K2 Content

zaapr25

De recessie in de economie legt een zware druk op de autosportcarrière van menig jong talent. Ook Renger van der Zande leek de afgelopen maanden even door de knieën te gaan. Dankzij de hulp van Mercedes heeft de talentrijke Nederlander echter een vervolg weten te geven aan zijn opmars in de autosport. Met een zitje in het prestigieuze Engelse Formule 3-Kampioenschap vestigt hij bij de top van de autosport de aandacht op zijn talent.Renger had het niet kunnen dromen. Nadat een gegarandeerd GP2-project met Arden met een pennenstreek naar het rijk der fabelen was verwezen, diende zich een DTM-avontuur aan. Ook dit avontuur zwichtte onder de druk van draconische bezuinigingsmaatregelen bij Mercedes Benz. Twee miljard kostenbesparing liet het autosportprogramma van het huis met de ster niet ongemoeid. Een stoeltje in het gerenommeerde Hightech Racing team kwam vorige week als een geschenk uit de hemel voor de ambitieuze Nijmegenaar. Het biedt Renger weer alle kansen op een progressief vervolg van zijn tot nu toe succesvolle autosport carrière.

De Engelse Formule 3 competitie geldt als de bakermat van heel veel Formule 1- coureurs. Hoewel de Euroseries F3 inmiddels als de talentpool bij uitstek wordt beschouwd, heeft de Engelse cup een grote uitstraling in de Internationale media. En zeker waar de meeste Formule 1 teams in Engeland gevestigd zijn, werkt het als de thuismarkt van de autosport.

Met zijn succes, vorig jaar in de Euroseries, heeft Renger bewezen in de top van de autosport thuis te horen. Het was dan ook niet gek dat Walter Grubmüller sr., de eigenaar van het Hitech team, graag op de voorzet van Mercedes inging, om Renger een stoeltje aan te bieden. Grubmüller, tevens eigenaar van het succesvolle P1 Motorsport in de World Series, raakte al bij de Grand Prix van Macau, vorig jaar, gecharmeerd van het talent van Renger. Met zijn zoon Walter Grubmüller jr. en Renger heeft de teameigenaar een sterke rijderbezetting in het Hightech team.

Hoewel op dit moment nog niet alle afspraken vastliggen is het de bedoeling dat Renger ook de Masters of Formula 3 in Zandvoort rijdt alsook de Grand Prix van Macau aan het eind van het jaar. Met de Dallara/Mercedes zal de Nederlander hoge ogen gooien. En daarmee heeft hij een fraai 2009-programma en weer alle kansen op een toekomst in de hoogste autosportarena.

De start in de nationale BRL klasse, dit weekend in Zolder, eerder in de week reeds aangekondigd als "racing for fun" project en de F3 instap volgende week in Silverstone zorgen weer voor veel zon in Nijmegen.

Tekst: PR

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

19182783
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2475
6691
9166
19120996
133303
225513
19182783

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven