K2 Content

Het venijn zat hem in de staart. Koploper Berry van Elk viel stil met zicht op de finishvlag waardoor equipe De Wit/Schoonhoven toch nog onverwacht de wedstrijd op hun naam schreef. Ook een dubbelslag voor thuisrijders Voet-Van den Broeck, die net als gisteren de Sport divisie won.

De startopstelling voor de tweede wedstrijd van de Supercar Challenge wordt bepaald door de op één na snelste ronde in de kwalificatie. Equipe De Wit/Schoonhoven vertrekt vanaf de poleposition in de Supersport divisie. Met naast de Cupra TCR de BMW M2 van Berry van Elk. Equipe Voet/Van den Broeck is de snelste equipe in de Sport divisie.

Equipe De Wit/Schoonhoven pakt na een rollende start gelijk een voorsprong op tweede rijder Berry van Elk. Rob Nieman is de leider in de Sport divisie na een raketstart. De Belgische equipe Voet-Van den Broeck met de Alpine zit daar vlak achter en zet een geslaagde inhaalactie in.

Vooraan weet equipe De Wit/Schoonhoven de voorsprong niet echt te vergroten, het blijft binnen de vier seconden. De strijd om de derde plaats wordt opgevoerd tussen de jager Maik Broersen en de verdedigende equipe van vader en zoon Van Loon. Broersen lukt het om met zijn BMW M4 GT4 een plaats goed te maken.

Halverwege gaat de pit window open, equipe Van Loon gaat als eerste binnen gevolgd door Maik Broersen. Equipe Voet/Van den Broeck is de eerste auto uit de Sport divisie die binnen komt.

Berry van Elk profiteert van de vele successeconden die equipe De wit/Schoonhoven moet ondergaan tijdens hun pitstop en pakt de kop over. In het resterende gedeelte van de wedstrijd moet de Cupra TCR de achtervolging inzetten. Maik Broersen is teruggezakt naar de vierde plaats maar voert de druk op bij equipe Luyten/Teirlinck. Equipe Van loon krijgt een drive through vanwege een te korte pitstop.

Rob Nieman is de nieuwe koploper in de Sport divisie en heeft een kleine vijf seconden voorsprong op equipe Voet/Van den Broeck. Koploper Berry van Elk krijgt een laatste waarschuwing vanwege het overschrijden van de track limits. Equipe Luyten/Teirlinck gaat rechtdoor in de grindbak van de Jacky Ickx-bocht en verliest de derde plaats aan Maik Broersen.

Rob Nieman is flink aan het gassen om een naderende equipe Voet/Van den Broeck achter zich te houden en neemt daarbij te veel risico en spint in de Villeneuve chicane. Equipe Voet/Van den Broeck profiteert en pakt de kop in de Sport divisie weer over. Koploper Berry van Elk krijgt vijf seconden straf voor het omkegelen van een pilon. Zijn voorsprong op equipe De Wit/Schoonhoven is echter 15 seconden zodat zijn winnende race niet in gevaar komt. Rob Nieman krijgt een waarschuwingsvlag voor het overschrijden van de track limits. Richard Meester zorgt voor nog een flinke stofwolk na een excursie na de eerste Linker.


Het is ongelofelijk maar waar. Berry van Elk valt stil na de laatste bocht met zicht op de finishvlag. Te weinig brandstof wordt de BMW M2 Van Elk noodlottig waardoor equipe De Wit/Schoonhoven tot hun eigen verrassing alweer wint. Ook een dubbelslag voor equipe Voet-Van den Broeck die opnieuw op hun eigen circuit van Zolder wint.

Berry van Elk was na afloop licht teleurgesteld. “Ik vermoedde al dat ik te weinig brandstof aan boord had. Door zuinig te rijden en alles goed door te rekenen had ik de hoop om de finish nog net te halen, maar de wedstrijd bleek toch een ronde te lang geduurd te hebben. We konden door een opgebouwde druk in de tank vooraf niet genoeg benzine naar binnen krijgen. Het is jammer, maar ik heb toch wel een beetje voor de nodige spanning gezorgd”, vertelde Van Elk na afloop met een lichte grijns.

PR

19394104
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6727
5544
37355
19305690
132168
212456
19394104

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven