Jelle Beelen is zijn debuutseizoen goed begonnen. Na een derde tijd tijdens de kwalificatie was het op maandag tijd voor de eerste race in de Formido Swift Cup. De 15 jarige Beelen, die uitkomt voor het Coronel Racing Team, begon zijn eerste race hoopvol en kon goed meekomen met de kop, maar wat pech zorgde ervoor dat Jelle terugviel in het klassement. Toch wist hij zich terug te vechten naar een tiende plaats, een stunt die hij tijdens de tweede race herhaalde. Vooraf was een plaats in de top tien het doel en dat doel is dubbel en dwars bereikt.

 

De kwalificatie in de Formido Swift Cup werd verreden op zaterdag  en voor Jelle was het zaak een goede tijd neer te zetten om zo tijdens de start van de eerste race uit de drukte te blijven. Jelle weet hoe hij een snelle tijd moet neerzetten en gaat als eerste de baan op. Het weer is dreigend, maar de baan is droog dus is het zaak vroeg in de sessie een tijd neer te zetten. Het eerste getimede rondje levert een tijd van 2:10.236 op en is goed voor een 11de tijd.  De jonge Beelen zet aan en vecht voor een vrije baan. In ronde 3 zet de Coronel Junior zijn snelste rondetijd neer en de tijd van 2:07.682 is goed voor een derde plaats op de grid. Een prima prestatie van de 15-jarige Jelle en een goede uitgangspositie voor de eerste race op maandag. 
 
Jelle startte vanaf plaats drie, maar verloor een plaats bij de start. De jonge Beelen weet de aansluiting te houden bij de kop en zit op de bumper van Marcel Dekker. In het gevecht om plaats drie verliest de Coronel Junior wat plaatsen en valt terug naar een zesde plaats. De Swift is niet geheel ongeschonden uit de strijdt gekomen en Jelle verliest terrein. Vanaf een elfde plaats begint Beelen het gevecht tot aan de streep en weet er alsnog een tiende plaats uit te slepen. Jelle na afloop van race1: “De lampen bij de start waren erg snel uit en daardoor miste ik de aansluiting. Marcel Dekker kon mij voorbij komen, maar verder hield ik het gat dicht. Bart van Os dacht een gaatje te zien, maar raakte mij aan de zijkant en daardoor was de sporing van de auto wat minder. Ik verloor hierdoor veel tijd en wat plaatsen, maar hield de schade redelijk beperkt.”

Jelle startte als tiende tijdens race twee, maar heeft een mindere start. Na twee ronden komt Jelle als 14de door en probeert zich een weg naar voren te vechten. Dit lukt aardig en de Coronel Junior kan ook profiteren van de fouten die andere rijders maken. Jelle weet zich uiteindelijk naar een tiende plaats te rijden. “Ik had een slechte start! Ik was nog bezig om de koppeling in de juiste positie te krijgen, maar dat ging niet helemaal goed. Ik had veel wielspin en hierdoor viel de auto een beetje dood en verloor ik wat plaatsen. Ik heb er alles aan gedaan om deze plaatsen weer goed te maken ondanks dat ik wat opgehouden werd. Het was zwaar, maar ik heb uiteindelijk een erg gaaf en leerzaam weekend gehad”, aldus een tevreden Beelen.

Tekst: PR

9907564
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2672
2636
22425
9854222
62963
147943
9907564

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven