Team Bleekemolen heeft vandaag in ereplaatsen gegrossierd tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort. In de Suzuki Swift Cup eindigde de eerste race in een zege voor Hans Bos (Gorinchem), die vervolgens in de tweede heat als tweede over de finish kwam. In de Renault Clio Cup won René Steenmetz (Breda) in de eerste manche de Olympia Cup, Dennis de Borst (Krommenie) eindigde in de tweede race in hetzelfde klassement als derde.

Hans Bos heeft het seizoen in de Formido Swift Cup vandaag op fraaie wijze afgesloten. Het snelle autosporttalent uit Gorinchem reed zich tijdens de eerste manche oppermachtig naar de zege. Suzanne Jager (Haarlem) had het in de regen ook erg naar haar zin. Met plek acht reed ze zichzelf dik in de toptien. Björn Cornelissen miste net de kampioenschapspunten. De tiener uit Nieuwegein kwam tot stek 16. De resterende Swift-rijders van Team Bleekemolen, Niels Kool (Lijnden), Mark van der Aa (Tilburg) en Bart van Raamsdonk (Kapellen, België), wisten allen niet de finish te halen.

Race 2 Swifts
In de afsluitende manche van het seizoen was er een aparte apotheose. Want terwijl de duisternis inviel en het nog steeds flink regende, moesten de Swift-rijders zich een weg banen over de donkere en erg verraderlijke baan. Hans Bos, die waarschijnlijk zal overstappen naar een andere klasse komend seizoen, eindigde zijn Swift-jaar keurig met een tweede plaats. Suzanne Jager reed in de tweede heat zelfs enige tijd als eerste dame, maar ze moest na een paar ronden haar bolide noodgedwongen in de pitstraat parkeren. Bart van Raamsdonk eindigde zijn seizoen in de punten met plek 12, terwijl Mark van der Aa (16de), Niels Kool (18de) en Björn Cornelissen (22ste) hun puntentotaal niet wisten op te krikken.

Bos derde in eindklassement
In het eindklassement eindigde Hans Bos op het podium. Hij werd derde, maar zat met zijn puntentotaal van 172 niet ver af van de nieuwe kampioen Jeroen den Boer (179) en vice-titelhouder Sandra Douma (176).

Renault Clio Cup
In de eerste race kwam Melvin de Groot (Amsterdam) als derde over de finish. Hij had echter nog een tijdstraf van een vorig evenement tegoed, waardoor hij uiteindelijk als 23ste geklasseerd werd. Michael Bleekemolen (Aerdenhout) reed een sterke race. “Ik startte vanaf de vijfde plek en schoot bij de start meteen door naar de derde plaats”, blikte hij terug. “In de beginfase van de race kwam ik een klein beetje tekort op mijn voorliggers, die paar meter miste ik ook op de finishlijn. Na ruim drie kwartier racen kwam ik maar 0,4 seconde te kort voor het podium en moest ik genoegen nemen met de vierde plaats.” René Steenmetz (Breda) was ook goed op dreef. Hij nestelde zich in een grote groep die streed om de zesde plaats. Uiteindelijk kwam hij als winnaar in de Olympia Cup, het klassement voor minder ervaren rijders, over de finish.  Gastrijder Allard Kalff (Zandvoort), die de verhinderde Sebastiaan Bleekemolen verving, eindigde als achtste in het competitieve veld.    
     
Race 2 Clio’s
In de tweede race nestelde Michael Bleekemolen zich weer in de voorste gelederen. In de stromende regen behaalde hij de zesde plaats. Dennis de Borst (Krommenie) boekte een mooi succes: onder zeer moeilijke omstandigheden eindigde hij met zijn derde plaats op het podium in de Olympia Cup. Nick Bleekemolen (Zoetermeer) verving op zijn beurt vervanger Allard Kalff, die vanwege televisiewerk verhinderd was. Gestart als 25ste en laatste, reed hij naar de twaalfde plaats. “Ik ben tevreden. Qua rondetijden kwam ik maar een klein beetje tekort op de kopgroep”, aldus Nick.

PR

9939184
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2750
3853
6603
9912942
94583
147943
9939184

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven