TT Circuit van Assen.

Na wat lichte regen in de voorgaande wedstrijd is het weer volledig droog. Het verwachte noodweer blijft uit boven het circuit van Zolder en de benauwdheid neemt weer toe. Tijd voor de tweede BetCity.nl Mazda MX-5 Cup race van het weekend. Geen omgekeerde grid, maar gewoon van start gaan in de volgorde van de kwalificatie van gisteren. Laszlo van Houwelingen start dus vanaf poleposition, maar heeft wel te vrezen van Lorenzo van Riet naast hem. Van Riet reed vanochtend vanaf een negende positie naar plek twee, en kwam waarschijnlijk één ronde te kort om Jordy van der Eijk van de overwinning af te houden. De tweede rij is er voor Sam Jongejan, die vanochtend veel technische problemen had aan zijn auto. Naast de tiener uit Zoetermeer staat Filip Wojtowicz die vanochtend net naast het podium greep.

Timo de Graaff kent geen geluk op Circuit Zolder en komt na de opwarmronde met problemen de pits in. Laszlo van Houwelingen heeft de beste start voor Lorenzo van Riet, die in de Kanaalbocht wordt ingehaald door Sam Jongejan. De koploper in het kampioenschap krijgt weer dezelfde ABS problemen als vanochtend en blokkeert volledig voor de Villeneuve chicane. Marcel Dekker heeft inmiddels de leiding overgenomen van Van Houwelingen, die een aantal plaatsen terugvalt. Lorenzo van Riet blijft tweede met Jordy van der Eijk en Filip Wojtowicz daar vlak achter. Er ontstaat een treintje van zes auto’s. Mik Kuiper op plaats zes moet er flink voor rijden om Laszlo van Houwelingen bij te blijven.  Daan de Graaff zit daarachter een beetje in niemandsland.

Marcel Dekker valt een flink aantal plaatsen terug na de Bolderbergbocht en komt achter Daan de Graaff op een zevende plaats terecht. Zijn derde versnelling is stuk en Dekker kan het tempo daardoor niet volhouden. De nieuwe koploper heet Lorenzo van Riet, die een minimale voorsprong heeft op Jordy van der Eijk. Die moet oppassen, want hij krijgt een waarschuwing voor het overschrijden van de track limits.

Laszlo van Houwelingen heeft zich weer opgewerkt naar de derde plaats ten koste van Filip Wojtowicz, die op zijn beurt ook Mik Kuiper moet voorlaten.

De al ploeterende Sam Jongejan spint in de grindbak van de eerste linker en zorgt voor een flinke stofwolk, maar hij kan door. Echter wel op een voorlaatste plaats. Marcel Dekker zakt met een onwillige derde versnelling terug naar een negende plaats en moet Leon Verseveld en Paul Heinisch voor zich dulden.

Jordy van der Eijk voert de druk op bij Lorenzo van Riet. Dit tweetal heeft iets voorsprong gepakt op Van Houwelingen, die Filip Wojtowicz en Daan de Graaff achter zich heeft.

Mik Kuiper is twee plaatsen teruggezakt en rijdt veilig op een zesde plaats rond. Marcel Dekker verliest nog een plaats aan Maikel Schilders die de negende plaats overneemt. Laszlo van Houwelingen en Filip Wojtowicz komen steeds dichter bij de twee koplopers. Voor de laatste twee ronden ontstaat er een kopgroep van vier Mazda’s.

In de laatste ronde valt in deze klasse vrijwel altijd de beslissing wie naar de overwinning rijdt. Wojtowicz, Van Houwelingen en Van der Eijk maken het elkaar zo moeilijk dat Lorenzo van Riet kan uitlopen en naar de overwinning rijdt.

Van der Eijk komt zij aan zij op de laatste Jacky Ickx bocht af, waarbij van Houwelingen de tweede plaats naar zich toe trekt.

Wojtowicz wordt vierde op bijna vier seconden gevolgd door Daan de Graaff, die met een verschil van 0.025 seconde Mik Kuiper achter zich houdt. Een zevende positie is er voor Leon Verseveld, gevolgd door Paul Heinisch, Maikel Schilders en op een tiende plaats Marcel Dekker, die zich deze race wel anders had voorgesteld.

PR

19393618
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6241
5544
36869
19305690
131682
212456
19393618

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven