K2 Content

De eerste race die op het programma stond van Jacks Racing Day was die van de Dutch GP Superkarts waarbij Peter Elkmann van pole mocht vertrekken. 

Echter loopt het eigenlijk nooit zo dat de uitslag van de kwalificatie hetzelfde is als de uitslag van de race. Voor Elkmann verliep het niet zoals hij gehoopt had want in de uitslagenlijst heeft hij een DNC voor zijn naam staan. 

 

Richard de Nes, die als zesde was gestart, wist de overwinning op zijn naam te schrijven. Jaime Zuleta pakte de tweede plaats voor Carl Kinsey.

 

In de M klasse was het Samantha Hempshall die als winnaar naar het podium mocht voor Richard Connick en Lee Plain. In de N klasse nam Anders Frigalt het goud in ontvangst voor Andrew Powell en Mark Jaurequi.

 

Ook de Mazda MX-5 cup reden hun eerste race waarbij Sam de Jonge van pole mocht vertrekken. Gedurende de race was er niemand die de Bleg in wist te halen waardoor hij als eerste werd afgevlagd. Lorenzo van Riet eindigde als tweede voor Laszlo van Houwelingen die als derde werd afgevlagd. 

 

De race werd voortijdig met een code rood stilgelegd na een hevige crash tussen Laurenz Rühl en Maikel Schilder die over de kop ging maar wel met de banden op het gras tot stilstand kwam. Beide konden zelf uit de auto maar moesten zich toch wel even bij het medisch centrum melden.

 

Bij de eerste race van de Colmore YTCC was het Henk Thuis die van pole mocht vertrekken. Gedurende de race wist de zeer ervaren coureur iedereen achter zich te houden waardoor hij als eerste over de meet kwam. 

 

De tweede plaats was er voor equipe Meeuwissen/Meeuwissen in hun Ferrari 488. Christian Nowak eindigde in zijn Cobra op de derde plaats. 

 

Coen Vink reed ook een geweldige race. In zijn BMW V8 Star startte hij als tiende waarbij hij al snel de tweede plaats in handen wist te nemen. Hij viel helaas terug naar de zevende plaats maar wist, in de zeer korte tijd die er nog te gaan was, de vijfde plaats te pakken wat hem de derde plaats in de klasse opleverde. 

 

In de proto klasse ging de overwinning naar Christian Nowak die voor Walter Hoffmann en Equipe Campagne/Kalf naar het podium mocht.

 

In de klasse 80 ging de overwinning naar Samuel Benz voor Martin Glennie en Martin Reynolds.

 

In de klasse 70 ging de overwinning naar Thomas Dütweyler voor equipe Winchester/Mallard en Roger Bollinger.

 

In de klasse 60 ging de overwinning naar Amanda Hennesey voor Robert Dubler en Bruno Knusli.

 

Dan was de beurt aan de Porsche Carrera Cup Benelux die hun eerste race reed en in het begin was het nogal hectisch. De race werd door de wedstrijdleiding betiteld als een wetrace en dat leverde in de formatie ronde al een gele vlag op. Cedric Chassang kreeg als eerste straf en wel +5 seconden voor een valse start. De aanrijding tussen Sebastien Lajoux en Horst Felix Felbermayer na de race onderzocht zal worden.

 

Maar voor in het veld veranderende er niets en was het gastrijder bij JW-raceservice Larry ten Voorde die de overwinning op zijn naam wist te schrijven. Robert de Haan was als tweede gestart en eindigde ook als tweede terwijl Walter Bierenkamps binnenkwam op de plaats waar hij ook gestart was.

 

In de Pro-Am klasse kwam Hans Weijs als eerste over de meet voor Sacha Norden en Aaron Mason. In de AM klasse was het, voorlopig nog, Cedric Chassang als eerste over de meet voor Ralph Poppelaars en Roger Grouwels die als gastrijder dit weekend meerijdt. 

 

De eerste race van de Ford Fiesta Sprint Cup is op naam komen te staan van Alain Czyz terwijk Tomas De Backer eindigde als tweede voor Johan Land die als zesde was gestart maar als derde over de meet kwam. 

 

In de klasse 1 was het dus Alain Czyz voor Galvin de Groot en Esmee Kosterman. In de klasse 2 eindigde Johan Land boven aan voor Jenson de Leeuw en Marcel Schoonhoven. 

 

Als laatste stond de eerste, van twee races, van de Supercar Challenge op het programma en deze begon behoorlijk hectisch. Roger Grouwels kwam al gelijk onder de loep te liggen omdat er waarschijnlijk te lang aan de wagen werd gewerkt. Toen uiteindelijk de rode lichten doofden kon de race van start alleen in de eerste bocht kwam het tot een crash tussen Leonid Protosov en Bob Herber. 

 

Er werd besloten een safetycar in te zetten die de overgebleven wagens over de run off area leide en later ook door de pitstraat. De wedstrijdleiding besloot een rode vlag in te zetten en nam ook de beslissing dat de herstart, achter de safetycar, in dezelfde volgorde als de eerste start liet nemen. 

 

Er is weer een full course yellow als het piteindow voor GT en Prototype wordt opengesteld. Nadat ook de sportklassen hun pitstops hadden gemaakt kon de race echt beginnen om de leiding overall en in de diverse klassen. Er zijn toch wel wat straffen uitgedeeld en er wordt nog naar een aantal situaties gekeken waardoor de uitslagen, zoals hieronder aangegeven, niet definitief is. 

 

Overall is het equipe Bakker/Kreuger die als eerste over de meet kwamen gevolgd door equipe Jansen/Poland terwijl Alain Berg als derde over de meet kwam.

 

In de CN klasse was het equipe Bakker/Kreuger die de meeste punten wist te pakken voor Alain Berg en equipe Stowell/Bridle 

 

In de GT klasse kwam equipe Jansen/Poland als eerste binnen voor equipe Tubben/Weering en Daan Meijer.

 

De Radicals zagen equipe Greenhalgh/Greenhalgh als eerste binnen komen voor equipe Van Dam/Jongejan en equipe Van Dam/Van Wijngaarden.

 

De SS1 zag de broers Van den Berg winnen voor equipe Tappel/Wisseling terwijl equipe De Beus/Schouten de derde plaats wisten te pakken.

 

In de SS2 was het equipe Speelman/Van der Grift die als eerste over de meet kwamen voor equipe Franken hout/Van Buuren jr. en Maik Broersen. 

 

SP1 eindige voor equipe Dekker/De Wit in de eerste plaats voor Bernard Blaak en Mark Jobst.

 

De SP2 dan als laatste klasse eindigde voor equipe Vanden Broeck/Iserbyt in een overwinning voor Leonid Protosov, die de race niet uit wist te rijden.

 

Morgen staat de tweede dag van Jack's Racing day op het programma waarbij ook de races van de BeNeLux Throphy Superbike en Supersport 600 op het programma staan.

 

Voor de volledige uitslagen van de races kunt terecht op :

https://getraceresults.com/Results/organisator/2023?evenement=TT-Circuit+Assen&race=Jacks+Racing+Day

 

Foto; Jack's Racing Day

 

17585031
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
3051
4064
19968
17536096
90838
111414
17585031

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven