Bart van Os heeft afgelopen weekend wederom goede zaken gedaan voor het kampioenschap in de Formido Swift Cup. De Coronel junior startte twee maal vanaf de eerste startrij en pakte een vijfde en een tweede plaats tijdens de races van het Dutch Power Pack Festival op Circuit Park Zandvoort. Ondanks een lastige eerste race gaat van Os met 100 punten nog steeds aan de leiding in het klassement.

Bart van Os zit er vanaf het begin van het weekend al goed bij. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag laat de Coronel junior al de snelste tijd noteren en lijkt hij zijn sterke optreden tijdens de Pinksterraces voort te zetten. De kwalificatie werd op zaterdag verreden en van Os pakte met een tijd van 2:08.659 de tweede plaats op de grid voor de eerste race. De startvolgorde voor de tweede race wordt bepaald aan de hand van de op één na snelste ronde en ook deze was goed voor de tweede plaats op de grid. Wederom een goede uitgangspositie voor beide races op zondag.

van Os is bij de start van de eerste race goed weg en pakt direct de leiding. Peter Schreurs zit er vlak achter en tikt van Os een aantal keren aan. De Coronel junior staat zwaar onder druk en in de tweede ronde gaat Schreurs er voorbij. Van Os laat de Coronel Racing Swift staan, maar wordt bij het opgaan van de Hunserug even naast de baan gezet waardoor hij wat snelheid verliest en een aantal plaatsen terugvalt. Van Os zit in de hoek waar de klappen vallen en na drie ronden komt de Coronel junior als zevende door. Bart is even uit zijn ritme gebracht en heeft moeite om de aansluiting met de kopgroep te vinden. Veel tijd om na te denken heeft van Os niet want achter hem heeft Mike Hesse de druk er vol op staan. Een spannend gevecht ontstaat en de Coronel junior kan profiteren van de fouten van anderen. Met nog vier ronden te gaan heeft van Os twee plaatsen goed gemaakt en is op jacht naar de vierde plaats. Van Os krijgt geen kans om een aanval te plegen want Hesse ligt nog steeds op de loer. Bart weet het hoofd koel te houden en een zwaar bevochten vijfde plaats binnen te slepen.

Ook tijdens de tweede race heeft van Os een goede start, maar moet aansluiten achter Peter Schreurs op plaats twee. Het gevecht aan kop is hevig en er is geen ruimte voor een fout. De Coronel junior krijgt geen tijd om een aanval te plegen want achter zich heeft Sven Snoeks de druk er vol op staan. Vijf ronden lang rijdt de kopgroep als aan een touwtje achter elkaar aan wachtend op de eerste die een fout maakt, maar dan wordt het veld opgeschrikt door een zware crash. Wesley Caransa en Maarten van ’t Schip hebben elkaar hard geraakt en het ziet er ernstig uit. De safetycar komt op de baan en na negen ronden wordt de race afgevlagd. Van Os finisht de race achter de safetycar op een tweede plaats, maar de podiumceremonie wordt vanwege de ernst van het ongeval achterwege gelaten. Na afloop van de race wordt duidelijk dat beide heren voor controle naar het ziekenhuis zijn gebracht en het naar omstandigheden goed maken. Bart van Os blijft de leiding in het klassement behouden en kijkt uit naar de volgende race op Zolder (B).

Tekst: PR

9939289
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2855
3853
6708
9912942
94688
147943
9939289

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven