K2 Content

De equipe Jack Fabby/Shane Kelly was met de Praga R1 op weg naar de overwinning, maar een straf vanwege een te vroege pitstop gooit roet in het Britse eten. Een drive through straf werpt de equipe terug naar een tweede plaats algemeen en tweede in de GT divisie. De winst vervalt daarmee aan de equipe Mex Jansen/Jordin Poland. De derde plaats is er voor Ivar Moens in zijn Koopman Racing BMW M6 GT3. De equipe Laurens de Wit/Fabian Schoonhoven is de meerdere in de Supersport divisie, terwijl de Belgen Chris Voet/Bart van den Broeck hun eerste winst met de Renault Alpine in de Sport divisie kunnen bijschrijven.

Het is inmiddels droog geworden op een mistig Spa-Francorchamps. Maar de vorige wedstrijd heeft aangegeven dat er nog veel spray wordt opgeworpen door de auto’s. Toch regenbanden of nemen de teams de gok voor de slicks. Een moeilijke keuze. Het Spirit Racing Team, dat veel gasten heeft uitgenodigd, moet het vanmiddag met één raceauto doen.


Richard Meester ging er tijdens de kwalificatie hard af in Stavelot en beschadigde zijn Clio dusdanig hij niet aan de start komt voor de eerste wedstrijd. Mex Jansen start met zijn BMW M6 GT3 vanaf de poleposition met naast de jonge rijder uit Zevenaar de Revolution 500 EVO van Ron Fletcher. De tweede rij wordt gedeeld door Nigel Redwood in zijn Revolution en Shane Kelly in de Praga R1. Yardy Hoogwerf, die vanochtend geen tijd gezet heeft, start uit de pitstraat.

Na een rollende start brullen de bolides richting La Source. Zij aan zij strijden Mex Jansen en Ron Fletcher om de eerste plaats, waarbij de Engelsman in eerste instantie het voortouw neemt, maar met minder snelheid het rechte eind richting Kemmel opkomt, waardoor Jansen weer profiteert en de kop overpakt. Valentijn Greven en Laurens de Wit raken elkaar licht, waarbij De Wit de kop overneemt in de Supersport divisie. Tom Drummen heeft de kop overgenomen in de Sport divisie in zijn BMW M2 40, voor Rob Nieman in zijn Renault Clio Evo.

 

Helemaal vooraan heeft Mex Jansen zijn voorsprong uitgebouwd op Shane Kelly, die Fletcher heeft terugverwezen naar de derde plaats. De strijd voor de derde plaats in de Supersport divisie is erg close. Steven Teirlinck in zijn Golf heeft de grootste moeite om Berry van Elk, Maik Broersen, Martijn Wijsman en Gilles van Houtem achter zich te houden.


Berry van Elk in zijn Blueberry Racing BMW M2 pakt deze derde plaats, maar zijn opmars blijft hier niet steken. Ook de tweede plaats wordt zijn deel ten koste van Valentijn Greven.

Vooraan heeft Shane Kelly na een aantal snelle ronden de kop overgenomen van Mex Jansen, die niet aan de tijden komt  van de Brit en veel tijd moet inleveren. De pitstraat gaat open voor de verplichte stops. Koploper Shane Kelly komt als eerste binnen om zijn racestoel over te laten nemen door Jack Fabby. Ook nummer twee, Jansen, wordt afgewisseld door Jordin Poland. Het verschil tussen de rondetijd van Jack Fabby in zijn Praga en de rest van het veld is aanzienlijk. De Brit neemt al snel weer de koppositie over en heeft inmiddels al een voorsprong van meer dan 27 seconden opgebouwd op Jordin Poland, die echter sneller rondgaat dan de koploper en zijn achterstand iets verkleint.

Na alle pitstops heeft Fabian Schoonhoven zijn Cupra TCR al naar een derde plaats algemeen gereden en is gelijk daarmee de beste in de Supersport divisie. Patrick Engelen met zijn Radical SR3 is de snelste in de Radical divisie, voor Nagy Kabaz met zijn Radical RXC en op gepaste afstand Eddie van Dam.

 

Er is een full course yellow als Cees Wijsman zijn BMW M4 GT3 na een lekke band tegen de bandenstapels rijdt van Bocht 13. Het duurt een tijdje voordat de auto uit de grindbak is getrokken en op een wegsleepwagen is getakeld. Nadat de auto veilig is gesteld in Stavelot wordt het veld weer op volle snelheid losgelaten voor de laatste 9 minuten en één ronde.

 

In de Sport divisie hebben de nodige veranderingen plaatsgevonden. Nieuwe koploper is de equipe Chris Voet/Bart van den Broeck met hun Traxx Renault Alpine, op een kleine zes seconden gevolgd door Rob Nieman, met daarachter Emile Drummen, die zijn zoon Tom heeft afgelost. De equipe Henri Greven/Milan Teekens krijgt een vijf seconde straf vanwege de track limits.

 

Vooraan wordt de koploper, de equipe Fabby/Kelly, bestraft met een drive through vanwege een te vroege pitstop. Jordin Poland profiteert gelijk daarvan en verwijst de Praga R1-equipe naar de tweede plaats.

 


Nagy Kabaz heeft de eerste plaats van de Radical divisie weer goed in handen, voor Patrick Engelen. De equipe Mex Jansen/Jordin Poland wint zo de wedstrijd, voor de equipe Fabby/Kelly.

De equipe Laurens de Wit/Fabian Schoonhoven is het snelste in de Supersport divisie, voor Berry van Elk en de equipe Priscilla Speelman/Steven Teirlinck met de VW Golf. Eindelijk is er een overwinning voor onze zuiderburen Chris Voet/Bart van den Broeck met de Renault Alpine, voor Rob Nieman in zijn Clio en vader en zoon Emile en Tom Drummen.

Een fraaie vierde plaats voor de 16-jarige debutant Dio Poland in de Sport divisie.

PR

19393756
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6379
5544
37007
19305690
131820
212456
19393756

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven