K2 Content

De BetCity Trophy of the Dunes op CM.com Circuit Zandvoort heeft de hooggespannen verwachtingen in de Supercar Challenge meer dan goed gemaakt. Alle ingrediënten die autosport zo mooi maken waren weer volop aanwezig. Geweldige racewagens, felle titelstrijd op een natte en op een droge baan, de jeugd die de macht wil grijpen en het enthousiasme van het aanwezige publiek met trotse winnaars op het podium.

Met een jong BMW M6 GT3-team als winnaar van de eerste race en een prachtige Revolution Racecar als winnende gasten in de tweede race heeft de Supercar Challenge zich wederom laten zien als de klasse waar jong en oud zich op topniveau met elkaar kunnen meten.    

 

Prototypes

Bij de Prototypes ging de strijd tussen de prachtige Revolution Race Cars en de Radicals, waarbij de Revolution van equipe Richard Morris-Milan DeLaet in beide races de sterkste bleek. Waar zij in de eerste race derde overall werden schreven zijn de tweede race zelfs als winnaar op hun naam. Bij de Radicals kwamen Robin en Jerome Greenhalgh in beide races winnend over de finish.

 

GT divisie

Dit seizoen blijken twee jonge equipes vrijwel even sterk te zijn. Vooraf is onmogelijk te zeggen wie de race zal gaan winnen, maar dat het één van beide wordt lijkt bijna een zekerheidje. Ook tijdens de Trophy of the Dunes gold deze regel, want waar equipe Mex Jansen-Jordin Poland in hun BMW M6 GT3 de eerste race won, was het equipe Max Tubben-Max Weering die in eenzelfde bolide de tweede race in de GT divisie de finish als eerste passeerde. De titelstrijd lijkt zo tot aan de laatste race van het seizoen voort te duren.

 

Supersport 1

Ruud Olij reed dit seizoen niet alle races mee in zijn BMW M3 F80, maar als hij er is moet er terdege rekening met hem worden gehouden. Olij won de eerste race voor de VW Golf GTI TCR van equipe Jonas de Kimpe-John de Wilde, maar haalde in de tweede race de finish niet. Dennis en Steff de Borst wisten deze race in hun Hyundai i30 TCR de Audi RS3 TCR van Laurens de Wit voor te blijven en scoorden daarmee hun tweede zege van het seizoen.

 

Supersport 2

Ook in Supersport 2 werden de overwinningen gedeeld. Waar Bas Barenbrug in de eerste race voor het eerst zijn Porsche Cayman winnend over de finish stuurde, deden Priscilla Speelman en haar teamgenoot Teunis van der Grift in hun VW Golf GTI TCR dat in de tweede race. Klassementsleider Maik Broersen scoorde met een tweede positie in race één en een derde in de tweede race weer belangrijke punten in de titelstrijd.

 

Sport

Waar in alle andere klassen de zeges netjes verdeeld werden waren de winnaars in de twee Sport divisies egoïstischer. Mark Wieringa stuurde zijn Zilhouette in beide races als eerste over de Sport 1 finish, in Sport 2 deed equipe Ignace van den Broeck-Leon Iserbyt in hun Renault Clio datzelfde.

PR

19393934
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6557
5544
37185
19305690
131998
212456
19393934

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven