K2 Content

Een dubbelslag voor Mex Jansen en Jordin Poland in hun BMW M6 GT3, maar zo gemakkelijk ging het niet. In het eerste gedeelte van deze hectische wedstrijd rijdt de Praga R1 van Jack Fabby naar een flinke voorsprong. Fabby moet voor de rijderswissel zijn bolide al rokend in de pits parkeren. Wellicht wat teveel geëist van zijn bolide. De equipe De Wit/Schoonhoven is de beste in de Supersport divisie, terwijl onze Belgische rijders Voet en Van den Broeck de champagne kunnen ontkurken na alweer een overwinning op Spa

Voor de tweede wedstrijd van de Supercar Challenge is er gelukkig wat meer zicht dan tijdens de vorige wedstrijden op deze druilerige zondagochtend. Een official wet race, waarbij de rijders zelf mogen bepalen met wat voor banden zij de wedstrijd ingaan. De verwachting is dat iedereen op de regenbanden vertrekt. Equipe Mex Jansen/Jordin Poland start helemaal vooraan met daarnaast de Revolution 500 EVO van Ron Fletcher.

Jack Fabby kent een wereldstart met zijn Praga R1. Eerst wurmt de Brit zijn bolide voor La Source tussen de Revolution 427 van equipe James Abbott/Nigel en de Revolution van Fletcher. Na de haakse rechter is ook poleposition-rijder Jordin Poland met zijn BMW M6 GT3 het volgende slachtoffer. De Brit neemt brutaal de kop maar een snellere Poland herstelt in zijn voordeel weer de volgorde.

 

Na zijn pole in de Supersport divisie blijft Max Tubben in de AKG Motorsport BMW M4 GT4 de koploper voor de Cupra TCR van Fabian Schoonhoven. In de Sport divisie leidt de ervaren Milan Teekens de wedstrijd voor Chris Voet in zijn Renault Alpine, die enkele plaatsen heeft goed gemaakt.


Aan de kop is het stuivertje wisselen tussen Jack Fabby en Jordin Poland. De Britse Revolution neemt de kop weer over van de jonge Koopman Racing coureur.

Nagy Kabaz is de koploper in de Radical SR3 divisie voor de Radical SR3 van Patrick Engelen. Eddie van Dam, die een duo vormt met de jonge Sebastiaan van Loenen ligt derde.

 

Flinke rookwolken komen er uit de leidende Praga die de pits moet bezoeken. De rijder stapt uit, de race is over voor de VR Motorsport-rijder, waardoor Poland zo maar weer de kop kan overnemen.

 

Berry van Elk, die gisteren ook al zo sterk naar de tweede podiumplaats reed, heeft de kop in de Supersport divisie overgenomen van Max Tubben.

 

Milan Teekens kleurt buiten de lijntjes en krijgt vanwege de track limits een vijf seconden straf. Ook Chris Voet krijgt na driemaal track limits een waarschuwing. Na vijf overtredingen volgt een vijf seconden straf. Milan Teekens maakt het te bont en vergroot zijn straf tot tien seconden.

 

De pit window gaat halverwege de wedstrijd open. Max Tubben verruilt zijn racekuip voor de jonge Valentijn Greven, terwijl koploper Poland zijn stuur verruilt voor Mex Jansen.

 

Een kortstondige full course yellow doordat Jos Harper met zijn BMW M3 GTR stil komt te staan op  het rechte gedeelte na La Source, maar zijn weg kan vervolgen. Ivar Moens spint daarna zijn BMW M6 GT3 in het gras van Les Combes en kan niet wegkomen.

 

Plotseling gebeurt er veel in de wedstrijd. Priscilla Speelman met haar VW Golf raakt de BMW M4 GT4 van Valentijn Greven in Campus. Ook Henri Greven is bij dit ongeluk betrokken maar kan zijn weg vervolgen. Opnieuw wordt er een full course yellow uitgeroepen. Valentijn Greven zit nog in de auto en de medische dienst stopt bij de betrokken rijder voor de nodige assistentie.

 

Met nog twaalf minuten en één ronde te gaan wordt de wedstrijd met een code rood gestopt. Alle overgebleven bolides stellen zich in één rij op voor de startstreep.

 

Na deze onderbreking wordt het veld weer herstart achter de safetycar. Het veld sluit niet echt goed aan, grote gaten tussen de verschillende bolides. Bij Blanchimont is het veld weer aangesloten en kunnen we na de groene vlag op het rechte stuk de wedstrijd hervatten.

 

Pech voor de koploper equipe Jansen/Poland, die een te korte pitstop heeft gemaakt en daardoor een drive through straf moet ondergaan. Ook Maik Broersen ondergaat dezelfde straf vanwege een te late pitstop.

 

Laurens de Wit heeft buiten de baan na de Double Gauche twee plaatsen goed gemaakt ten koste van Yardy Hoogwerf in zijn Cupra TCR en Berry van Elk, die ook nog de Radical van Patrick Engelen licht raakt.

 


Equipe Mex Jansen/Jordin Poland wint deze hectische wedstrijd ondanks een drive through straf en een straf van vijf seconden voor track limits.

De beide Revolutions van de equipe James Abbott/Nigel Redwood en Ron Fletcher vullen verder het algemene podium.

Laurens de Wit met Fabian Schoonhoven winnen in hun Cupra TCR de Supersport divisie voor Yardy Hoogwerf en Berry van Elk. Nagy Kabaz wint bij de Radicals terwijl wederom equipe Chris Voet/Bart van den Broeck de smaak van winnen te pakken heeft.

Equipe Voet/Van den Broeck op weg naar de overwinning in de Sport divisie.

Ondanks wat problemen aan zijn Clio pakt Rob Nieman de tweede positie voor vader en zoon Drummen.

Het podium van de Supersport divisie met de winnaars Laurens de Wit/Fabian Schoonhoven, met links Yardy Hoogwerf en rechts Berry van Elk met zijn super monteur Duncan Kersten.


PR

19394090
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6713
5544
37341
19305690
132154
212456
19394090

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven