K2 Content

De eerste wedstrijd op een nat en mistig Spa-Francorchamps wordt beslist achter de safetycar. Na een touché van Daan de Graaff en András Király in Bocht 13 komt de safetycar de baan op met nog zeven minuten te racen. Er is echter te weinig tijd om de race nog voor één ronde te starten. Timo de Graaff voelt zich als een vis in het water op Spa en wint na een inhaalrace deze wedstrijd voor een ontketende Marcel Dekker, die gestart vanaf een elfde positie nog voor de tweede ronde de kop al had gepakt. Delano De Ketele kan perfect bijblijven en wordt fraai derde.

Een zonnetje hebben we de laatste dagen nog niet gezien op Spa-Francorchamps. Op deze 'Race Day' is het mistig. Er hangen dikke mistvlagen in de Ardense heuvels, en daarbij miezert het gewoon ook nog. Regen kun je het geeneens noemen, maar de baan blijft gewoon hierdoor de hele ochtend kletsnat. Gisteravond is de volgorde van de kwalificatie nog aangepast. De snelste tijd van Marcel Dekker is na bestudering van de tracklimits teruggegeven, wat betekent dat de ervaren rijder de tweede Mazda-wedstrijd vanaf een derde plaats mag aanvangen. Voor deze eerste wedstrijd zou dat een achtste startplaats worden vanwege de reversed grid. Dekker was gisteren echter niet zo netjes tegenover een tegenstander en werd met een drietal gridplaatsen bestraft. Een elfde startplaats is nu zijn deel.

Lars van 't Veer gaat vanaf de beste startplaats de wedstrijd beginnen. Met naast hem de snelle Belg Delano De Ketele van het team van Polyparts Rent. Op de rij daarachter staan zijn Belgische teamgenoot Filip Wojtowicz en Wouter Jansen. Vanaf een negende en achtste plaats gaan de broers Daan en Timo de Graaff een inhaalwedstrijd beginnen in hun strijd voor de podiumplaatsen.

Lars van 't Veer heeft de beste start voor een aandringende De Ketele. Er is echter één rijder die al zijn ervaring gelijk benut en vanaf een elfde startplaats aan het einde van de eerste ronde de kop neemt. Marcel Dekker is ontketent en na een aantal fraaie inhaalacties is hij de nieuwe koploper, voor De Ketele en Timo de Graaff, die ook al een flink aantal plaatsen heeft goedgemaakt.

András Király ligt vierde voor een prima sturende Wouter Jansen. Daan de Graaff blijft daarachter een beetje hangen op een zesde plaats, gevolgd door Jordy van der Eijk en de teruggevallen Wojtowicz. De mist wordt steeds dikker. Vooral tussen post vijf en acht is het zicht slecht. Timo de Graaff heeft de kop overgenomen van Marcel Dekker. Gaat hij zijn prestatie van vorig jaar herhalen? Marcel Dekker krijgt een waarschuwing voor het overschrijden van de track limits. Ook Leon van Verseveld en Lars van t'Veer worden gewaarschuwd om binnen de lijnen te blijven.

Marcel Dekker heeft het zwaar op de tweede plaats en voelt de druk van de opgerukte Daan de Graaf, die Delano De Ketele heeft teruggewezen. Voor Les Combes verliest Dekker een plaats aan De Ketele.

Ook Daan de Graaff gaat Dekker voorbij, maar de routinier weet zich weer terug te vechten tot de derde positie. Dat wordt zelfs weer een tweede plaats met zicht, nou ja zicht in deze dikker wordende mistvlagen, op Timo de Graaff. Ondertussen zit András Király op het vinkentouw en weet zich vanaf de vijfde plaats één plaats te verbeteren, maar komt daarna met Daan de Graaff in contact in Bocht 13. Daan de Graaff staat vast in het grind terwijl Király een tiental meters verder in de grindbak strandt.

Met nog zeven minuten te racen komt de safetycar de baan op om orde te scheppen in Bocht 13. De Mazda van Daan de Graaff wordt weggesleept en daarna is de auto van Király aan de beurt. Spa-Francorchamps is met zijn zeven kilometer een lang circuit met langzame rondetijden achter de safetycar. Maikel Schilders heeft problemen met zijn auto en staat eventjes stil bovenaan de Raidillon. De lichten van de safetycar blijven aan tot aan het eind van de wedstrijd, er is geen tijd meer over voor een herstart van één ronde.

Timo de Graaff wint daardoor alweer op Spa, gevolgd door een weergaloze Marcel Dekker en een prima sturende Delano De Ketele. Na de crash van Daan de Graaff en András Király, schuiven Filip Wojtowicz, Jordy van der Eijk en Leon van Verseveld naar een respectievelijke vierde, vijfde en zesde plaats. Wouter Jansen, de teruggevallen Lars van 't Veer, Bas Visser en Thierry Glaesener maken de top 10 vol.

PR

19394310
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6933
5544
37561
19305690
132374
212456
19394310

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven