Het circuit van Zandvoort was het afgelopen weekend het decor van de Tango Masters of Formula 3. Vanuit de hele wereld komen daar de beste coureurs bij elkaar om uit te maken wie zich de opvolger van onder andere David Coulthard, Jos Verstappen en Lewis Hamilton mag noemen. Ook de Swift Cup en de Toerwagen Diesel Cup reden mee in het programma. Marcel Dekker reed met zijn groene Suzuki op zaterdag naar een derde plaats en op zondag door een spectaculaire inhaalactie naar een tweede plaats op het ereschavot. Hiermee deed hij goede zaken voor het kampioenschap, omdat zijn naastte concurrenten punten verspeelden. Arie Dekker en Teun van Dam reden naar een twaalfde en negende plaats.

Marcel Dekker startte het weekend wederom niet geweldig door een zesde tijd op de klokken te zetten tijdens de kwalificatie. Hierin had hij Marth de Graaf aan Pole-position geholpen, maar kon daarna zelf geen vuist meer maken tegen de rest van de concurrenten.

De eerste race startte met spektakel. Marth de Graaf en Jeroen Slaghekke raakte elkaar in de tweede bocht van het circuit en klapte hard in de banden. Marcel Dekker maakte handig gebruik en reed meteen op plaats vier, vlak achter Douma en Langeveld. De hele race bleef het groepje Langeveld, Douma en Dekker strijden om de vierde plaats. Ronde na ronde werden er aanvallen gedaan, maar zonder succes. Tot de laatste ronde:  Marcel Dekker had al de hele race achter Sandra Douma gezeten en besloot zijn banden te sparen tot het einde van de race. In de allerlaatste ronde opende hij de aanval en passeerde Douma in de laatste bocht. Voor Douma zuur, maar voor Marcel Dekker een goede klassering op het podium!

Dekker startte de tweede race vanaf een derde positie. Voor hem stond Niels Langeveld, deze rijder is in de kwalificatie sterk maar kan in de race niet overtuigen. De opdracht was om er snel voorbij te gaan, om zo min mogelijk tijd te verliezen op de koploper. Meteen na de start zat Dekker er bovenop. Overal op de baan werd de achterkant van de auto van Langeveld aangetikt om hem zo in een foutje proberen te drukken. In de tweede ronde speelde Dekker het spelletje mooi: ‘Ik drukte Langeveld in de Tarzanbocht naar buiten, dook naar de binnenkant en kon hem half door het gras voorbij!’, aldus Marcel Dekker. Daarna was het zaak om de race uit te rijden. Dekker liep weg bij de achtervolgers en kon zo naar de tweede plaats rijden.

Marcel Dekker was uiterst tevreden na het Masters-weekend: ‘Wat een super weekend! Mijn grootste concurrenten hebben punten verspeeld, ik heb veel punten gepakt en ben zo doorgestoten naar een tweede plaats in het kampioenschap, helemaal top toch!’

Arie Dekker en Teun van Dam reden met de Toyota Auris een goed weekend. Teun van Dam verbeterde zijn persoonlijk snelste tijd tijdens de kwalificatie en reed naar een 12e plaats.
Tijdens de trainingen waren er aanvankelijk weer problemen met de remmen, maar door een reparatie zijn die verholpen.

Arie Dekker startte de eerste race van het weekend en streed mee in de voorhoede van het veld. Teun van Dam nam het stuur over en reed naar een uiteindelijke 12e positie. In de laatste ronde was het nog spannend voor van Dam, want de motor hield in door een tekort aan diesel.

De race op zondag verliep goed voor de gestarte  van Dam, hij kon het tempo goed volgen en reed de auto op een negende positie naar de pitstraat voor de rijders wissel. Arie Dekker maakte het daarna af door de auto solide naar een negende positie te rijden.
 
Bekijk ook eens onze website: www.dekker-racing.nl en www.marceldekker.eu

9907710
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2818
2636
22571
9854222
63109
147943
9907710

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven