Afgelopen weekend stond de badplaats Zandvoort in het teken van het 60 jarige jubileum van het Circuit Park Zandvoort. Op het circuit werden de ‘Jubileumraces’ verreden. Marcel Dekker kende een zeer goed weekend door een fraaie 4e en 6e plaats te scoren. Arie Dekker en Teun van Dam hadden in de eerste race wederom te maken met technische problemen, maar revancheerde zich in de tweede race met een 12e positie.

In de Suzuki Swift Cup was het Marcel Dekker die zich op zaterdag, tijdens de kwalificatie, netjes op een 5e positie nestelde. "Tijdens de Paas- en Pinksterraces kon ik nog geen vuist maken tijdens de kwalificatie. Nu zit ik er eindelijk bij en heb ik een mooie uitgangspositie voor de race!" aldus een tevreden Marcel Dekker.

Op zaterdagavond was er nog een leuk uitstapje voor alle coureurs. Voor één keer waren alle wegen in Zandvoort afgesloten en mochten alle rijders met hun raceauto in een optocht rijden door het dorp. In het dorp was er een groot feest voor het jubileum van het circuit.
Ook de rijders van Dekker-Racing reden mee: "Het was erg leuk, heel het dorp was bomvol en met rokende banden scheurden we door de straten. Een unieke ervaring!" aldus Marcel Dekker.

De race op zondag begon uitstekend. Zo kon Marcel de 4e plaats pakken, alleen door een klein tikje van concurrent Karel Verspaget moest hij deze plaats snel weer teruggeven. Wel behield de Krimpenaar de aansluiting met de kopgroep en kon zelfs de aanval in worden gezet. Ronde na ronde reed de kopgroep van 6 auto’s strijdend over het circuit. Hier en daar werden de nodige tikjes uitgedeeld en af en toe kwamen de Swift coureurs met zijn drieën op de bocht af. In de slotfase verloor Marcel een plaats aan Niels Langeveld, die hem in de beroemde Tarzanbocht opzij duwde. Uiteindelijk werd hij als 6e afgevlagd.

De tweede race verliep iets anders als geplant. Wederom was de start goed en streed Marcel mee in de kopgroep op plaats 6. In de 7e ronde kreeg hij een wederom forse tik van Niels Langeveld in de Audi-S bocht en verloor daarmee 4 plaatsen. Echter, vanaf een 10e positie knokte hij zich uitstekend terug naar een 4e positie. "Wat een super weekend!, met een 4e en een 6e plaats heb ik weer de nodige punten voor het kampioenschap binnengehaald en daar sta ik nu 5e. Het waren twee onwijs spannende races met vele gevechten en ik ben blij dat ik nu eindelijk de aansluiting met de koplopers heb gevonden"  aldus Marcel Dekker.

In de nationale diesel klasse, de ‘Toerwagen Diesel Cup’, streden Arie Dekker en Teun van Dam mee met de groene Seat. Dit maal was het Arie Dekker die de kwalificatie voor zijn rekening nam. Met een tijd van 2.06.834 reed hij zijn snelste tijd ooit in de Seat.

Teun van Dam nam de start van de eerste race over 80 minuten voor zijn rekening. Gestart vanaf plaats 15 reed hij netjes naar plaats 10 tot aan de verplichtte rijderswissel. Arie Dekker nam snel het stuur over en daardoor kon er nog een plaatsje worden gewonnen.
Echter, in de 25e ronden brak net als tijdens het paasweekend de wielnaaf. Hierdoor moest de auto in de pits worden geparkeerd en was de race over. Arie Dekker was teleurgesteld na de race: "Het liep allemaal lekker, de auto voelde goed aan en we waren goed op weg naar een top-10 positie. Jammer dat we wederom pech hebben, ik hoop maar dat het de volgende race beter gaat."

Voor de tweede race was de auto weer gerepareerd en kon weer vol de aanval in worden gezet. Dit omdat de uitslag van race 1, de startopstelling voor race 2 is. Er moest dus gestart worden van de 21e plaats. Teun van Dam nam de start voor zijn rekening en deed dit zeer goed. Na 1 rondje kwam hij al door als 15e! Zijn opmars was nog niet afgelopen, op het moment van de pitstop lag Teun al 12e. Arie stapte in en reed de race netjes uit.

www.dekker-racing.nl
www.marceldekker.eu

9912669
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4481
3296
27530
9854222
68068
147943
9912669

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven