Tijdens het zonovergoten pinksterweekend werden op het Circuit van Zandvoort de derde en vierde race van het kampioenschap verreden. In de Formido Swift Cup was het Marcel Dekker die met twee vierde plaatsen veel punten voor het kampioenschap scoorde. In de Toerwagen Diesel Cup reden Arie Dekker en Teun van Dam naar een negende en tiende plaats toe.De vrije trainingen verliepen voor Marcel Dekker niet volgens plan. ’s Morgens was hij erg snel geweest, maar ‘s middags sloeg de pechduivel toe. In de derde training zat de motorkap niet goed  bevestigd, en daardoor sloeg deze open tijdens het rijden. Met als gevolg: erg veel schade.

Voor de kwalificatie kon beginnen moest er nog het een en ander worden gemonteerd, er werd een nieuwe ruit in de groene Suzuki geplaatst, en ook de motorkap werd uitgedeukt. Marcel Dekker besloot om samen met Marth de Graaf te rijden, en om zo een slip-stream mee te pakken op het rechte stuk. Echter, bij het verlaten van de pitstraat sloten meteen nog vele andere concurrenten aan en dit werkte dus niet mee voor de prestatie van Dekker. Met gevolg dat hij op een zesde positie eindigde.

Race 1 werd op pinkstermaandag gereden. Marcel Dekker was weer snel van start en passeerde meteen Sandra Douma. Er ontstond een groepje van drie met daarin Niels Langeveld, Pieter Schothorst en Marcel Dekker, strijdend om de 3e positie. In de derde ronde maakte Schothorst een foutje en werd meteen gepasseerd door Marcel Dekker, maar Schothorst revancheerde zich meteen en pakte de vijfde positie terug. Ronde na ronde ontstond er een gevecht op plaats drie. Langeveld moest aan het einde van de race afhaken en werd voorbij gestoken door zowel Schothorst als Dekker.

De tweede race werd aan het einde van de middag verreden. Marcel Dekker behield bij de start zijn vierde positie. Meteen was het duidelijk dat hij het tempo van de koplopers nét niet bij kon houden. Zo moest Dekker afhaken bij de koplopers van de race, en daarbij werd hij ook nog eens achtervolgd door de nodige concurrenten. De groene bolide slingerde over de baan, maar wist alle achtervolgers achter zich te houden. Tegen het einde van race wist Dekker weer wat weg te lopen.

Marcel Dekker na afloop: ‘Dit was een moeilijke race, ik miste in het begin de aansluiting met de kopgroep en daardoor verloor ik terrein. Ik heb de hele race gepusht, maar meer als een vierde plaats kon ik er niet uit krijgen. Toch jammer, want ik had graag op het erepodium gestaan!’

In de Toerwagen Diesel Cup was het vooral de rivaliteit tussen Arie Dekker en Teun van Dam die een hoofdrol speelde tijdens de pinksterraces. Teun van Dam was tijdens de trainingen een fractie sneller dan zijn teammaat Arie Dekker. Tijdens de kwalificatie overtrof Arie Dekker zichzelf en zette een hele snelle 2.05.632 op de klokken. Deze tijd was goed voor een 12e positie.

In de 100-minuten race op zaterdag was Teun van Dam uit op revanche, maar kon niet aan de tijd van Arie Dekker komen. Van Dam kampte met remproblemen en besloot om het iets rustiger aan te doen om het materiaal te sparen. Als 12e gaf hij het stuur over aan Arie Dekker die de race solide uit reed en finishte op een negende positie.

Tijdens de sprintrace op maandag was het Arie Dekker die goed wegkwam tijdens de rollende start. Echter, nog voor de Tarzanbocht moest hij bovenop zijn remmen om de auto van Lisette Braams te ontwijken. De achterop komende BMW van Pastorelli kon de groene Auris niet meer ontwijken en reed er achterop. Dekker kon gelukkig verder en maakte een mooie opmars naar de zesde positie.
In de 7e ronde verremde Dekker zich voor de Tarzanbocht en kon via het grind zijn weg vervolgen. Wel verloor hij een aantal plaatsen en bracht de auto als 10e binnen. Teun van Dam ging weer op pad en reed een solide race. Ook van Dam kampte wederom met de remproblemen en finishte op een 10e plaats.

Bekijk ook eens onze website: www.dekker-racing.nl en www.marceldekker.eu

9907523
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2631
2636
22384
9854222
62922
147943
9907523

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven