Aankomend weekend maken Cynthia en Martin Boezaart een gastoptreden in de Suzuki Swift Cup tijdens de Midzomerraces op TT Circuit Assen. Voor het koppel is 2009 hun debuutjaar in de autosport en ze doen samen met Thomas Verbeeck en Danielle Kleyheeg ervaring op in de DNRT Volkswagen Endurance Cup bij Certainty Racing Team. Toen de kans zich voordeed om deel te nemen aan de Midzomerraces in de Swifts van Paul Flinterman en Ella Zander aarzelde het echtpaar geen moment en besloot vreemd te gaan in deze uitdagende klasse!

Na een dagje met eigen auto te hebben gescheurd, georganiseerd door Dillon Kosters Certainty Events, waren Martin en Cynthia direct besmet met het racevirus. Een volgende stap kon dan ook niet uitblijven en na het halen van hun licentie besloten ze dit seizoen de stoute schoenen aan te trekken en zelf te gaan racen.

Samen met Thomas en Danielle neemt het echtpaar deel aan de Volkswagen Endurance Cup, de populairste raceklasse van Nederland, met maar liefst 50(!) deelnemende equipes. De VW Endurance Cup is een ideale opstapklasse in de luwte van de DNRT B-evenementen, waarbij rijders lange afstandsraces rijden en daardoor in korte tijd veel ervaring op kunnen doen.

Cynthia en Martin maakten tot nu toe indruk met solide prestaties en de sterke progressie die zij hebben doorgemaakt in de afgelopen maanden onder begeleiding van ervaren coureurs Dillon Koster en Niels Langeveld. Daarmee hebben zij aangetoond klaar te zijn voor een nieuwe drempel in hun carriére, de A-evenementen.

Het stel is duidelijk zeer enthousiast: "Als eerste gaat onze dank uit naar Dillon Koster, onze teambaas van Certainty Racing die dit weer fantastisch in elkaar heeft weten te breien!!! Vervolgens aan Ella Zander en Paul Flinterman; dat zij hun bolides aan ons ter beschikking hebben gesteld is werkelijk super! Na het verlossende telefoontje om mee te mogen doen sprongen de tranen van geluk bij Cynthia in de ogen, ik had meteen wat uit te leggen aan de mensen op de parkeerplaats die om ons heen stonden." Of Martin daar de oorzaak van was blijft onduidelijk: "ik heb niet geslagen en zeg niets zonder mijn advocaat", grapt hij.

Martin doet zijn best de verwachtingen te temperen: "Ja, hoeveel geluk kun je hebben om na slechts 2 uitgereden races in de VW Endurance Cup al te mogen debuteren in een A-Klasse?! Onze verwachting is meer een hoop, dat we in ieder geval kunnen aanhaken bij het competitieve veld, dat zal niet meevallen, want we kennen de baan natuurlijk niet zo goed als alle anderen. Daarnaast is de auto ook nieuw voor ons, we hebben er nog nooit in gereden!"

Maareh, geeft de onderlinge competitie op het circuit geen strijd in huize Boezaart?: "Altijd doen wij alles samen en zijn met alles zeer aan elkaar gewaagd, dus is het nu wel heel vreemd om tegen elkaar te racen, ben benieuwd of het duwen thuis zich ook uit op de baan! We zullen dus zien, positieve spanning ten top!!"

Het echtpaar zal op speciaal verzoek deelnemen met startnummer 69 en 96, de rest laten we maar in het midden! De Formido Midzomerraces vinden plaats op 4 en 5 juli op het TT Circuit Assen. Martin en Cynthia worden ondersteund door 'De Speelgoedplank' en het 'Apeldoorns Palletbedrijf'.

www.certainty.nl

9907572
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2680
2636
22433
9854222
62971
147943
9907572

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven