Glenn Coronel heeft tijdens de Formido 100% NL Midzomerraces zijn debuut gemaakt op het TT-Circuit van Assen. Na de eerste zes races van het seizoen op het circuit van Zandvoort afgelegd te hebben is er traditioneel een race in Assen, wat voor de meeste coureurs uit de Formido Swift Cup een aangename afwisseling is. Coronel kende een mindere voorbereiding, maar streed voor wat hij waard was. Dit leverde Glenn een 15de plaats op tijdens de eerste race van het weekend. De tweede race verliep minder gelukkig voor de Coronel junior en hij moest vroeg in de race de strijdt staken.

 

Glenn Coronel verliest bij de start een plaats, maar weet zich goed staande te houden in het drukke veld. Na twee ronden heeft hij die plaats al weer goed gemaakt en begint aan een opmars naar voren. De Coronel junior leert tijdens de race het circuit steeds beter kennen en laat steeds snellere rondetijden noteren. Dit betaald zich uiteindelijk uit op de baan, want Coronel ligt na zes ronden al op een 16de plaats. Tegen het einde van de race weet hij nog een plaats goed te maken en finisht als 15de. Glenn maakt vier plaatsen goed en kan vol goede moed aan de tweede race beginnen.

De tweede race begint de Coronel junior dan ook goed. Glenn heeft een goede start en weet uit de problemen te blijven. Na de eerste ronde heeft Coronel al drie plaatsen goed gemaakt en rijdt op een 12de plaats in het veld. Na 3 ronden gaat het helaas mis voor Coronel. In de eerste bocht komt Glenn niet onzacht in aanraking met Kim van den Berg. Gelukkig heeft het circuit brede uitloopstroken, maar het mag niet meer deren. De Suzuki Swift van Coronel heeft teveel schade om door te kunnen en zo strandt een mooie opmars in ronde drie. Door zijn vechtlust in de eerste race weet Coronel toch nog een kampioenschappuntje mee te nemen uit Assen.  

"Het weekend begon niet erg goed doordat ik problemen met de remmen van mijn auto had. Hierdoor miste ik de eerste twee sessies van de vrije training. Ik heb hoer nog nooit gereden en meters maken is daarom erg belangrijk. Tijdens de kwalificatiesessie ging het eigenlijk steeds beter. Ik wist mijn tijden te verbeteren en ik was klaar voor een snelle ronde, maar toen ik een sleep (slipstream) wou pakken op het rechte stuk ging deze net de pits in dus daar verlies je net wat tijd mee. Tijdens de races ging het lekker. Ik kon mijn tijden verbeteren en ik maakte wat plaatsen goed dus eigenlijk ging het wel lekker. Jammer van de tweede race, maar ja ook dat is racen.”

Tekst: PR

9912805
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4617
3296
27666
9854222
68204
147943
9912805

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven