K2 Content

Henki Waldschmidt levert puike gevechten

Henki Waldschmidt heeft de stijgende lijn in zijn prestaties van de afgelopen weken goed doorgetrokken tijdens de zevende ronde van de Formule 3 Euro Series. Op het circuit van Brands Hatch (Engeland) racete het jonge talent uit de stal van SG Formula zich continue in de top tien. Na een sterk optreden in de eerste race waarbij hij als tiende werd afgevlagd, wist hij in de afsluitende race op zondag nog verder op te klimmen en kwam uiteindelijk als zevende over de meet.

Net zoals vele andere circuits tijdens de 2008 Formule 3 Euro Series, betrad Waldschmidt ook voor de eerste keer het circuit van Brands Hatch. De Hagenaar kwam direct goed uit de verf en leerde in sneltempo de 1,929 meter korte baan kennen. Hij benutte de één uur durende training om veel data te verzamelen en wist een goede set-up te vinden. Op vrijdagmiddag vond tevens de enige kwalificatie voor de eerste race plaats. De sessies werden opgesplitst in twee groepen, verdeeld in even en oneven startnummers. In groep 1 bezette Waldschmidt met zijn eerste set nieuwe banden een tijdelijke vijfde plaats. Met zijn tweede set nieuwe rubber wist hij zijn sectietijden te verbeteren, maar schoot in zijn snelste ronde door blokkerende achterwielen van de baan. Hij belandde hierdoor op de achtste plaats. Doordat Jules Bianchi in zijn groep de snelste tijd van iedereen op de chrono’s wist te zetten, eindigde Waldschmidt de kwalificatie overall op de vijftiende plaats.

In de eerste race op zaterdag kwam de Toyota Young Drivers Program (TDP) coureur goed uit de startblokken en wist direct een rijder te passeren. In een chaotische openingsfase waar vele rijders van de baan schoten, hield Waldschmidt het hoofd koel. Mede door de drive-through penalty van Bianchi en de botsing van James Jakes in de slotfase van de 56 ronden tellende race wist Waldschmidt op te klimmen naar een keurige tiende plaats. De uitslag van de eerste manche was bepalend voor de startopstelling van de tweede race, waardoor Waldschmidt van de tiende plek vertrok. De rijder met startnummer 20 kwam opnieuw goed van zijn plaats en kwam na de eerste ronde als negende door. Vanaf halverwege de race kwam de SG Formula-rijder achter kampioensleider Nico Hulkenberg te zitten en joegen ze samen op Yann Clairay. Waldschmidt kwam keurig als zevende over de meet en behaalde met dit resultaat zijn beste seizoensprestatie in de Formule 3 Euro Series. Met als bonus beste rookie van de race.

Henki Waldschmidt: “Ik ben tevreden over het weekend. In de vrije training hadden we de set-up iets gewijzigd en dat pakte in het begin van de kwalificatie goed uit. Jammer dat ik in mijn snelle ronde door een kleine remfout van de baan schoot, anders had ik wellicht om het podium kunnen meestrijden. Ondanks dat je op deze korte baan bijna niet kunt inhalen, ben ik in de races goed naar voren gekomen. De snelheid was in ieder geval goed aanwezig. Als voorbereiding op de komende races op Barcelona (19 – 21 september aanstaande) testen we komende donderdag op het circuit van Val de Vienne in Frankrijk. Ik hoop in de resterende races de stijgende lijn door te kunnen trekken.”

Tekst: InsightF1
www.henkiwaldschmidt.com

Last modified on dinsdag, 26 april 2016 07:19

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

14128128
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
5962
7431
21823
14061615
194086
200793
14128128

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven