Pieter Schothorst heeft tijdens de Tango Masters of Formula 3 erg goede zaken gedaan voor het kampioenschap in de Formido Swift Cup. Tijdens beide races was het Coronel Racing Team talent te snel voor de concurrentie en won deze met overmacht. Pieter Schothorst gaat na deze overwinningen ruim aan de leiding in het kampioenschap en kijkt uit naar de volgende races op Assen.

"Ongelooflijk gaaf dit en dit is natuurlijk ook heel lekker voor het kampioenschap. Want mijn twee directe concurrenten hebben nul punten gepakt. Het is natuurlijk wel jammer dat mijn teammaatje Jeroen Slaghekke slecht heeft gescoord want we hadden allebei de snelheid goed te pakken. Ik was in de tweede ronde Niels Langeveld voorbij en heb ik me gefocust alleen maar naar voren met alleen maar kwalificatie rondjes rijden. Zo hard als ik maar kon en zo wist ik een mooi gaatje te slaan en de overwinning mee naar huis te nemen."

"Met de tweede op rij ben ik natuurlijk superblij. We hebben een dubbelslag gepakt en dat is natuurlijk wel waar ik voor ging dit weekend en heb ik natuurlijk kostbare punten gepakt want Jeroen en Marth hebben dit keer niet zo heel goed gescoord maar zijn nog weel heel knap naar voren gekomen want ze zijn zesde en zevende geworden en dat was voor hun het meest haalbare en hiermee pak ik een comfortabel gaatje in het kampioenschap. Ik voel me zo vertrouwd in deze auto en ik bleef steeds tienden uitlopen op de rest. Ik kan er alles mee doen wat ik wil."

Jeroen Slaghekke heeft een lastig weekend meegemaakt tijdens de Tango Masters of Formula 3 op Circuitpark Zandvoort. Slaghekke begon het weekend goed met een tweede plaats op de grid, maar kwam tijdens de eerste race niet verder dan de Gerlachbocht. Na een mooie poging om vroeg in de race de leiding te pakken ging het mis en eindigde de race in de bandenstapel. Slaghekke liet zich niet uit het veld slaan en nam sportieve revanche door tijdens race twee een fantastische race te rijden en van achter uit het veld naar een mooie zevende plaats te komen en zo toch nog belangrijke punten voor het kampioenschap meet naar huis te nemen.

"Ik had een iets betere start en kon buitenom door de Tarzan en ook buitenom in de Gerlach zodat ik Marth de Graaf bij de Hugenholtz voorbij zou steken. Ik kreeg echter iets te weinig ruimte en kwam op de kerbstone en glee naar rechts en daar was geen ruimte. Vervolgens kwamen we met de wielen in elkaar en konden we allebei niet meer sturen en gleden we kansloos rechtdoor."

"De tweede race was een stuk beter. Ik had een goede start en pakte gelijk vijf plaatsen in het begin. Op een gegeven moment reed ik in de top tien en had ik en mooie inhaalactie in de Tarzan bocht. Helaas zat er vandaag niet meer in dan een zevende plaats. Hopelijk hebben we in Assen weer zicht op het podium," aldus Slaghekke.

Paulien Zwart en Ruben van Doorn tenslotte hebben de mooie resultaten in de Toerwagen Diesel Cup tijdens de Pinksterraces niet kunnen voortzetten. Een combinatie van mechanische en sportieve pech zorgde ervoor dat het podium dit weekend niet in zicht kwam. Een positief punt was dat zowel Ruben van Doorn als ook Paulien Zwart ondanks de tegenslag gevochten hebben voor elke plaats en dat zeker tijdens de tweede race van het Tango Masters of Formula 3 weekeinde de snelheid, in de door Jan de Jong ingezette BMW 120d, er goed in zat.

"De kwalificatie ging redelijk en we dachten alles net zo te gaan doen als met de Pinksterraces. Bij de eerste race ging ik goed van start. Gedurende de race werd ik wel door een aantal snellere auto's ingehaald en kwam ik als zevende de pits binnen waar Ruben van Doorn het stuur overnam. Bij hem ging het ook best goed met goede rondetijden maar op een gegeven moment had Ruben een ongelukje met een wegmarker waardoor hij de grindbak in dook en veel schade opliep," aldus Paulien Zwart.

"In de tweede race hadden we weer een goede start met Ruben aan het stuur. Ruben moest alleen naar binnen omdat de slang van de turbo was afgebroken of eraf was gevallen. Die moest er weer opgezet worden en daarna hadden we al gauw een rondje achterstand. Toen ik in de auto stapte was er veel mis. Het leek of de uitlaat los hing en de versnellingsbak werkte ook niet goed meer. Ik heb het toen moeten doen met de middelen die ik had. Het was voor ons een weekend om snel te vergeten en uit te kijken naar de volgende race in Assen," voegt zij eraan toe.

Tekst; PR

9912659
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4471
3296
27520
9854222
68058
147943
9912659

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven