K2 Content

Dante Rappange heeft met een zege in de tweede BMW M2-race de titelstrijd nog steeds open gehouden. Waar Van Soelen in de eerste sprintrace derde werd voor Gianni van de Craats, was het nu Dante Rappange die Van Soelen van de beste score afhield. In de Trophy was Rogeier de Leeuw de sterkste voor Sandra van der Sloot.

In de tweede BMW M2 sprintrace van de dag rijden nu bij de equipes de andere rijders. Zo starten nu Sen Roodenburg, Dante Rappange, Sandra van der Sloot en Rogier de Leeuw hun race, terwijl Senna van Soelen, Jayden Post en Berry van Elk hun tweede race gaan rijden.

 

Post is na zijn winst van vanochtend de te kloppen man, maar de omstandigheden op de baan zijn dit keer anders. Alle rijders staan dit keer op slicks en hoewel de baan wel vochtig is, regent het niet meer en op de opdrogende baan zijn slicks de juiste keuze.

 

Senna van Soelen start opnieuw vanaf pole, Sen Roodenburg als tweede, Jayden Post als derde en Dante Rappange als vierde. Roodenburg heeft geen goede start en houdt zijn tweede positie niet vast. Hij gaat in Haarbocht erg wijd en valt terug naar p4 achter Post.

 

Rappange heeft de tweede positie overgenomen en nog voor de ronde voorbij is gaat ook Rogier de Leeuw voorbij aan Roodenburg. Daarachter is Sandra van der Sloot langs Berry van Elk gegaan. Net als Post heeft Van Elk het op een droge baan duidelijk minder naar zijn zin.

 

In de beginfase ligt het veld verder uit elkaar dan in race 1. Van Soelen loopt weg van Rappange en die neemt op zijn beurt afstand van Post. Roodenburg herstelt zichzelf echter al snel en gaat in ronde 3 weer langs De Leeuw, maar een ronde later wisselen ze opnieuw van positie.

 

Jayden Post en Rogier de leeuw hebben elkaar geraakt en dat wordt door de wedstrijdleiding bekeken. Een ronde later raken zij elkaar opnieuw en ook dit wordt bekleken. De Leeuw krijgt hiervoor een waarschuwingsvlag voor onsportief gedrag.

 

Van Soelen kan Rappange niet lossen, hij blijft binnen 1 seconde en het gat naar Post daarachter is 2,5 seconde. In ronde 6 lukt het Rappange om Van Soelen te passeren. Roodenburg is langs Post en dus gaan de drie titelkandidaten nu aan de leiding, echter niet in volgorde van het tussenklassement en dus is er voor iedereen nog hoop op de titel.

 

Van der Sloot kan de aansluiting met De Leeuw voor de vijfde plek niet vinden, zij rijdt er ruim twee seconden achter en komt niet dichterbij. Berry van Elk zit kort achter haar.

 

In ronde 9 is de situatie op kop weer anders. Van Soelen heeft de leiding weer overgenomen van Rappange. Het gat naar Roodenburg op de derde positie is inmiddels bijna drie seconden, dus de strijd om de winst in race 2 lijkt te gaan tussen Van Soelen en Rappange.

 

Sandra van der Sloot is gezakt naar de laatste positie, Berry van Elk is haar gepasseerd en Van der Sloot kan haar ritme kennelijk niet vinden.

 

Het gat tussen de twee rijders op kop fluctueert, maar blijft klein genoeg om de kansen voor Rappange open te houden. Ook Post en De Leeuw blijven in gevecht, al houdt Post van hen beide wel continu de vierde positie vast.

 

Verrassend is dat de marges in het hele veld klein blijven, maar er zijn geen positiewisselingen.

 

In ronde 14, met nog vier minuten te gaan, zit Rappange weer op de bumper van Van Soelen. Rappange is strijdvaardig en neemt de leiding weer over. Roodenburg moet inmiddels een gat van bijna vijf seconden toelaten. Van der Sloot moet Van Elk laten gaan, het gat is opgelopen tot 4.6 sec.

 

Na 16 ronden volgt Van Soelen Rappange op slechts een tiende van een seconde en het is niet te voorspellen wie het grootste hart heeft en de winst gaat pakken. De laatste ronde gaat de doorslag geven. Rappange blijft ijzig kalm onder de druk van zijn teamgenoot en komt ondanks lichtflitsen van Van Soelen als winnaar over de finish.

 

Terwijl de regen over Assen begint te vallen worden de BMW M2’s afgevlagd en is Dante Rappange zo de gelukkigste man. Van Soelen pakt met zijn tweede plaats weer belangrijke punten en loopt iets uit op Sen Roodenburg, maar Rappange komt juist dichterbij.

 

Rogier de Leeuw is in de slotfase toch nog langs Jayden Post gegaan en finisht zo als vierde en eerste in de Trophy.

 

PR

19040964
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4672
8342
26371
18968448
216997
165706
19040964

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven