Het eerste weekend van juni stond volledig in het teken van de Masters of Formula 3 op het circuit van Zandvoort. De toppers uit de Fomule 3 kwamen van over de hele wereld bijeen voor een finale. De Swift Cup, met daarin Marcel Dekker, kwam ook in actie. Dekker reed voor 43.000 man publiek naar een derde stek op het podium en liet de pech van het pinksterweekend achter zich.


 
Ditmaal kon Dekker wél deelnemen aan de trainingen voorafgaand aan het weekend. De schade van de crash tijdens het pinksterweekend was gerepareerd en er kon verder worden gewerkt aan de balans van de auto. Dit resulteerde in de tweede plaats tijdens de vrije trainingen. Dekker was positief: ‘We zijn weer op de weg terug. We hebben veel veranderd aan de auto en dat werkt positief. Nu moeten we door, om terug aan de kop van het veld te komen.’

Dekker was in de eerste race snel weg tijdens de start en kon meteen de derde positie afpakken van Mike Hesse. Dekker reed samen met Niels Langeveld en Marth de Graaf aan kop van het veld, totdat de safety-car de baan in kwam voor een zware crash met onder andere Kim van de Berg en Jos Veldboer. Beide rijders werden naar het ziekenhuis vervoerd en nadat de brokstukken van de auto’s waren opgeruimd werd de race hervat. Dekker kreeg veel druk van achteren van Marcel van de Maat. Dekker was sneller in de bochten, maar moest snelheid toegeven op het rechte stuk, waardoor hij vol moest verdedigen om de derde positie te kunnen behouden. Dekker slaagde hierin en werd als derde afgevlagd achter de Graaf en Langeveld.

Ook de tweede race stond in het teken van een zware crash. Dekker moest vanaf de zesde positie starten en reed achter Mike Hesse en Marcel van de Maat. In de tweede bocht van het circuit toucheerde deze rijders elkaar, waardoor beide auto’s hard in de vangrail belandde. Van der Maat stuiterde terug op het asfalt en raakte Dekker, die gelukkig door kon rijden. Dekker had alle geluk van de wereld dat hij slechts ‘licht’ werd geraakt en de goede kant op stuurde, waardoor een flinke klapper uitbleef.

Na de herstart was Dekker in fel gevecht met Niels Langeveld en Marth de Graaf. Langeveld zette de druk er vol op en creëerde een gaatje door Dekker iets opzij te duwen in de Audi-S bocht. Dekker gaf zich niet gewonnen en er ontstond een felle, maar faire strijdt. Marth de Graaf drong aan bij Dekker, terwijl Dekker op zijn beurt de aanval inzette op Langeveld en de, op de derde plaats liggende, Snoeks. In de laatste ronde prikte Dekker zijn Suzuki tussen die van Snoeks en Langeveld, in het gevecht om de derde positie. Langeveld en Dekker raakten elkaar, waardoor de Graaf kon profiteren. De Graaf positioneerde zijn Suzuki naast die van Dekker en beide rijders gingen samen richting de laatste bocht. De Graaf duwde Dekker naar buiten, waardoor Dekker genoegen moest nemen met de zesde positie. Dekker blikte terug op zijn race: ‘Ik probeerde om de derde positie te pakken, maar kwam daardoor in aanraking met Langeveld. Marth de Graaf profiteerde en kom mij daardoor passeren. Helaas, maar ik heb het wél geprobeerd’, aldus een realistische Dekker.

Dekker is door de derde en zesde positie een plekje opgeklommen in de stand van het kampioenschap. De volgende race vindt plaats op het TT-circuit van Assen, waar Dekker gaat proberen om de stijgende lijn door te zetten.

PR
9907591
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2699
2636
22452
9854222
62990
147943
9907591

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven