K2 Content

De dag begon vroeg voor de derde race in de Dutch GP Superkarts. Hier kwam Liam Morley als winnaar over de finishlijn. Goullancourt Julien pakte de tweede plaats voor Matt Robinson die als derde over de meet kwam.

 

In de M klasse was het Lee Pain die als eerste werd afgevlagd voor Samantha Hempshall en Luke Clemson.

 

In de N klasse kwam Nathan Barton als eerste over de meet gevolgd door Mark Schutte en John Faulkner.

 

Hierna was het de beurt aan de eerste race van de Benelux Trophy Superbike en Supersport 600 waarin Ricardo Brink als winnaar, overall en in de SBK klasse, binnen werd gehaald. Patrick Hobelsberger kwam als tweede overall en in de klasse binnen voor Toni Finsterbusch die als derde werd afgevlagd.

 

In de SSP was het Melvin de Groot die als eerste over de meet kwam gevolgd door Twan Smits en Luca de Vleeschauwer.

 

De tweede race van de Colmore YTCC is wederom gewonnen door Henk Thuis. Walter Hoffmann eindigde als tweede gevolgd door Equipe Meeuwissen/Meeuwissen. Er wordt in vijf verschillende klassen gereden dus veel mensen op het podium in de INV klasse was het dus Henk Thuis die als eerste werd afgelegd voor equipe Meeuwissen/Meeuwissen en Coen Vink.

 

De Proto klasse zag Walter Hoffmann als winnaar voor Equipe Campagne/Kalf en Marcus Bicknell. In de 60 klasse was het Amanda Hennesey die won voor Robert Dubler en Mathew Snowball. In de 70 klasse won Roger Bollinger voor Beat Gunler en Christian Marx. De 80 klasse zag Samuel Benz als winnaar voor Markus Key en Martin Glennie.

 

Hierna was het tijd voor heerlijke herrie op de baan met de Boss GP waarbij nog even gezegd moet worden dat Ingo Gerstl gisteren het baanrecord, die op naan stond van Jack Aitkin, heeft verbroken. Gerstl reed een rond van 1.15.861 in zijn Torro Rosso F1 en vestigde daarmee het nieuwe record 

 

Vandaag wist hij de race ook weer op zijn naam te zetten maar wist het record niet te verbreken. Antonio Pizzonia eindigde als tweede voor Simone Colomba beide in een Dalara. 

 

De race verliep niet helemaal zonder problemen want al vroeg in de wedstrijd kwam er een safetycar op de baan vanwege een crash tussen vader en zoon Jackmeier. Voor Simon was de race over maar Thomas kon zijn weg vervolgen.

 

De tweede race in de Ford Fiesta Sprint Cup is op naam komen te staan van Thomas De Backer. Alain Czyz eindigde als tweede voor Esmee Kosterman, uitkomend voor Bas Koeten Racing, die een mooie race liet zien.

 

Helaas gaat het mis voor Marcel Schoonhoven als hij, zonder iemand anders te raken, hard de bandenstapel inrijdt in de Ruskenhoek. In eerste instantie wordt de safetycar ingezet  om de rest van het veld op te vangen maar al snel besluit de wedstrijdleiding de race stil te leggen om Schoonhoven uit het wrak te krijgen en de Marshals de gelegenheid geeft het wrak te bergen.

De tweede race van de Porsche Carrera Cup Benelux is, net als de eerste race, op naam komen te staan van Larry ten Voorde. Hij liet daarbij Robert de Haan als tweede terwijl Glenn van Parijs als derde werd afgevlagd. In de Pro-Am klasse kwam Sacha Norden als eerste over de meet voor Hans Weijs en Joan Vinyes Dabad. De AM klasse werd gewonnen door Cedric Chassang terwijl Ralph Poppelaars als tweede werd afgevlagd voor Roger Grouwels. 

 

Al vrij vroeg werd de race stilgelegd met een code rood ivm een aanrijding waarbij de overige rijders allemaal naar de pit werd geroepen. Na een paar minuten werd de race weer vrijgegeven waarbij achter de safetycar weer gestart werd. 

Na de demonstraties en de pauze is het tijd voor de tweede race in de Supercar Challenge waarbij Alain Berg van pole mag vertrekken voor equipe Bakker/Kreuger en equipe Stowell/Bridle. Deze laatste verloren al snel een plaats aan Bridle/Feyrileiv.

 

Dan gaat het mis tussen Greenhalgh/Greenhalgh en Van Dam/Jongejan waar beide uitvallen. Er komt een FCY en later blijkt dat er vier rijders zijn geweest die te hard hebben gereden tijdens de FCY. Hein Koopman is er een van en hij krijgt 8 seconden straf. Equipe Van Den Broeck/Iserbyt +10 seconden. Daan Meijer 6 seconden en ook 6 seconden voor equipe Van Vliet/Meijer.

Na de verplichte pitstops is het nog steeds Alain Berg die aan de leiding gaat maar hij heeft te kort stil gestaan en wordt daarvoor bestraft met een drive through. Ditzelfde lot geld voor Daan Meijer. Berg besluit direct na het horen van de straf naar binnen te gaan en komt als tweede weer de baan op. Meijer gaar later naar binnen maar komt dan na de drive-through weer als 12de de baan op.

 

Dan worden er nog een paar straffen uitgedeeld voor te korten pitstops aan Daaf Steentjes, Mick Schutte en Peter Koelewijn. Als dan de race echt wordt afgevlagd is het equipe Bakker/ Kreuger die als eerste over de meet komen voor Alain Berg en equipe Tubben/Weering. De derde plaats in de CN klasse is er voor equipe Stowell/Bridle terwijl de tweede plaats in de GT naar Bart Arendsen aat en de derde naar equipe Van Vliet/Meijer.

 

In de SS1 wint To y Vijfschaft voor equipe Van den Berg/Van den Berg en equipe De Kimpe/De Wilde. In de SS2 won Maik Broersen voor equipe Franken hout/Van Buuren jr. en equipe De Vreede/De Leeuw. 

 

Bij de Radicals kwam equipe Vianen/Van Dijk als eerste over de meet voor van Dam/Van Wijngaarden en Greenhalgh/Greenhalgh die in de pitstraat stonden.

 

De SP1 zag equipe Nieman/Knap voor Dekker/De Wit en Mark Jobst.

 

In de SP2 ging de overwinning naar Van den Broeck/Iserbyt terwijl Leonid Protosov als tweede werd afgevlagd voor Arendsen/Arendsen.

In de tweede race van de Boss GP was het Antonio Pizzonia die van pole mocht vertrekken maar al snel was het Ingo Gerstl die aan de leiding ging. Toen was het weer raak in de eerste bocht als er dubbel geel wordt gezwaaid wat al snel over gaat in code rood. Hierin krijgen de marshals de ruimte om de wagen van Gerstl, Walter Steding en Thomas Jackmeier op te ruimen.

 

De overige rijders worden opgevangen en als de code rood wordt opgeheven zijn er nog 9.30 min te gaan. Achter de safetycar worden de rijders de eerste ronde weer rondgebracht. Simone Colomba heeft de leiding in handen voor Marco Chiotto en Antonio Pizzonia. Als de safetycar naar binnen gaat zijn er nog ruim 6 minuten te gaan.

 

Antonio Pizzonia weet er dan twee tegelijk in te halen voor de leiding in de wedstrijd en wordt dan ook als winnaar afgevlagd voor Simone Colomba en Marco Chiotto.

De tweede en laatste race in de Benelux Trophy Superbike en Supersport 600 zag, voor de 14 ronden durende race, Jeroen Hilster van pole vertrekken voor Ricardo Brink, die zich na afloop van de race ONK Superbike kampioen mocht noemen, en Toni Finsterbusch. In de eerste ronde is het Patrick Hobelsberger die de leiding in handen weet te nemen. 

 

In de Supersport heeft Milan Merkelbach de leiding in handen voor Sven Wind en Ruben Bijman.

 

Met nog vijf ronden te gaan wordt er in bocht 16 met geel gezwaaid en als er dan weer volop geraces mag worden zijn er nog vier ronden te gaan.

 

Als het zwart/wit geblokt gezwaaid wordt is het Patrick Hobelsberger die als eerste in de SBK wordt afgevlagd voor Toni Finsterbusch en Colin Velthuizen. In de SSP gaat de overwinning naar Twan Smits voor Melvin van der Voort en Luca de Vleeschauwer.

De tweede race van de Mazda MX-5 Cup zag in het begin al een aanrijding tussen Sam Jongejan en Marcel Dekker maar de wedstrijdleiding besluit hier geen sancties uit te delen. Lorenzo van Riet gaat inmiddels aan de leiding voor Marcel Dekker als de safety car de baan op komt om die na twee ronden weer te verlaten. 

 

Met nog zes minuten te gaan neemt Marcel Dekker de leiding over van Lorenzo van Riet terwijl Sam Jongejan de derde plaats in handen houdt. Lorenzo van Riet neemt hier geen genoegen mee en pakt de eerste plaats weer over waar Sam Jongejan de tweede plaats in handen neemt voor Marcel Dekker. 

 

Maar in de laatste ronde neem Sam Jongejan de leiding over van Marcel Dekker en Timo de Graaff is het die als derde worst afgevlagd terwijl Lorenzo van Riet genoegen moet nemen met de vierde plaats. 

 

In de derde race van de Colmore YTCC reden maar liefst 9 wagen niet mee, waaronder Henk Thuis. Er gebeurde dus niet veel in deze laatste race en kwam de pokesitter dan ook als eerste over de meet. Dit was Walter Hoffmann die uitkomt in de Proto klasse. De nr. 2 in de Proto klasse was equipe Campagne/Kalf die zelf als 9de werden afgevlagd. 

 

Coen Vink werd tweede algemeen en eerste in de INV klasse waar equipe Meeuwissen/Meeuwissen als tweede in de klasse werden afgevlagd voor. In de 60 klasse werd Mathew Snowball eerste en hij was ook de eerste uitvaller. In de 70 klasse eindigde Roger Bollinger als eerste voor Beat Gubler en Christian Marx. In de 80 klasse eindigde Markus Key als eerste voor Martin Reynolds en equipe Lim/Lambert.

 

Dit was het dan weer voor Jack's Racing Day en op naar een volgende editie die ongetwijfeld volgend jaar in augustus georganiseerd gaat worden.

 

Foto's: Jack's Racing Day, Supercar Challenge

19393898
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6521
5544
37149
19305690
131962
212456
19393898

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven