Bart van Os is het nieuwe seizoen in de Formido Swift Cup sterk begonnen. De Coronel junior was tijden de vrije trainingen van de Kruidvat Gillette Paasraces al de snelste op de baan en kwalificeerde zich als derde. De beide races op maandag sloot van Os af op een tweede plaats, maar niet zonder slag of stoot. Van Os knokte tot aan de laatste meters voor de overwinning maar moest dit maal zijn meerdere erkennen in Kelvin Snoeks. Bart van Os sluit het paasweekend af met een mooie tweede plaats in het klassement.

 

Na de sterke rondetijden tijdens de vrije trainingen ging Bart vol zelfvertrouwen de kwalificatie van de Formido Swift Cup in. Net toen de Coronel junior zijn snelle ronde wilde gaan inzetten werd de sessie onderbroken vanwege een crash. Bart moest deze ronde afbreken en dat koste hem misschien wel de pole-position. De Coronel junior wist er uiteindelijk nog een derde tijd uit te slepen en zich vooraan op de grid te positioneren.

Bij de start is Bart goed weg en zet meteen de aanval in, maar moet in de Tarzanbocht even zijn meerdere erkennen in Sven Snoeks. Van Os sluit aan op de derde plaats en wacht zijn kans af. Als de leiders in de race met elkaar in gevecht zijn slaat van Os toe. In de Tarzanbocht rijdt hij de betere lijn en pakt de leiding in de race over. Snoeks sluit aan en zet de druk er vol op bij de Coronel junior. Op het rechte stuk profiteert Snoeks van de slipstream en gaat voorbij aan van Os. Bart kan goed volgen en rijdt betere tijden dan de leider in de race. Meerdere keren probeert van Os de aanval in te zetten, maar komt steeds net iets te kort. Ook wordt er in de Tarzanbocht ronden lang een gele vlag gezwaaid zodat inhalen daar  niet mogelijk is. Na een mooi gevecht in de laatste ronden weet van Os zijn tweede plaats veilig te stellen en pakt zo zijn eerste podium uit zijn nog jonge racecarrière.

De tweede race mag van Os aanvangen vanaf de tweede plaats. Naast hem staat wederom zijn rivaal uit de eerste race en ook ditmaal weet van Os de Coronel Racing Swift er net niet voorbij te steken bij de start. De rondetijden gaan de eerste drie ronden gelijk op en Bart probeert het de leider in de race moeilijk te maken en in een foutje te dwingen. Achter van Os is Maarten van ’t Schip sneller en probeert op een ruige manier langs de Coronel junior te komen, maar Bart laat zijn auto goed staan en gaat met twee wielen door het gras. Toch weet hij zijn tweede plaats te behouden en kan hij langzaam maar zeker iets verder uitlopen. Als de druk achter zich weg is probeert van Os nog eenmaal de aanval in te zetten op Snoeks, maar net als in de eerste race komt hij steeds net iets te kort. De Coronel junior rijdt naar zijn tweede podiumplaats van het weekend en sluit zo het paasweekend op een fantastische manier af.

Bart van Os: “Het was een lekker weekend. Het ging het hele weekend al goed. Vrijdag zette ik de snelste tijd neer tijdens de vrije training en toen wist ik dat het goed zat. Tijdens de kwalificatie was het jammer dat er een code rood kwam en ik mijn snelle ronde moest afbreken. Ik kon mijn tijd daarna niet echt meer verbeteren anders had er misschien zelfs nog meer in gezeten. De races gingen beiden eigenlijk wel goed. Ik kon Sven (Snoeks) qua snelheid wel bijhouden, maar ik kwam bij het uitaccelereren steeds net iets te kort waardoor ik er niet voorbij kon. Ik ben blij met mijn twee tweede plaatsen en de punten voor het kampioenschap en ik zie het vervolg van het kampioenschap met een goed gevoel tegemoet.”

PR

9907749
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2857
2636
22610
9854222
63148
147943
9907749

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven