K2 Content

Beetje rare en onverwachte finish als er met nog twee ronden te rijden de finish vlag wordt gezwaaid. Maar na 24 uur gereden te hebben reed Felipe Nasr de Porsche Penske Motorsport als eerste over de meet waarna hij door zijn teamgenoten Dane Cameron, Matt Campbell en Jezelf Newgarden enthousiast werd ontvangen.

De tweede plaats overall en in de Grand Touring Prototype of wel de GTP ging naar de polesitter van de race de Whelen Cadillac Racing. Gedurende de hele race hebben ze goede zaken gedaan en in het laatste uur verloren zij de leiding en moesten genoegen nemen met de tweede plaats. Pipo Derani, Jack Aitken en Tom Blomqvist die er alles aan deed om de eerste plaats weer terug te pakken maar genoegen moest nemen met de tweede plaats. 

 

De derde plaats was er voor Wayne Taylor Racing with Andretti met Jordan Taylor, Louis Deletraz, Colton Herta en de beginneling in de klasse, Jenson Button in de Acura.

 

In de LMP2 ging de overwinning naar Era Motorsport met de Oreca LMP2 waar Dwight Merriman, Ryan Dalziel, Connor Zilisch en Connor Zilisch hun ronden in hebben gereden. De tweede plaats ging naar CrowdsreikeRacing by APR met Georg Kurtz, Colin Braun, Toby Sowery en Malthe Jakobsen in de Oreca LMP2. In de LMP2 ging de laatste podiumplaats naar Riley met de Oreca LMP2 van Gar Robinson, Felipe Fraga, Josh Burdon en Felipe Massa.

 

In de GT Daytona PRO (GTD PRO) ging de overwinning naar Risi Competizione waarbij Daniel Serra, Davide Rigon en Alessandro Pier Guidi en James Calado in hun Ferrari 296 GT3 de eerste plaats in de klasse wisten te behalen. De tweede plaats ging naar AO Racing met Laurine Heinrich, Seb Priaulx en Michael Christensen in de Porsche 911

GT3 R. De derde plaats ging naar de BMW M4 GT3 van Paul Miller Racing met Bryan Sellers, Madison Snow, Neil Verhagen en Sheldon van der Linde.

 

De laatste klasse is de GT Daytona ofwel de GTD. Daar zagen we een Nederlandse overwinning met Indy Dontje die de Rolex in ontvangst mocht nemen. Voor Winward Racing in de Mercedes AMG GT3 wist hij met Russel Ward, Philip Ward en Daniel Morad de overwinning in de klassen te pakken. De tweede plaats ging naar de Ferrari 296 GT3 van AF Corse met Simon Mann, Francois Heriau, Miguel Molina en Kei Cozzolino. De derde plaats was er voor de Ferrari 296 GT3 van Conquest Racing met Manny Franco, Albert Costa Balboa, Alessandro Balzan en Cedric Sbirrazzuoli.

 

Tijmen van der Helm reed met zijn team van JDC-Miller MotorSports met de Porsche 963 samen met Richard Westbroek, Phil Hanson en Ben Keating de zesde tijd in de GTP.

 

Helaas was de race voor Renger van de Zande al vrij snel over als hij met de Cadillac van Cadillac Racing midden in de nacht tot stilstand komt. Het euvel is wel bekend maar wil het team nog niet vrijgeven. 

 

Ook was er pech voor de #4 Corvette Z06 van Corvette Racing by Pratt Miller Motorsports waarbij Nick Catsburg actief is. Zelf had Nick in de nacht problemen met de tear off en heeft eerder dan gepland de wagen de pit weer ingereden want hij kreeg last van zijn ogen. later kreeg de wagen kreeg problemen die gerepareerd konden worden en met nog een paar uur te gaan besloot het team om toch weer de baan op te gaan en de rest van de tijd te zien als een testsessie die door Nick, Tommy Miller en Earl Bamber.

 

Zijn allereerste keer in een endurance race in Amerika en wat had hij het naar zijn zin. Larry ten Voorde kwam met de Porsche 911 GT3 van MDK Motorsport samen met Kerong Li, 

Anders Fjordbach en Klaus Bachler als 35ste algemeen en 12de in de klasse over de meet. 

 

Foto: IMSA

 

 

18494187
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2842
5624
35347
18417090
8466
162599
18494187

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven