K2 Content

didec09

KTG Racing viert sinterklaas op het circuit van Hockenheim

Zondag 7 december stond de 4 stunden van Hockenheim op het programma, de tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap.  Ons team uitkomend in de divisie 3 van dit kampioenschap ging proberen weer hoge ogen te gooien vooral na de winst tijdens de vorige wedstrijd in die klasse. Vrijdag morgen 5 december ging het team al op pad voor de lange trip naar het  mooie Duitse Formule 1 circuit.

Zaterdag kon er de gehele dag getest worden op het circuit. De meeste teams verkozen  door de natte omstandigheden pas de middag sessie te gebruiken om de baan op te gaan, zo ook onze piloten Simon en Vincent. Beide mannen hadden nooit eerder op dit circuit gereden maar lieten  al na enkele ronden zien goed overweg te kunnen  met de KTG Renault Clio op dit circuit.

Zondag morgen was er eerst een vrije training van een half uur, deze nam Simon voor zijn rekening en ook dat ging perfect. Net als de vorige race deed Vincent de kwalificatie, ook deze was op een natte baan dus werd er nog steeds op regenbanden gereden. Vincent realiseerde in deze kwalificatie een 14e overall tijd die goed was voor een tweede tijd in onze divisie. Daarmee waren we langzamer dan de BMW van het team Fridman/Verschuur maar dat is geen schande omdat zij zeker 4 seconden harder gaan dan de overige auto’s in onze divisie, echter waren we wel de snelste van de Clio’s die mee doen en dat is goed te noemen. Simon kroop achter het stuur voor de start en het eerste gedeelte van de race, hij was direct goed op pad en reed al snel zo’n 10 seconden weg van de overige Clio’s.

Na een uur werd de baan steeds droger en kwamen de meeste teams binnen om de regenbanden te verwisselen voor slicks. Zo ook wij, na 65 minuten kwam Simon binnen om te wisselen met Vincent, benzine te tanken en banden te wisselen. Met name dat laatste ging niet snel genoeg, we hadden moeite met de wielmoeren waardoor we toch meer als een ronde verspeelde. Ondanks dat ook Vincent uitstekende ronde tijden liet noteren is het dan toch heel moeilijk om een dergelijke achterstand in te halen op de baan en moest het dus vooral gebeuren met de overige twee pitstops.

De Clio die weer uitstekend was geprepareerd door Cees en Marco hield zich prima, onze coureurs konden scherpe tijden blijven rijden en snoepte zo tekens wat van de achterstand af.
De tweede en derde pitstop waren wel snel waardoor we uiteindelijk het laatste half uur nog tien seconde achterstand hadden op de andere Clio  die op de tweede plaats lag.
Vincent reed voor wat hij waard was en wist op de streep het gat te dichten op zes seconde dus net te kort voor die tweede plek.

Met een 10e overall plaats en 3e in de divisie konden Simon en Vincent toch het podium beklimmen en de beker in ontvangst nemen. Uiteindelijk was ons team toch tevreden met dit resultaat mede gezien het feit dat Simon en Vincent nu op een gedeelde tweede plaats in het overall kampioenschap staan.

4 januari  rijden we de derde wedstrijd van dit kampioenschap op Zandvoort, ons team gaat dan ook weer proberen goed te scoren. Wij nodigen u dan ook van harte uit om ons team aan te moedigen.

Namens het gehele team van KTG Racing.


Jaap Knap

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Related items

19182721
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2413
6691
9104
19120996
133241
225513
19182721

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven