K2 Content

Het was voor iedereen wennen maar vandaag startte de DTM race vier uur later dan normaal gesproken. Maximilian Paul pakte ook zijn eerste DTM pole en een Nederlander, Thierry Vermeulen, zal vertrekken vanaf p3. Bij het opkomen van het rechte eind rijden de wagen per twee naast elkaar als ze langzaam op het rode licht afkomen. Als het rode licht dan gedoofd wordt is het Paul die goed wegkomt en de leiding in handen weet te houden.

 

Lucas Auer en Clemens Schmid komen in de problemen als Auer een lekke band heeft en langzaam over de baan gaat. Schmid krijgt dan een klein tikje van Maro Engel waardoor Schmid tegen de vangrail komt en daarna dwars over de baan gaat. Gelukkig raakt hij verder niemand maar beide wagens hebben schade en om de baan schoon te maken wordt er een code rood ingezet. 

 

In de tussentijd had Mirko Bortolotti Paul in weten te halen om de leiding over te nemen. Echter moeten we nog even kijken hoe de wedstrijdleiding tegen alles aankijkt om te bepalen wat de startopstelling zal zijn bij de herstart. Om 16.48 uur wordt de opwarmronde achter de safety gestart en de wagens weer de baan op met Bortolotti aan de leiding. Als de safety ar naar binnen gaat blijft Bortolotti aan de leiding voor Paul en Vermeulen die wel Kelvin van der Linde op de achterbumper heeft zitten.

 

Marco Wittmann probeert voorbij te komen aan Christian Engelhart maar bij het ingaan van de Tarzanbocht lukt het nog niet echter bij de exit van Tarzan lukt het wel. Sheldon van der Linde probeert voorbij te komen aan Thomas Preining maar dat lukt hem nog niet, maar in de volgende ronde weet hij zijn BMW ervoorbij te zetten. Rene Rast weet dan een plaats te winnen op Sheldon van der Linde die op zijn beurt weer voorbij kan gaan aan Luca Engstler. 

 

Op het rechte eind gaat Rast dan opeens langzaam rijden waardoor Maro Engel eraan voorbij kan. Later blijkt dat Rast deze opdracht kreeg van de wedstrijdleiding omdat de vorige inhaalactie niet conform de regels was. 

 

Dan zien we opeens Ayhancan Güven stil staan in de Hugenholz want, waarschijnlijk door een klapband, is hij gespint en moet bij zijn Porsche weg laten halen. De rest van het veld wordt door de safetycar opgewacht. De wagen is vrij snel weggehaald en het het kan weer van start als dan ook gelijk de pitwindow wordt geopend. Jack Aitken is als eerste binnen maar meld zich bij bet verkeerde team en het duurt even voor hij het in de gaten heeft. Hiervoor wordt hij bestraft met 3 penalty laps. Uiteindelijk zal hij als laatste worden afgevlagd.

 

Als Bortolotti naar binnenkomt voor zijn verplichte pitstop is het Thierry Vermeulen die aan de leiding gaat. Maar Vermeulen komt dan achter Rast te zitten die met koude banden net weer de baan op is gegaan waardoor de leiding weer in handen komt van Bortolotti. Christian Engelhart heeft ook de race moeten verlaten. 

 

Marco Wittmann heeft dan de leiding in handen weten te nemen voor Bortolotti die een plaagstootje uitdeelt maar het gaat allemaal goed. Echter wil Bortolotti, bij het opkomen van het recht eind, er alweer aan voorbij maar dan raken ze elkaar weer waarna rechtsachter er behoorlijk wat rook van de wagen van Wittmann afkomt als er nog rond de 23 minuten gereden moet worden. Hierdoor is Vermeulen afgezakt naar de vierde plaats achter Kelvin van der Linde. 

 

Sheldon van der Linde probeert voorbij te komen aan Maro Engel maar Engel weet zijn positie vast te houden. In de laatste ronde weet Thierry Vermeulen dan voorbij te gaan aan Kelvin van der Linde voor de derde plaats maar dan meld Bortolotti dat er problemen zijn dus Vermeulen probeert er alles aan te doen om die tweede plaats in handen te nemen. 

 

Sheldon van der Linde weet dan wel voorbij te komen aan Engel en ook Kelvin van der Linde weet ook weer voorbij te gaan aan Vermeulen. Maar dan is het met een voorsprong van ruim 6 seconden dat Marco Wittmann als eerste wordt afgevlagd voor Mirko Bortolotti en Kelvin van der Linde. Helaas moet Thierry Vermeulen genoegen nemen met een vierde plaats.

 

Uitslag volgt spoedig

 

Foto: Marco Wittmann

19394183
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6806
5544
37434
19305690
132247
212456
19394183

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven