De 19-jarige Bart van Os zal ook komend seizoen met een Suzuki Swift van het Coronel Racing Team een gooi gaan doen naar het kampioenschap in de Formido Swift Cup. Na een leerzaam debuutseizoen in 2010 is van Os klaar om mee te strijden voor de punten en de podiumplaatsen. Van Os vertrouwt ook in 2011 weer op de kennis en ervaring van de snelle racetweeling Tim en Tom Coronel en zal met de nieuwe kleuren van het Coronel Racing Team het geleerde in praktijk gaan brengen.

Debuutseizoen
In 2010 debuteerde Bart van Os bij het Coronel Racing Team in de Formido Swift Cup en al snel liet hij blijken uit het juiste racehout gesneden te zijn. De snelheid zat er vanaf het begin goed in al bleven de resultaten nog wat uit. In de competitieve Formido Swift Cup telt elke seconde en een foutje wordt zwaar afgestraft in het drukke veld. Toch wist van Os zich prima staande te houden en pakte zelfs de pole-position tijdens een van zijn eerste raceweekenden. Bart finishte zijn debuutseizoen als 13de en ging met een schat aan ervaring de winterstop in.

Winter Endurance Kampioenschap
Tijdens de winterstop reed van Os twee races in het Winter Endurance Kampioenschap (WEK). De eerste race reed hij samen met Willem Cornelissen en Niels Kool met een BMW 123d en na een sterke race pakte de equipe de derde plaats in divisie 4. Tijdens de Final 4 vormde van Os samen met zijn vader en Tom Coronel een team en pakte hij met een BMW 320d na vier uur racen de overwinning in zijn divisie. Bart reed een uitstekende race en deed veel ervaring op.

Veel vertrouwen in het seizoen
De afgelopen weken gebruikten Bart en het team om de laatste puntje op de i te zetten. De Coronel Racing Swift staat er weer goed bij en tijdens een aantal testdagen op Circuitpark Zandvoort werd er gezocht naar de juiste balans en afstelling van de auto. De Coronel Racing Swift is voorzien van een nieuwe kleur en zal er tijdens de eerste race van het seizoen verrassend anders uit zien. Dat je niet alleen met een goede auto en een mooie kleur de gewenste resultaten zal halen hoef je Bart van Os niet uit te leggen. Van Os is na zijn debuutseizoen gegroeid en gaat met veel vertrouwen het nieuwe seizoen in.

Bart van Os:
“Ik heb de afgelopen winter veel gereden en geleerd. De races in het WEK hebben mij erg geholpen. Ik ben meer volwassen geworden qua racen. Ik denk meer na over de gevolgen van bepaalde acties en heb geleerd om sneller te reageren in lastige situaties. De afgelopen weken hebben we twee testdagen achter de rug en ik heb daar in twee verschillende Swift kunnen rijden. Het bleek dat de reserve Swift mij beter lag dan mijn huidige auto en dat bleek ook uit de rondetijden. Na afgelopen seizoen ben ik nog meer gebrand op een goed resultaat en mijn doel voor het komende seizoen is een plaats in de top 3 en een groot aantal plaatsen op het podium. Ik ben blij dat ik ook dit jaar weer voor het Coronel Racing Team mag uitkomen en kijk uit naar de eerste race tijdens de Paasraces.”  

PR

9907550
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2658
2636
22411
9854222
62949
147943
9907550

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven