Solid State Racing maakt dit jaar niet alleen zijn debuut in de Formido Swift Cup. De ambitieuze renstal wil direct al voor het kampioenschap gaan. De combinatie van autosporttalent Marth de Graaf en de uitmuntende technische kennis van Davy Lemmens, moet Solid State op titelkoers zetten. Naast De Graaf racen in 2010 ook de rappe dame Laura Katsma en de jonge debutanten Nick Hummel en Wesley Caransa in een door Solid State by Day V Tec geprepareerde Suzuki. Op maandag 29 maart wordt op Circuit Park Zandvoort het complete team officieel aan de pers gepresenteerd.

 
“Na jarenlang actief te zijn geweest in de driftsport, maken we dit jaar een grote stap door een compleet nieuw team neer te zetten en deel te nemen aan verschillende raceklassen”, zegt Benjamin Lammerts, samen met Marco van Gink eigenaar van Solid State Racing. “De ambities, die eigenlijk al jarenlang op de plank liggen, worden eindelijk werkelijkheid. Door een hechte samenwerking met Day V Tec zetten we Solid State Racing in één klap op de kaart.”

De opvallende geelzwarte uitstraling van de Swifts zal dit seizoen niet te missen zijn op de circuits. “Dit is met name gekozen om een combinatie te maken met Datahouse”, geeft Lammerts aan. “Dit is de toonaangevende leverancier van datacenterdiensten en bezitter van een van de grootste regionale netwerken van carrieronafhankelijke datacentra in Nederland. Datahouse zal de naam zijn die wij binnen Solid State Racing by Day V Tec als hoofdsponsor op alle auto's zetten.”

Liefst vier identieke Suzuki Swifts worden er dit jaar ingezet door Solid State Racing bij Day V Tec. Lammerts: “Ik denk dat wij met onze rijders een perfecte balans gevonden hebben tussen ervaring en nieuw talent. De ervaring die Marth en Laura meenemen, geven de talenten Wesley en Nick een enorme boost. Je ziet dat ze plezier hebben in het spelletje en het steeds beter gaan doen. De onderlinge verschillen in de Formido Swift Cup zijn minimaal, waardoor materiaal en kunde doorslaggevend zijn. Helaas kunnen er aan het einde van het seizoen geen vier winnaars zijn, maar ik ben er van overtuigd dat we het goed gaan doen!”

Het nieuwe nationale autosportseizoen gaat op 3 en 5 april van start tijdens de traditionele Paasraces op Circuit Park Zandvoort. Solid State Racing heeft een goede slag geslagen door voor 2010 de grote technische expertise van Davy Lemmens in te huren. Hij vierde de afgelopen jaren al successen in de Le Mans sportscars, ETCC, WTCC en BMW 130i cup. In 2009 was Lemmens technisch verantwoordelijk voor de Suzuki waarmee Pieter Schothorst het Swift-kampioenschap 2009 greep. “Met Marth gaan we voor het kampioenschap, terwijl ik weet dat Laura de beste dame van de cup gaat worden”, geeft Davy Lemmens aan. “Nick en Wesley hebben de wil en de mogelijkheid om voorafgaand aan het seizoen zoveel mogelijk te testen. Zo zijn we met het team al vele malen op het circuit geweest. Ik bespeur reeds een enorme progressie bij de jonge jongens. Maar je moet wel realistisch blijven voor komend jaar. Als Nick en Wesley aan het eind van het komende seizoen in de toptien rijden, doen ze het voor eerstejaars coureurs al erg goed. Dat wordt de doelstelling.”

Marth de Graaf was in 2009 één van de smaakmakers van de Formido Swift Cup. De 18-jarige Nieuw-Venneper reed zijn Suzuki in totaal zes keer naar het podium. “Dat was nog maar een leerjaar. In 2010 ga ik zeker voor de toppositie. We weten allemaal dat Davy een meer dan goede auto kan neerzetten. Dit in combinatie met mijn ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, moet ik voor het hoogste kunnen gaan”, stelt Marth de Graaf. “We hebben in de winter goed getest en al snel een goede afstelling kunnen vinden. Ik heb zin om met Pasen aan het nieuwe seizoen te beginnen. Ik hoop dat ik een spectaculaire strijd kan uitvechten met meerdere concurrenten. Want hoe gezelliger het vooraan wordt, hoe beter het is voor het kampioenschap.”

Laura Katsma, die in 2010 haar tweede Swift-seizoen racet, verwacht dit jaar onder begeleiding van Davy Lemmens meer naar voren te komen. “Davy is een hele slimme jongen, dus aan de auto zal het niet liggen”, geeft de 21-jarige inwoonster van Arnhem aan. “We trainen veel en leren beter kwalificaties te rijden. Ik wil zo goed mogelijk voorbereid aan de start staan met Pasen. Dit omdat ik wil knallen en laten zien dat ik voorin kan meestrijden. Hopelijk zit er dan ook een algemeen podium in. Ik ga daar in ieder geval heel hard mijn best voor doen.”

Nick Hummel staat te popelen om aan de start van de Formido Swift Cup te verschijnen. “Nadat ik mijn havo had gehaald vroeg mijn vader, die zelf met Danny van Dongen in GT-wedstrijden racet, of ik ook zin had om te gaan rijden”, vertelt de uit Zeist afkomstige rijder, die tijdens Pasen als 16-jarige aan de start staat. “Ik heb de Swift Cup reeds als toeschouwer gezien en vind het heel professioneel. De Suzuki ziet er mooi uit en gaat veel sneller dan je bij zo’n klein wagentje zou verwachten. Ik heb er al veel mee op het circuit gereden en heb er echt zin in.”

Ploegmaat Wesley Caransa, pas 15 jaar, is even enthousiast. “De Formido Swift Cup is voor mij als rookie een prachtige opstap in de autosport. Om direct met een Porsche te gaan rijden, lijkt me iets te wild. De Suzuki heeft ook een mooie snelheid. Dat weet ik, omdat ik al veel rondjes heb gereden met mijn Swift. Wat mijn doel is voor 2010? Ik hoop natuurlijk kampioen te worden. Of dat reëel is? Ik denk het niet, maar tóch ga ik het proberen!”

Op maandag 29 maart wordt op Circuit Park Zandvoort de complete renstal van Solid State Racing gepresenteerd. De pers is vanaf 11.00 uur welkom om kennis te maken met alle rijders en teamleden. Ook de coureurs die voor de formatie in de Toerwagen Diesel Cup gaan uitkomen, zijn present. De inwendige mens wordt niet vergeten. Solid State Racing biedt alle gasten een lunch aan.

PR
9939346
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2912
3853
6765
9912942
94745
147943
9939346

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven