Komend weekend vindt op Circuit Zolder het zesde evenement van de Superleague Formula by Sonangol plaats. Circuit Zolder is een van de weinige circuits die al vanaf de oprichting van de Superleague Formula in 2008 betrokken is bij de raceklasse. Sinds 2009 is het evenement omgedoopt tot de Zolder Superleague en is Dick van Elk, bekend als organisator van de Dutch Supercar Challenge, de organisator van dit evenement. Van Elk blikt voorafgaand aan het evenement vooruit.



Als organisator van de Dutch Supercar Challenge kwam Van Elk al in 2008 in contact met de organisatie van de Superleague Formula. De Superleague Formula trok bij Van Elk vooral de aandacht door de spectaculaire races die er werden verreden. “De auto’s zijn erg indrukwekkend. Het zijn grote bolides met heel veel vermogen. Wat dat betreft doet het me denken aan de Formule 1 van vroeger, waarin je kon zien dat de coureurs echt moesten vechten met de auto”, aldus Van Elk. “Dat zie je tegenwoordig in de Formule 1 niet meer zo, omdat de auto’s tot in de perfectie zijn doorontwikkeld. Dat is in de Superleague bewust niet het geval. Omdat de auto’s niet perfect zijn, zijn ze ook niet makkelijk te besturen. Dat zie je dus ook terug in de races, waarbij de auto’s regelmatig half driftend  de bocht uitkomen.”

Het race concept van de Superleague Formula spreekt Van Elk aan, vooral door de kortere races die op zondag worden verreden. “In de Formule 1 wordt een race na een uur meestal saai. Daarom is er in de Superleague gekozen voor twee kortere ‘sprint’ races van ieder 45 minuten, waarbij de tweede race bovendien een omgekeerde startvolgorde heeft. De winnaar van de eerste race begint de tweede race dus achteraan en vice versa. Dat brengt veel spektakel voor het publiek”, vertelt Van Elk. “Tot slot is er ook nog de Super Final, waarbij de zes beste coureurs van die dag in slechts een paar ronden 100.000 euro kunnen verdienen. Het is dus logisch dat de coureurs daar alles geven.”

De afgelopen weken kreeg de organisatie regelmatig vragen over de verdeling van de tribunes, omdat daar na het WTCC op Zolder veel onduidelijkheid over was ontstaan. “Wij willen een open evenement. Bij de Zolder Superleague heb je met een paddockkaart toegang tot de paddock waar alle teams staan. Tevens heb je met een paddockkaart toegang tot alle tribunes, behalve de overdekte tribune tegenover het pitsgebouw”, aldus Van Elk. “Ook is het gedeelte boven het pitsgebouw toegankelijk met een paddockkaart. Overigens worden vroege vogels op zondag beloond, want tot 9:45 uur is de pitstraat open voor al het publiek.”

Van Elk is hoopvol voor komend weekend. In tegenstelling tot eerdere jaren, waarin het vaak regende, wordt er goed weer voorspeld en ook de voorverkoop verloopt momenteel beter dan verwacht. “We zitten nu al ruim boven het aantal in de voorverkoop verkochte kaarten in vergelijking tot afgelopen jaar. Bovendien zien we dat ook onze website www.zoldersuperleague.be vele malen beter wordt bezocht dan in 2009. Dat geeft toch aan dat veel mensen geïnteresseerd zijn”, legt Van Elk uit.

Tot slot valt het Van Elk op dat veel mensen die vorig jaar het evenement bezocht hebben dit jaar weer terugkeren. “We kunnen in de statistieken zien dat 70% van de mensen die vorig jaar een kaartje kocht in de voorverkoop dit jaar ook al een kaartje heeft gekocht. Dat geeft aan dat het evenement hun goed is bevallen. We hebben dit evenement altijd gezien als een meerjarenplan dus ik ben blij om te zien dat mensen terugkeren. Het is ons doel om het evenement nog vele jaren te organiseren, dus we hopen dan ook nog lang deel uit te mogen maken van de Superleague Formula-kalender”, besluit Van Elk. 

Friday 16 juli 2010 9:05-11:55 13:05 - 17:55
09:05 - 10:05 Private Testing DSC Divisions Supersport II - Sport
10:15 - 10:45 Private Testing Formule Ford Benelux
10:55 - 11:55 Private Testing DSC Divisions GT - Supersport 1
11.55 - 13.05 Pauze
13:05 - 13:35 Optional Free practice Dunlop Special Open Trophy
13:45 - 14:15 Qualifying DSC Divisions Supersport II -Sport
14:25 - 14:55 Free Practice 1 Superleague Formula
15:05 - 15:25 Qualifying Formule Ford Benelux
15:35 - 16:05 Private testing Youngtimers
16:15 - 16:45 Free Practice 2 Superleague Formula
16:55 - 17:25 Qualifying DSC Divisions Supersport 1 + GT
17:35 - 17:55 Qualifying Dunlop Special Open Trophy

Saturday 17 juli 2010 9:05-11:55 13:05-17:55
09:05 - 09:35 Qualifying Youngtimers
09:45 - 10:05 Free Practice BOSS GP
10:15 - 10:40 Race 1 Formule Ford Benelux 12 laps or 25 min
10:55 - 11:15 Race 1 Dunlop Special Open Trophy 20 minutes
11:30 - 11:50 Qualifying BOSS GP
11:55 - 13:05 Pauze
13:10 - 14:10 Race 1 DSC Divisions Supersport 2 - Sport 60 minutes
14:25 - 15:50 Qualifying Superleague Formula
16:05 - 16:35 Race 1 Youngtimers 12 laps or 30 minutes
16:50 - 17:55 Race 1 DSC Divisions GT - Supersport 1 60 minutes

Sunday 18 juli 2010 10:05-18:30
09:00 - 09:50 Pitlane open for general Public
10:05 - 10:25 Race 2 Formule Ford Benelux, 12 laps or 20 min
10:40 - 11:00 Race 1 BOSS GP 12 laps or 20 min.
11:30 - 12:15 Race 1 Superleague Formula 45 minutes
12:30 - 13:30 Race 2 DSC Divisions Ssport2 -Sport 60 minutes
13:35 - 13:55 Gridwalk Superleague Formula VIP's only
14:00 - 14:45 Race 2 Superleague Formula 45 minutes
15:00 - 15:20 Super Final Superleague Formula 5 laps, max. 20 min.
15:30 - 16:00 Race 2 Youngtimers 12 laps or 30 min
16:15 - 17:15 Race 2 DSC Divisions GT - Supersport 1 60 minutes
17:30 - 17:50 Race 2 BOSS GP 12 laps or 20 min.
18:00 - 18:20 Race 2 Dunlop Special Open Trophy 20 minutes

PR

9462842
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
5807
12036
37213
9360657
186543
158014
9462842

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ga naar boven