Team RaceArt was afgelopen weekend één van de hoofdrolspelers tijdens de Supercar Challenge 2017 die in Engeland op het circuit van Brands Hatch werd verreden.  Dit weekend scoorde het team nog maar eens een zege en bovendien twee bijkomende podiumplaatsen. Op zondag stonden de beide broers Roger en Edward Grouwels samen op het podium en wat meer is, Roger loopt stevige punten in op de leiders in het kampioenschap, waardoor de strijd in de Supercar Challenge 2017 verre van gestreden is. De wedstrijden op de Nüburgring en in Assen tijdens de herfstmaand oktober zullen uitsluitsel moeten brengen over de spannende editie van het mooie GT-kampioenschap.

Was het in de ochtend en begin van de middag op zaterdag nog lekker weert op het Engelse Brands Hatch circuit…. wanneer de eerste race van het weekend einde van de dag gepland staat voor de Supercar Challenge is het grijs, bewolkt en nat.

Daan Meijer heeft tijdens de Gamma Racing Days een zege behaald. Geheel vlekkeloos was het weekend niet van de Noord-Hollander, want hij stond zaterdag ongewenst langs de kant met technische problemen. Zondag revancheerde Daan zich met zijn Mercedes AMG SLS GT3 door er met de overwinning vandoor te gaan in de GT- en Prototype Challenge.

Gastrijders Daniel en Euan McKay vertrokken van pole maar al snel waren het Ward Sluys en Bas Schouten die de leiding in handen wisten te nemen. Vlak na de start vallen Selden en Selden stil en zorgen voor een Safety car op de baan. Fiona James staat met de Praga in de pitstraat. Het is toch wel te hopen dat de Engelse haar eigen thuisrace kan gaan rijden en een goed resultaat neer kan
gaan zetten. Ook Dick van Elk die dit weekend weer in de Praga actief zou zijn, staat in de pitstraat.

Na de zeges in de Benelux Supercar Challenge op Circuit Zolder eerder deze zomer, hadden Ward Sluys en Bas Schouten in hun BMW M4 Silhouette van het Nederlandse topteam JR Motorsport hun leidersplaats in de Benelux Supercar Challenge verstevigd. Na de wedstrijden in Assen, in het noorden van Nederland, afgelopen weekend, bedraagt de bonus op de dichtste achtervolger ondertussen al 23 punten, wat een mooie kloof is met nog drie raceweekends op de kalender.

6329542
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
1985
7208
9193
6267379
117646
171053
6329542

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven