Pieter Schothorst heeft tijdens de tweede race in de Formido Swift Cup zijn eerste podium uit zijn carrière gepakt. Schothorst werd derde, achter Jeroen den Boer en Karel Verspaget, nadat hij een goed bekeken maar vooral volwassen race heeft gereden. De vreugde was dan ook groot op het podium waar de zestien jarige Schothorst zijn eerste beker en champagne in ontvangst mocht nemen.

Tijdens de Paasraces liet Schothorst al van zich horen door in erg slechte omstandigheden zich als derde te kwalificeren. Tijdens de eerste race ging het mis, zodat Pieter de tweede race moest missen. Reden genoeg voor de jonge Schothorst om dit weekend tijdens de Pinksterraces te laten zien wat hij waard is. Pieter kwalificeert zich als negende wat een prima prestatie is in het volle veld van de Formido Swift Cup.

De eerste race werd opgeschrikt door een koprol van Paul Splinterman in de Tarzanbocht waardoor er een safetycar op de baan komt. Splinterman blijkt ongedeerd en het veld kan verder voor de laatste rondjes van de race. Het is close – racen in de Swift Cup, maar Pieter houdt het hoofd koel en omzeilt alle problemen. Karel Verspaget wint en Pieter Schothorst wordt keurig achtste in de eerste volledige race uit zijn nog prille carrière.

Tijdens de tweede race Is het wederom Verspaget die al snel een gat slaat naar de rest van het veld, maar daarachter is een aardig groepje aan het strijden om een podiumplaats. Pieter zit in dat groepje op een achtste plaats en kan met vlagen de gevechten om hem heen aan gaan. Tegen het einde van de race begint Pieter op stoom te komen. Het vele verdedigen slaat over in aanvallende acties en met een schitterende actie remt hij routinier Sandra Douma uit om zo een vijfde plaats te pakken. Als in de laatste ronde ook nog Niels Langeveld en Martin van Rossen het elkaar moeilijk maken en van de baan afgaan ligt de weg voor Pieter vrij. Marcel Dekker zit Pieter nog wel op de huid, maar wederom houdt hij het hoofd koel en onder toeziend oog van een dolblije en trotse mentor Tom Coronel pakt hij de derde plaats in de race. Nog een beetje onwennig maar dolblij staat de goedlachse Pieter Schothorst op het podium.

Pieter Schothorst: “Te gek! Het ging goed, erg goed maar het was zeker niet gemakkelijk. Vooral Sandra Douma en Marcel Dekker waren erg snel. Echt een superweekend! Ik ben heel blij met deze podiumplaats.”

 

9912888
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4700
3296
27749
9854222
68287
147943
9912888

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven