K2 Content

zamei28

BMW Clubsport Trophy en BMW M235i Racing Cup naar Zandvoort

Zowel in BMW Clubsport Trophy als BMW M235i Racing Cup: één tegen allen, allen tegen één en dat op één dag!De beide BMW kampioenschappen trekken dit weekend richting het strand. Neen, niet om er een vervroegde vakantie te starten, nog voor de examens van de studenten, wel om er de derde wedstrijd van het seizoen af te werken. Voor de tweede maal, na de opener van het seizoen 2016 op Spa-Francorchamps, vervoegen de BMW Clubsport Trophy en BMW M235i Racing Cup de teams en rijders van de BGDC. Afspraak dus nu zondag op Circuitpark Zandvoort voor de kwalificaties en drie uur intense strijd op één van die echte circuits uit de oude doos.

Wie de jaren zeventig nog heeft meegemaakt, herinnert zich zeker de beelden van de legendarische Gilles Villeneuve die op drie wielen met zijn F1 Ferrari naar de pitlane hinkt. Circuitpark Zandvoort dankt er zeker een deel van zijn roem aan, maar als de rijders er vandaag nog graag racen, dan is het omdat de omloop nog steeds één van die echte rijderscircuits is. De tarzanbocht, de Hugenholtzbocht of het scheivlak… het zijn maar enkele van de vloeiende en snelle stukken van een circuit waar de rijder nog echt het verschil maakt. Zoals de traditie het wil, geven de heren en dames van de BMW M235i Racing Cup en de BMW Clubsport Trophy er elkaar partij in het begin van de zomer. Leuke bijkomstigheid, bij mooi weer is de sfeer de avond voor of na de race er prima, zeker als er met z’n allen richting het strand wordt afgezakt. Of kent u nog veel omlopen waar zee en strand op amper 200 meter van de omloop liggen?

Maar nu de sport! Twee meetings zijn er achter de rug en tweemaal waren de races in zowel de BMW M235i Racing Cup als de BMW Clubsport Trophy bijzonder bevochten. De gezamenlijke concurrentie maakt zich alvast op om Guillaume Dumarey in de BMW M235i Racing Cup en de familie Donniacuo in de BMW Clubsport Trophy het vuur aan de schenen te leggen. Beide partijen wonnen zowel in Spa-Francorchamps als op Circuit Zolder, maar of dat ook in Nederland zo zal zijn, is nog maar de vraag.

In de BMW M235i Racing Cup zien we overigens dat voor de 3 uur durende wedstrijd Guillame Dumarey een beroep doet op een andere snelle West-Vlaming, met name Jean Glorieux. Tom Van Rompuy zal dan weer zijn vader Dirk vervangen aan de zijde van Erik Qvick bij VR Racing, terwijl nieuwkomer Michiel Verhaeren het doet aan de zijde van Conrad Tuytte. Verder zien we de vaste waarden, zoals de duo’s Rasse-Lagrange en Redant-Vanneste die voor een plek vooraan gaan en de familie Otto en team MSE (Peter Beckers-Peter Van Delm) grepen in Zolder net naast het podium en zullen in Zandvoort ook vooraan willen meespelen. Werckx-De Neef zullen tevens hun woordje willen meespreken.

In de BMW Clubsport Trophy mogen de koplopers (de familie Donniacuo en het duo Claes-Philips van DZ Competition) zich aan sterke concurrentie verwachten van Jimmy De Breucker (WCB Racing - QSR), die zich voor de gelegenheid laat bijstaan door Bart Van Haeren die de voorbije jaren z’n snelheid reeds bewezen heeft. In de andere wagen van het QSR team zien we een Zweedse jongedame (Emilie Liljeström) die het team ook zal vervoegen tijdens de 24 Hours of Zolder. Ook vader en zoon Convents, met Steve Raymakers, Dewulf-Kenis en de broers Ceuppens gaan absoluut meestrijden om de ereplaatsen. De Nederlandse ‘thuisrijders” van het Offenga raceteam kijken uit naar een mooi resultaat na pech in de vorige manches in Spa (aanrijding) en Zolder (motor).

PR

Rate this item
(0 votes)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

19394274
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
6897
5544
37525
19305690
132338
212456
19394274

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven