Sven Snoeks heeft afgelopen weekend weer laten zien uit het juiste racehout gesneden te zijn. Op het voor hem onbekende TT-circuit van Assen groeide de Formido Swift Cup coureur duidelijk zichtbaar het vierde raceweekend van het seizoen in. In beide races op zondag demonstreerde de debutant durf en doorzettingsvermogen. Door dit weekend tijdens de Formido Midzomerraces twee keer als elfde te eindigen, voegt Snoeks weer 10 punten toe aan zijn totaal. In de tussenstand van het kampioenschap bezet de 19-jarige coureur uit Zwanshoek nog steeds de achtste plaats.

 

Omdat het 4,545 kilometer lange TT-circuit van Assen nog onbekend terrein voor hem was, benutte Sven Snoeks de drie vrije trainingen op vrijdag optimaal om de baan te leren kennen en op snelheid te komen. Door enkele kleine aanpassingen aan de afstelling van zijn 140 PK sterke Suzuki Swift te maken, begon Snoeks zich naarmate de dag vorderde steeds meer thuis te voelen op het snelle Drentse circuit welke internationaal bekendheid geniet als Walhalla voor motorrijders. Door in de drie sessies zijn rondetijden steeds verder aan te scherpen, ging Snoeks dan ook vol vertrouwen de kwalificatie op zaterdagochtend tegemoet. Met een twaalfde startplaats voor de openingsrace later die dag, toonde Snoeks zich dan ook dik tevreden.

“De twaalfde startplaats biedt een goed uitgangspunt voor de races. Het circuit kent verschillende erg snelle bochten waar je veel vertrouwen in je wagen en jezelf moet hebben. En vertrouwen komt met ervaring. Als debutant had ik nog nooit eerder gereden hier, terwijl veel van mijn concurrenten hier vorig jaar al hadden geracet of voor het seizoen zelfs nog getest hadden. Gedurende de sessies kwam ik echter steeds beter in mijn ritme en verbeterde ik continue mijn rondetijden. Ik hoop in beide races op zondag weer een stap vooruit te maken,” aldus Sven Snoeks.

In het gebruikelijke gedrang in de openingsfases van de Formido Swift Cup races, krijgt Snoeks op zondagochtend een knauw van Kim van den Berg te verwerken waarna de sturing van zijn wagen beschadigt. Ondanks dit ongemak levert Snoeks gedurende de 12-ronden tellende race een mooi gevecht met Maarten van ’t Schip. Nadat de twee verscheidene malen stuivertje hebben gewisseld, beslist Snoeks het duel uiteindelijk in zijn voordeel. Na 25 minuten racen wordt Snoeks als elfde afgevlagd.

Ook in de tweede race op zondag toont Snoeks zich een snelle leerling met veel veerkracht. Nadat het jonge talent uit Noord-Holland in de openingsfase dwars wordt geduwd door een tegenstander en daarbij vijf plekken verliest, herstelt hij zich op indrukwekkende wijze. Terwijl het TT-circuit niet bekend staat als een circuit waar je gemakkelijk in kunt halen, knokt Snoeks zich in het verdere verloop van de wedstrijd toch netjes terug naar de elfde plaats. “Ik denk dat ik tevreden mag zijn met dit resultaat. Hoewel je als coureur altijd hoger wilt eindigen, besef ik me terdege dat dit een leerjaar is. Ik heb dit weekend veel waardevolle ervaringen opgedaan die me in de komende races zeker zullen helpen. De volgende races vinden over een maand weer plaats op Zandvoort, het thuiscircuit van mezelf en mijn sponsoren. Om me nog beter voor te bereiden op het tweede deel van het seizoen zal ik samen met het team nog twee dagen op Zandvoort gaan testen. Zo hoop ik tijdens de Hammerite Ultimate Races nog competitiever te zijn!”

Tekst: PR

9907693
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2801
2636
22554
9854222
63092
147943
9907693

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven