Marcel Dekker kent tot nu toe een uitstekend seizoen in de Suzuki Swift Cup. Tijdens de 7e en 8e race van het kampioenschap op het TT-circuit van Assen liet hij wederom van zich spreken door naar Pole-position te rijden en tweemaal als tweede op het podium te eindigen. De Krimpenaar won zelfs bijna de tweede race, maar kwam een spiegellengte (0.051sec.) tekort op de finishlijn. 

 

Het weekend startte met de kwalificatietraining. Dekker speelde hierin een heel slim spelletje met de concurrenten. Deze keer ging hij in zijn snelle ronde van het gas, om zo achter de concurrenten aan te rijden en door een optimale slipstream naar de pole-position toe te rijden. Dekker was de eerste die het Coronel junior Team wist te verslaan en dat ontging ook teameigenaar Tom Coronel niet. Coronel was vol lof en stuurde vanuit Porto, waar hij in het FIA World Touringcar Championship rijdt, de nodige complimenten.

De eerste race mocht worden gestart vanaf de eerste plaats. Dekker was erg goed van zijn plaats en leidde het veld totdat de safety-car de baan op kwam. Niels Langeveld en Mark van der Aa hadden hun Suzuki met schade langs de baan geparkeerd. Bij de herstart sloeg Dekker meteen een gat. Echter, in de zesde ronde maakte hij een klein foutje en Pieter Schothorst zette meteen zijn Suzuki brutaal tegen die van Dekker aan en drukte hem aan de kant. Als tweede kon Dekker blijven volgen en reed zo naar een tweede plaats.

De tweede race was een heus spektakelstuk. Dekker startte vanaf de tweede positie en zette meteen de druk er vol op bij Schothorst. Na twee rondes kwam wederom de safety-car de baan op, omdat Jasper Bijl meerdere malen over de kop was gevlogen in de Ramshoek. Bij de herstart was Dekker wederom goed weg en zat op de bumper van Schothorst. Dekker bleef pushen, om Schothorst in een foutje te drukken, maar Schothorst gaf geen krimp. Tot de laatste bocht van de wedstrijd, Schothorst maakte een zeldzaam foutje en kwam met minder snelheid de bocht uit. Dekker zag dit en dook meteen naast de auto van Schothorst, maar kwam een spiegelbreedte tekort op de finishlijn. Zowel Dekker als Schothorst wist niet wie er gewonnen had, achteraf bleek dat er 0.051sec. tussen de nummer 1 en 2, in het voordeel van Schothorst. Dekker na afloop: "Wat jammer dat ik hem nét niet kon pakken, ik reed een sterke race maar Pieter maakte geen foutjes en daarom moet ik tevreden zijn met tweemaal een tweede plaats."

In het kampioenschap staat Marcel Dekker nog steeds op een keurige tweede plaats achter Schothorst. Met nog 6 races te gaan wordt het een spannende ontknoping!

Arie Dekker en Teun van Dam streden met hun Toyota Auris niet alleen met de concurrenten op de baan, maar ook met het remsysteem in de Auris. Teun van Dam startte in de eerste race, maar kwam gefrustreerd de auto uit tijdens de rijderswissel: "Dit is niet fijn rijden, elke bocht ligt het pedaal weer anders en ik krijg er zo geen vertrouwen in. Remmen zijn wel belangrijk als je met 200km/h de bocht in gaat en op deze manier word dat niets!" aldus van Dam. Arie Dekker kende hetzelfde probleem en reed uiteindelijk toch nog naar een 10e positie.

Voor de tweede race op zondag waren er de nodige aanpassingen gedaan aan de auto, maar deze mochten niet baten. Van Dam en Dekker reden naar een 12e positie en hebben dus nog het nodige werk te verzetten voor de volgende race op 1 & 2 Augustus op het circuit van Zandvoort.
 
Bekijk ook eens onze website: www.dekker-racing.nl en www.marceldekker.eu

9939370
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2936
3853
6789
9912942
94769
147943
9939370

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven