Op een kleddernat Circuit park Zandvoort werden afgelopen weekend de finaleraces verreden in de diverse merkencups in Nederland. Teun van Dam en Hans Dekker reden twee solide races en eindigde eindelijk weer eens zonder problemen op een 9de en 10de plaats. Marcel Dekker had minder geluk. Liggend op een 3de positie werd hij van de baan getikt en belandde in de vangrails. In de tweede race zorgde de weersomstandigheden voor een uitstapje in het grind. Wel was er een opsteker, Marcel Dekker werd als winnaar gekroond van de Scheivlak-bokaal.

Teun van Dam en Hans Dekker reden de laatste race met de Seat Ibiza. Op dit moment word er hard gewerkt aan een nieuwe auto voor het seizoen 2009. De Toyota Auris zal zijn opwachting maken in de Toerwagen Diesel Cup, de snelste dieselklasse van Nederland.

De eerste race van het weekend werd nog onder droge omstandigheden gereden. Teun van Dam en Hans Dekker streden voor wat ze waard waren en een 9de plaats was daarin ook het maximaal haalbare. Voor Teun van Dam voelde de race als een podiumplaats: “Met de Seat kunnen we op dit moment geen vuist maken tegen de krachtige BMW’s en Volkswagens, toch reden we een hele goede race met constant goede rondetijden en voor ons doen was dat zeker een goede prestatie!”

De race op zondag werd  gestart door Hans Dekker en die kon goed meekomen in het veld. Na 25 minuten kwam de Krimpenaar, liggend op een achtste plek, naar binnen voor de verplichte pitstop. Echter, de stopwatch werkte niet mee en met een verlies van ongeveer 20 seconden kwam Teun van Dam als 12e de baan weer op. Teun zette zijn tanden in het stuur en kon uiteindelijk opklimmen naar een nette 10e plaats.

Marcel Dekker begon goed aan het weekend. In de kwalificatietraining hielp hij zijn maatje Jeroen den Boer aan de pole-position en eindigde zelf op een keurige 5de plaats.
Ook de eerste race, die op een kleddernatte baan werd verreden, begon uitstekend. Tijdens de start pakte hij meteen Sandra Douma en Pieter Schothorst en kon zo als derde de Tarzanbocht ingaan. In een fel gevecht om plaats 3 werd hij halverwege de race van de baan getikt door Carlo Bermes en belandde hij de vangrails. Door de klap verloor de Krimpenaar veel terrein en kon hij als 20e de baan weer op. In de laatste paar rondes wist hij zich nog knap tot een 14e plaats op te werken, maar een topklassenring zat er niet meer in.

De tweede race werd onder bizarre omstandigheden verreden, de race startte pas om 17.10 en mede door het slechte weer werd het al donker. De race werd onder een safety-car periode gestart en uiteindelijk ook geëindigd. Marcel Dekker reed binnen twee rondjes van een 14e naar een 10e plaats, maar bij het aanremmen van de S-bocht veranderde dat abrupt. “Ik zag werkelijk alleen de remlichtjes van de auto voor me, bij het aanremmen van de S-bocht sloegen ineens alle vier de wielen vast en begon ik te tollen. Voor me reed Karel Verspaget en ik klapte bovenop hem en belandde in de grindbak.” Aldus een teleurgestelde Marcel Dekker.

Later op de avond was er nog een leuke afsluiter van het seizoen. In het centrum van Zandvoort kwamen alle rijders bijeen voor de jaarlijkse uitreiking van de Scheivlak-bokaal. Een prijs die in het leven is geroepen door een aantal trouwe fans, die al jaren in meeste spannende bocht van het Circuit Zandvoort bivakkeren. De prijs is een begrip op het circuit en vele bekende coureurs zoals Allard Kalff, de gebroeders Coronel en Sheila Verschuur stonden genomineerd voor de prijs. Ook Marcel Dekker stond genomineerd en als klap op de vuurpijl werd hij gekroond tot de nieuwe Scheivlak-kampioen van 2008. Met zijn briljante oversteer-acties en zijn enthousiasme voor het Scheivlak-publiek, is hij gekroont als  een waardige Scheivlak-kampioen van 2008, was het commentaar. Marcel Dekker was uiteraard trots: “Dit is natuurlijk erg leuk! Zeker als je kijkt wat voor tegenstanders je hebt en als je dan deze prijs mag winnen, dat is fantastisch.”

Marcel Dekker sloot het seizoen als zevende af en was daarmee best tevreden. “Het belangrijkste van dit seizoen is dat ik heb laten zien dat ik progressie heb gemaakt. Vanaf de Paasraces tot de A1 Grand Prix was er een stijgende lijn te zien en deze probeer ik mee te nemen naar het volgende seizoen. Ook in het klassement ging het goed. Als ik de vorm van de laatste races vast kan houden, ga ik zeker voor het kampioenschap in 2009. Ik kan niet wachten!”

Als afsluiting van het seizoen wilde hij nog een aantal mensen bedanken: “Natuurlijk wil ik alles sponsoren, van klein tot groot, bedanken voor hun steun. Zonder hun bijdrage is het niet mogelijk. Toch doe je deze sport niet alleen, er zijn een aantal mensen die mij zo ontzettend veel helpen en die wil ik graag bedanken. Ook in het bijzonder m’n vader, want zonder zijn hulp is dat allemaal niet mogelijk.

Iedereen nogmaals bedankt!” aldus Marcel Dekker.

Bekijk ook eens onze website: www.dekker-racing.nl en www.marceldekker.eu

9907748
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2856
2636
22609
9854222
63147
147943
9907748

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven