K2 Content

 

 

De equipe Jansen/Poland begint het weekend gelijk goed met een poleposition voor de wedstrijd van vanmiddag. Nadat eerst de beide Revolution Race Cars van Ron Fletcher en James Abbott de dans leidden, reed de Koopman BMW M6 GT3 in de slotfase naar de beste tijd van het veld en was daarmee ook gelijk de snelste in de GT Divisie, voor de equipe Jack Fabby/Shane Kelly in de fraaie Praga R1. De equipe Max Tubben/Valentijn Greven is het snelste in de Supersport 1, terwijl de equipe Milan Teekens/Henri Greven naar de poleposition in de Sport divisie rijdt. De kwalificatie wordt met nog meer dan drie minuten gestopt na een schuiver van Richard Meester in zijn Clio. De rijder blijft daarbij ongedeerd.

Zoals we wel vaker gewend zijn op Spa-Francorchamps zijn de weersomstandigheden slecht. Hele fijne motregen maakt de baan verraderlijk voor alle deelnemers van de Supercar Challenge, die gezamenlijk hun kwalificatie voor beide wedstrijden aanvangen. Het is nog glibberen en glijden voor de auto’s uit de verschillende klassen, maar vooral in de beginfase is het aftasten geblazen wat de mogelijkheden zijn op het gladde asfalt.


Ron Fletcher in zijn Revolution Race Cars bolide gaat voorlopig het snelste rond, maar de meeste bolides moeten nog op stoom komen.

Jack Fabby, in zijn prachtig gelijnde Praga R1, is de snelste in de GT divisie. De Brit passeert gelijk ook de snelste van het veld, Fletcher, met Laurens de Wit in zijn kielzog als snelste van de Supersport divisie. De equipe Speelman/ Steven Teirlinck spint met de VW Golf, maar kan zijn weg vervolgen.

 

Even paniek in de pitstraat waar bandenwagens van een andere raceklasse tegengesteld de pits in rijden, wat gelukkig geen verdere problemen oplevert. De beide Revolution-bolides van Ron Fletcher en James Abbott melden zich weer bovenaan. Voor Jack Fabby en de equipe Mex Jansen/Jordin Poland die zich met de Koopman Racing BMW M6 GT3 langzaam naar voren werkt.


Max Tubben, die een combinatie vormt met Valentijn Greven, is de snelste in de Supersport divisie met de BMW M4 GT4. De equipe Laurens de Wit/Fabian Schoonhoven is terug verwezen naar een tweede plaats.

De ervaren Milan Teekens vormt met Henri Greven een duo in de Sport divisie en pakt de kop met zijn BMW 235i, voor Rob Nieman in zijn Renault Clio Evo.

 

De equipe Mex Jansen/Jordin Poland pakt als derde algemeen de snelste tijd in de GT divisie af van Jack Fabby. Nagy Kabaz is de snelste Radical, voor de equipe Eddie van Dam/Mitchell van Dijk. In de slotfase rijdt de equipe Jansen/Poland de snelste tijd. Met nog een kleine 3 ½ minuut te gaan wordt er een code rood ingezet nadat Richard Meester in zijn Renault Clio de bandenstapels aan de binnenkant raakt voorbij aan bocht Campus in Stavelot. De rijder mankeert niets maar wordt voor de zekerheid naar de medische dienst gebracht. De auto moet met een gebroken voorwiel worden weggetakeld. Nog even gefronste gezichten nadat James Abbott met zijn Revolution-bolide een inschattingsfoutje maakt door onder code rood de baan op te sturen, maar gelukkig kan keren voor Eau Rouge. De kwalificatie wordt met nog een kleine drie minuten niet meer herstart.


PR

19394292
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6915
5544
37543
19305690
132356
212456
19394292

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven