Pieter Schothorst en Jeroen Slaghekke hebben tijdens de Jubileumraces op het Circuitpark Zandvoort wederom een leerzaam weekend meegemaakt. Na de derde plaats van Pieter Schothorst tijdens de Pinksterraces, was het dit weekend weer ‘business as usual’ voor de jonge debutanten in de Formido Swift Cup. Op een bewolkt maar droog circuit van Zandvoort stonden dit weekend weer twee races op het programma.

Tijdens de kwalificatie was het  Jeroen Slaghekke die zijn Coronel – Junior Racing Team Swift op een mooie zevende plaats neerzette en zich daarmee een goede uitgangspositie voor de eerste race bezorgde. Met een tijd van 2:08.890 was Slaghekke net iets langzamer dan Jeroen den Boer en kwam maar 0.486 seconden tekort op Sandra Douma die de snelste tijd liet noteren. Pieter Schothorst kwam niet verder dan een zestiende tijd doordat de koppakking van de Swift beschadigd was. Voor de race was de koppakking vervangen, maar Schothorst zal bij de start van de eerste race alle zeilen bij moeten zetten in het volle veld van de Formido Swift Cup.

Tijdens de eerste race kon Jeroen Slaghekke niet echt profiteren van zijn goede startpositie en verloor een aantal plaatsen. Slaghekke was gestart op iets oudere banden, maar kon daar niet van profiteren. Door het vele onderstuur in zijn auto verloor de 16 jarige Slaghekke teveel tijd aan het begin van de race en finishte uiteindelijk als veertiende.

Pieter Schothorst had het zwaar tijdens de eerste race. Starten in het drukke middenveld is lastig en Schothorst moest knokken om verder naar voren te komen. Tijdens dat gevecht ging het mis voor de jonge Schothorst. Tijdens een gevecht in het middenveld werd Schothorst bij het uitkomen van de Tarzanbocht redelijk klem gereden en kon hij geen kant meer op. Door dit incident was de Swift zo beschadigd dat Schothorst zijn auto aan de kant moest zetten. Na afloop van de race bleek dat er veel schade was aan de auto, maar de monteurs van het Coronel – Junior Racing Team zorgden er met man en macht voor dat de auto op tijd klaar was voor de tweede race later die dag.

Bij de start van de tweede race stond Pieter Schothorst achteraan het veld. De auto was gerepareerd en op een grijze bumper na, weer als nieuw. Pieter start goed en komt langzaam maar zeker verder naar voren. De rondetijden van Schothorst zijn goed en hij rijdt een fantastische race. Schothorst brengt zijn Coronel – Junior Racing Team Swift als vijftiende over de finish en pakt zo toch nog een punt voor het kampioenschap.

Jeroen Slaghekke moest als veertiende vertrekken, maar bij de start ging het mis. “Ik moest vanaf plek 14 starten. Dus ik sta daar maar te wachten tot het licht uit gaat. rood licht gaat aan, vervolgens gaat het groene licht aan, en ik sta nog steeds van ‘oké wanneer gaan ze uit en wat is hier aan de hand?’ Ik had nog nooit met groen licht gestart dus iedereen ging er voorbij toen ik nog even verbaasd op de grid stond. uiteindelijk ging ik als 20ste de Tarzanbocht in”, aldus de 16 jarige Slaghekke.

Toen Slaghekke voor de eerste keer over het rechte stuk kwam en op het pitbord zag dat hij negentiende lag zakte de moed een beetje in zijn schoenen, maar hij dacht aan zijn held Ayrton Senna die ooit zei “I race to win”. Jeroen zette alles op alles en reed zelfs nog even de snelste rondetijd van het veld. Uiteindelijk finisht Slaghekke als elfde en pakt zo toch nog vijf belangrijke punten.

PR

9907546
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2654
2636
22407
9854222
62945
147943
9907546

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven