Sven Snoeks is zijn autosportcarrière in de Formido Swift Cup goed begonnen. Aangemoedigd door zijn racende neef Kelvin Snoeks eindigde de debutant op het circuit van Zandvoort afgelopen Paasraces op een elfde en achtste positie. Een uitstekend begin voor de snelle leerling van het DB Motorsport team. Eind mei worden de volgende races van de Suzuki Swift Cup tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort gereden. Snoeks hoopt de stijgende lijn op het duinencircuit weer door te kunnen trekken.In de vrije trainingen op vrijdag verkende de inwoner uit Zwaanshoek de 4,307 meter lange baan. Nadat hij zijn wagen rustig had ingereden, ging Snoeks voor een snelle run. De achterkant van zijn Swift slingerde echter te hevig om de tijden aan te scherpen. Nadat het team de bandenspanning voor de derde trainingsessie had verlaagd, gingen de rondetijden zienderogen omlaag. De leerling meubelmaker ging daarna met vertrouwen de kwalificatie van zaterdag in. Samen met twee andere deelnemers besloten ze de twintig minuten durende tijdtraining te doen. Door gebruik te maken van elkaars slipstream wist Snoeks een snelle tijd op de chrono’s te zetten. Met een tijd van 2:08.892 eindigde de leerling van Jeroen den Boer op een keurige elfde plaats.

Op Paasmaandag maakte Snoeks zijn officiële racedebuut in de Formido Swift Cup. Hij had lange tijd naar dit moment uitgekeken en was honderd procent gefocust op een goed resultaat in de seizoensopener van deze talentenklasse. Toen de startlichten vanmorgen werden gedoofd kwam de 19-jarige coureur niet goed van zijn plaats, doordat Steijn Schothorst vlak voor hem op de grid bleef stilstaan. Snoeks verloor hierdoor twee positie en kwam als dertiende door de openingsronde. Snoeks liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en vond snel de aansluiting met de rijders voor hem. Gedurende de twaalf ronden tellende race wist hij twee concurrenten voorbij te steken en dichtte daarna het gat met Jelle Beelen. In zijn debuutrace kwam de jonge Snoeks keurig als elfde over de meet.

Het leerproces zette zich voor Snoeks op maandagmiddag voort met de tweede race. De rijder met startnummer 3 kon relaxed naar de laatste manche toewerken, die na de lunchpauze werd verreden. De als elfde gestarte Snoeks kwam niet goed uit de startblokken en moest drie posities prijsgeven. Hij vocht zich echter opnieuw terug in de race en wist in de openingsfase een paar plaatsen goed te maken. Hij belandde in een groepje rijders met Schothorst en wist de rijder van Coronel Racing te passeren. In de slotfase reed hij naar Robbert Bijl toe, maar de tijd was te kort om hem nog te verschalken. Hij eindigde de race uiteindelijk op een fraaie achtste plek.

“Ik ben supertevreden over mijn eerste weekend in de autosport. Vanmorgen was ik nog behoorlijk zenuwachtig toen ik mijn eerste racekilometers maakte, maar na een paar ronden was daar geen sprake meer van. Zo’n eerste weekend in de Formido Swift Cup was compleet nieuw voor me waarbij ik erg veel heb geleerd. Ik ging vrij onbevangen het raceweekend in en dat heeft heel goed uitgepakt. Met een elfde en achtste plaats heb ik boven verwachting mijn doelstellingen behaald. Wel moet ik veel leren zoals het verdedigen van mijn lijnen en moet ik nog veel proefstarts oefenen. Ik neem de positieve ervaringen mee naar het volgende raceweekend tijdens de Pinksterraces op Zandvoort,” aldus Sven Snoeks.

9907614
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2722
2636
22475
9854222
63013
147943
9907614

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven