K2 Content

Yelmer Buurman beste Nederlander in tweede VLN-seizoensrace

Met de negende plaats was coureur Yelmer Buurman uit het Gelderse Ubbergen de best geklasseerde Nederlander tijdens het 41. DMV 4-Stunden-Rennen, de tweede seizoensrace van de VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring. Met de Mercedes-AMG GT3 van de Duitse equipe AMG-Team Black Falcon, die Buurman deelde met de Duitsers Hubert Haupt en Maro Engel, deed hij zo opnieuw waardevolle ervaring op in de aanloop naar de prestigieuze 24-uursrace, die over een maand op de Nürburgring-Nordschleife verreden wordt. De 24-uursrace is een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen, waar ook voor Mercedes-AMG veel op het spel staat.In het kader van de voorbereiding op de 24-uursrace startte Yelmer Buurman twee weken geleden al met een Mercedes-AMG GT3 van het AMG-Team Black Falcon tijdens de officiële ADAC-kwalificatierace. Een ongeval maakte hier een voortijdig einde aan de wedstrijd.
 
Traditioneel zijn de VLN-races voorafgaand aan de 24-uursrace altijd goed bezet, en de wedstrijd van vandaag vormde daarop geen uitzondering: maar liefst 182 teams gingen er van start. “Dat grote aantal auto’s op de baan was wel merkbaar, twee weken geleden bij de kwalificatierace was het een stuk rustiger”, constateerde Buurman. “Zo zat ik nu tijdens de kwalificatietraining drie ronden lang vast in het verkeer, waardoor er geen snellere rondetijd en dus geen betere startpositie in zat.”
 
Net voor de start van de race viel er een flinke regenbui, waardoor alle teams ervoor kozen om op regenbanden te starten. Zo ook Yelmer Buurman, maar evenals de meeste concurrenten constateerde hij al tijdens de beginfase van de race dat de baan alweer droog genoeg was om ‘slicks’, profielloze racebanden, te laten monteren. “Ik heb twee ronden op regenbanden gereden, maar daardoor hebben we wel wat tijd verloren”, berichtte Buurman.
 
Korte tijd na de wissel moest hij opnieuw de pits in: “Ik had een zogeheten ‘slow puncture’, een langzaam leeglopende band, in dit geval de linker voorband. Er waren net daarvoor wat crashes geweest, waardoor er op meerdere plaatsen brokstukken op de baan lagen. Ik was wel voorzichtig, maar blijkbaar heb ik toch iets opgepikt, waardoor de band leegliep. Gelukkig was dat op het Grand Prix-circuit, zodat ik niet eerst nog een hele ronde van een kilometer of twintig over de Nordschleife moest rijden, maar vrij snel binnen kon komen voor een bandenwissel."
 
Na rijbeurten van achtereenvolgens Hubert Haupt en Maro Engel kreeg Yelmer Buurman de taak om de Mercedes-AMG GT3 met het startnummer 9 over de eindstreep te rijden. Daarmee eindigde het team op de negende positie. “Op zich geen slecht resultaat, maar niet waar we op hadden gehoopt. De snelheid zat er goed in wamt op een bepaald moment reed ik de snelste race ronde. Daarnaast stond bij ons met name de voorbereiding op de 24-uursrace centraal. In de laatste ronde was het nog even spannend, toen opnieuw een regenbui inzette, maar het ging allemaal goed en we hebben zonder verdere problemen de finish gehaald. Nu is de volledige aandacht gericht op de 24-uusrace van eind mei, daar gaan we voor de overwinning!”, zegt Buurman tot besluit.

PR

Last modified on woensdag, 04 mei 2016 17:49

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

18787534
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
5420
5793
11213
18738763
129273
172540
18787534

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven