Het autosportseizoen van Alain Mossinkoff had hem al veel gebracht: een overwinning en talrijke podiumklasseringen. Tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort kwam de 21-jarige coureur uit Santpoort-Zuid tijdens maar liefst drie races in actie. Hij finishte alle drie de races op het erepodium, waarvan bovendien de tweede race als winnaar. Dankzij zijn vele topdrie klasseringen, eindigde Mossinkoff als tweede in het eindklassement van de Formido Swift Cup en mag hij zich vice-kampioen noemen!

Alain Mossinkoff heeft zijn eerste overwinning in de Suzuki Swift Cup behaald. De 22-jarige coureur uit Santpoort-Zuid had geen beter moment kunnen uitkiezen, dan tijdens het prestigieuze Masters of Formula 3-weekeinde. 16.707 toeschouwers zagen hoe Mossinkoff op Circuit Park Zandvoort de koppositie van Jeffrey Rademaker overnam en in het vervolg van de race zijn witte Suzuki Swift voor de regerend kampioen wist te houden. “Het was echt geweldig spannend, ik heb alles uit de kast moeten halen om te kunnen winnen.”

Het Dutch Power Pack Festival op Circuit Park Zandvoort is voor Alain Mossinkoff meer dan goed verlopen. De Coronel junior wist tijdens de eerste race op een derde plaats te finishen en pakte zo zijn eerste podium van het seizoen. Tijdens de tweede race herhaalde Mossinkoff dit kunstje en wist hij voor de tweede keer het podium te betreden. Met deze twee podiumplaatsen verstevigde de Coronel junior zijn vijfde plaats in het kampioenschap en kan hij vol vertrouwen uitkijken naar de volgende races in september, de Trophy of the Dunes.

Racing Team Welzorg-coureur Gerard de Nooij kende afgelopen weekeinde tijdens het DPP Festival in Zandvoort wat hobbeltjes om te overwinnen. Niettemin hield de Eindhovenaar een goed gevoel over zijn 10de en 7de plaats in de Formido Swift Cup. ,,Ik moet mijzelf de tijd gunnen om de Suzuki qua afstelling optimaal te kunnen neerzetten. We hebben dit weekend weer een hoop geleerd en nemen deze ervaring mee naar de toekomst’’, aldus de immer enthousiaste rijder met een fysieke beperking.

Iedereen komt goed door de eerste bocht gedurende de tweede race in het Formido Swift Cup waarbij Tommy van Erp zijn poot stijf wist te houden en zo de leiding in handen wist te nemen voor David Verzijlbergen. Jeff Rademaker ging er in het Scheivlak hard af. Bij het ingaan van de bocht schoot hij rechtdoor door het grind tegen de vangrail aan om vervolgens na een koprol tot stilstand te komen. Gelukkig zonder kleerscheuren komt hier hieruit de Swift gestapt.

6756483
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2
4778
32563
6690768
48973
219993
6756483

Vrienden van NoSpeedLimits.nl
Ga naar boven