K2 Content

vrmei20

Bas Koeten Racing met twee SEAT Leon Cup Racers én Tom Coronel in TCR Benelux

Tom Coronel verschijnt dit weekend aan de start van de eerste meeting van TCR Benelux en zal er een SEAT Leon Cup Racer van Bas Koeten Racing delen met Belg Jamie Vandenbalck. De tweede auto van het team wordt bemand door rallyrijder Cédric Cherain en de jonge Luxemburger Loris Cencetti.Op Spa-Francorchamps gaat het eerste seizoen van TCR Benelux van start. Het startveld bestaat momenteel uit vier autotypes: SEAT Leon Cup Racer, VW Golf TCR, Opel Astra TCR en Honda Civic TCR. Alle auto's beschikken over circa 330 PK en zijn allen voorwielaangedreven.
Tom Coronel is de laatste jaren een vaste waarde in het wereldkampioenschap voor toerwagens, WTCC, en vanaf de geboorte van TCR een groot fan van de Touring Car Racer-formule die bedacht werd door Marcello Lotti. Tiago Monteiro, eveneens deelnemer aan het WTCC, komt dit weekend in de Honda Civic van Boutsen Ginion Racing uit.
 
Jamie Vandenbalck deed ervaring op in diverse toerwagenkampioenschappen en reed vorige week nog European GT4 op het stratencircuit van Pau. Vandenbalck: "Dat ik dit weekend gekoppeld ben aan Tom Coronel is een unieke kans die ik krijg. Ik ben er van overtuigd dat ik veel kan leren van zo'n ervaren racer."

Cédric Cherain werd in 2014 vice-kampioen in het Belgisch rallykampioenschap. Cherain kan daarnaast ook terugblikken op de nodige ervaring op circuit en in karting. In de European VW Fun Cup streed hij recentelijk vooraan mee en toonde hij dat hij zich perfect weet aan te passen aan het racen met de meest verschillende bolides.

Loris Cencetti werd in 2013 kampioen in de Trofeo Abarth Benelux en vorig jaar maakte de Luxemburger kennis met de SEAT  TCR van het Allure Team tijdens een race van het BRCC als ploegmaat van Guillaume Mondron. Bas Koeten Racing kent hij eveneens, want tijdens de TCR Kick-off in Mettet draaide hij rondjes met de SEAT van de Nederlandse formatie.

Met de komst van deze SEAT #9 en #11, stijgt de omvang van de deelnemerslijst naar 13 auto’s voor het debuut van de TCR Benelux. Bas Koeten: "Sinds de introductie van TCR zijn we overtuigd van de kracht van het concept. Begin vorig jaar hebben we reeds drie SEAT Leon Cup Racers binnen ons team en eerder dit jaar kwam nummer vier daarbij. Deze vier auto's worden ingezet in verschillende TCR-kampioenschappen: TCR Benelux, TCR Germany, TCR International en in de TCR-divisie van 24h Series. We kijken uit naar de start van TCR Benelux op Spa. Samen met organisator Kronos hebben we deelname van Tom Coronel mogelijk gemaakt en daar zijn we uiteraard als team trots op."

Tekst: PR

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

19182609
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2301
6691
8992
19120996
133129
225513
19182609

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven