Marcel Dekker heeft de goede lijn van het seizoen wederom doorgetrokken tijdens het AutoMaxx vs. DPP –weekend op het Circuit van Zandvoort. De Krimpenaar reed een bekeken weekend en dat resulteerde in een vierde en tweede plaats. Ook wist hij concurrenten Pieter Schothorst en Jeroen Slaghekke te verslaan, wat betekend dat hij de tweede plaats in het kampioenschap stevig in handen heeft. Marcel Dekker heeft 153 punten ten opzichte van Pieter Schothorst die aan de leiding gaat met 188 punten.

Tijdens de kwalificatietrainingen reed Marcel Dekker naar een vierde tijd. Hiermee bleef hij concurrenten Jeroen Slaghekke en Marth de Graaf voor, dus bood dat perspectief voor de races. De eerste race van het weekend stond niet in het teken van spektakel. De nummers 1 tot en met 6 reden in dezelfde volgorde als dat deze waren gestart naar de finish. Marcel Dekker werd vierde en was daarmee tevreden. "Dit was een redelijk saaie race. Ik zat voortdurend in de kopgroep, maar kon geen vuist maken. Ik besloot om gewoon voor de punten te gaan en geen onnodige risico’s te nemen," aldus Dekker.

De tweede race van het weekend bood meer spektakel. Bij de start was Dekker goed weg en passeerde Mark van der Aa. Echter, voor de eerste bocht schoof het veld weer in elkaar en kon van der Aa zijn plaats weer terug pakken. De Suzuki’s raakten elkaar even, maar konden zonder schade door. Dekker had het tempo goed te pakken en reed mee in de kopgroep.

In de zevende ronden opende van der Aa de aanval op Schothorst voor de tweede plaats. Dekker zat op het vinkentouw en besloot af te wachten. Op het juiste moment opende hij de aanval en bij het opgaan van het rechte stuk perste hij zijn Sukuzuki tussen van der Aa en Schothorst. In één manoeuvre passeerde de Krimpenaar twee auto’s en daarmee lag hij op de tweede plaats. Langeveld, de leider in de race lag een aantal seconden voorop, maar zag de groene auto van Dekker snel dichterbij komen. In de laatste ronden reed Dekker het gat dicht, maar had niet genoeg tijd om Langeveld te verschalken. "Jammer dat ik een ronde te weinig had, ik liep snel in op Langeveld, maar had niet genoeg tijd om de aanval te openen. Wel ben ik blij dat ik voor zowel Schothorst als Slaghekke ben gefinished, want zij zijn de grootste concurrenten uit het kampioenschap."  Aldus een tevreden Marcel Dekker.

In de Toerwagen Diesel Cup liet vaste coureur Teun van Dam de race op Zandvoort schieten voor een welverdiende vakantie. Marcel Dekker was zijn vervanger, maar had weinig geluk. Tijdens de vrije trainingen had Arie Dekker pech, de remmen van de Auris waren grondig aangepakt, maar weigerde voor de Gerlachbocht. Dit resulteerde in een doffe klep en schade aan de Auris.

Arie Dekker startte de eerste race over 100 minuten. Hierin ging hij goed van start en reed in een rondelange strijd met Henry van Os. Tijdens de rijderswissel sloeg echter het noodlot toe. Marcel Dekker was snel in de auto gesprongen, maar de monteurs van Dekker-Racing zagen dat er een band kapot was. Het gehele loopvlak was losgeraakt, dus moest deze worden vervangen. Tijdens het vervangen zag men ook dat de aandrijfas kapot was geraakt, en dat betekende het einde van de race. Marcel Dekker was dus klaar, voordat hij was gestart en dat betekende een grote teleurstelling.

De race op zondag kwam voor de rekening van Arie Dekker en hierin reed hij van de 17e naar een 11e plaats. De race startte onder natte omstandigheden en werd geleidelijk droger. Dekker reed constante tijden en reed naar een verdiende 11e positie.

Het eerst volgende evenement is de Wijzonol Trophy die op 5 & 6 september verreden gaat worden op het Circuit Park van Zandvoort. Maar eerder is Dekker Racing ook te vinden op het Family Paddock tijdens de Barvaria City Racing in Rotterdam op 16 augustus. Hier zijn de racetruck en de bolides te bewonderen voor al het publiek.

Bekijk ook eens onze website: www.dekker-racing.nl en www.marceldekker.eu

9907552
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2660
2636
22413
9854222
62951
147943
9907552

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven