K2 Content

De belangen zijn groot, de spanning te snijden. Zowel Sam Jongejan als Lorenzo van Riet gingen er vol voor in de eerste Mazda race op TT Circuit Assen. Dan lag de één weer vooraan en een ronde later was de situatie weer omgedraaid.

Uiteindelijk wint Jongejan de spannende race voor Marcel Dekker en zijn grote rivaal Van Riet. De voorsprong van Jongejan is zo opgelopen tot elf punten. Maar er kan nog van alles gebeuren, het blijft immers autosport. Morgen valt de beslissing.

 

De spanning loopt op in de BetCity Mazda MX-5 Cup. Valt de beslissing in de titelstrijd al vanmiddag of wordt deze verschoven naar morgenmiddag.

 

Jordy van der Eijk eindigde vanochtend in de kwalificatie als tiende en mag door de omgedraaide volgorde als eerste vertrekken. Naast de Ferry Monster Autosport-rijder start de 20 jarige Wouter Jansen vanaf de eerste rij.

 

Routinier Marcel Dekker start vanaf de derde plaats en moet in de titelstrijd uitkijken voor de snelste man van vanochtend Timo de Graaff, die vanaf een tiende plaats klaar is voor een inhaalslag. De twee kemphanen voor het Nederlands kampioenschap Sam Jongejan en Lorenzo van Riet starten vanaf een zesde respectievelijke achtste plaats.

 

Het is gestopt met regenen. Er komt zelfs een flets zonnetje door. De baan is al goed opgedroogd op de racelijn, maar daarbuiten toch nog wel vochtig. De BetCity Mazda wedstrijd wordt uitgeroepen als wetrace, Iedereen mag zelf kiezen op wat voor banden zij gaan vertrekken. De Mazda’s in de top tien kiezen voor de slicks.

 

Veel gedrang na het doven van de lichten. Driedik racen, waarbij Wojtowicz met twee wielen door het gras moet. Wouter Jansen kent een matige start en zakt terug naar een vierde positie. Marcel Dekker manoeuvreert zich een paar bochten verder slim naar de kop gevolgd door Jordy van der Eijk en Delano de Ketele. Sam Jongejan heeft één plaats goedgemaakt maar krijgt gelijk Lorenzo van Riet op zijn achterbumper.

 

De koplopers Dekker en Van der Eijk pakken wat voorsprong op Sam Jongejan, die zich naar voren werkt. Lorenzo van Riet blijft hangen op een zesde plaats achter Timo de Graaff die al een flink aantal plaatsen heeft goedgemaakt. Jordy van der Eijk herpakt de leiding ten koste van Marcel Dekker. Leon van Verseveld verdringt Lorenzo van Riet terug naar de vijfde plaats.

 

Delano de Ketele crasht in de Ruskenhoek en gaat hard de bandenstapel in. Een safetycar verschijnt op de baan. Timo de Graaff zakt helemaal terug naar de achterhoede, maar beide auto’s hebben elkaar niet geraakt. De Ketele ging zelfstandig waardoor Timo schrikt en uitwijkt en door de grindbak rijdt en veel plekken verliest.

 

Gelijk een code rood, de wedstrijd wordt gestopt en de Mazda’s stellen zich weer op de grid op. Een herstart volgt achter de safetycar met nog 20:05 minuten te gaan, wat aangepast wordt naar 18 minuten vanaf het punt dat de safetycar vertrekt.

 

Dekker pakt na de rollende herstart de leiding, terwijl Sam Jongejan een plaats verliest aan Lorenzo van Riet, die ook Jordy van der Eijk terug verwijst. Koploper Dekker en tweede man Lorenzo van Riet hebben elkaar even geraakt, maar dit heeft geen gevolgen voor hun positie.

 

Een ronde later is het echter Lorenzo van Riet die Dekker passeert in de Geert Timmerbocht. Van Riet is aan het knokken voor de titel, maar dat doet ook Sam Jongejan die de derde plaats pakt. Leon van Verseveld is vierde voor een ontketende Timo de Graaf die van achteren gekomen nu alweer op de vijfde plaats rijdt. Jordy van der Eijk is teruggezakt naar positie zes voor Frenk Vollebrecht en Daan de Graaff.

 

Alles ligt heel dicht bij elkaar, de eerste vier auto’s liggen binnen één seconde. Marcel Dekker en Sam Jongejan passeren Lorenzo van Riet die het moeilijk heeft met een opdringende Timo de Graaff, en in gevecht is voor de top drie en een uiteindelijke overwinning.

 

Sam Jongejan pakt op de Bult de kop over van Marcel Dekker, terwijl Timo de Graaff de derde podiumplaats afneemt van Lorenzo van Riet.

 

De Graaff krijgt een waarschuwingsvlag voor driemaal tracklImits en zakt twee plaatsen terug naar plaats vijf. “Op een derde plaats zet ik mijn versnelling in zijn vijf vlak voor de Ramshoek, maar deze blijft hangen. Ik ben nog één ronde verder gereden maar wist dat mijn versnellingsbak kapot is en breng mijn Mazda in de pits. Ook mijn broer Daan heeft hetzelfde probleem en moest stoppen langs de baan. We moeten gaan zoeken naar een nieuwe gereviseerde bak voor morgen.”

 

Sam Jongejan en Marcel Dekker nemen afstand van derde rijder Lorenzo van Riet. De laatste ronde brengt de beslissing.

 

Sam Jongejan doet geen domme dingen en wint met 0.212 seconde voorsprong op Marcel Dekker, die Lorenzo van Riet voor blijft. Jongejan loopt vijf punten uit op Lorenzo van Riet, die morgen met elf punten achterstand alles uit de kast moet halen om toch nog de titel op te eisen en afhankelijk wordt van hoe Jongejan de wedstrijd eindigt.

 

Jordy van der Eijk eindigt de wedstrijd als vierde waarbij hij 0.056 seconde voorblijft op Leon van Verseveld. Wouter Jansen wordt fraai zesde voor Filip Wojtowicz en Frenk Vollebregt. Paul Heinisch en John Hoogland maken de top tien vol.

 

PR

18787968
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
264
5590
11647
18738763
129707
172540
18787968

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven