Certainty Racing Team was afgelopen weekeinde, tijdens het Dutch Power Pack Festival, weer goed vertegenwoordigd op het erepodium. In de twee races van de Renault Clio Cup behaalde Niels Langeveld op Circuit Park Zandvoort een tweede en derde plek. Sven Snoeks eindigde in de Suzuki Swift Cup tweemaal als derde. Daarmee blijft het Zandvoortse raceteam in de race voor het kampioenschap van beide raceklasses.

Na zijn eerste Clio Cup-overwinning tijdens de Pinksterraces, liet Niels Langeveld afgelopen weekeinde zien dat dit geen toevalstreffer was. In de twee races wist het 23-jarige talent zich twee keer naar het erepodium te vechten, waarmee Langeveld nog steeds een belangrijke titelkandidaat is in één van de meest competitieve raceklasses van Nederland. “In de eerste race was er veel geduw en verloor ik in het gedrang twee plekken. Maar dankzij een goed getimede pitstop, kwam ik precies voor mijn concurrenten weer de baan op. Ik had bij de tweede wedstrijd een superstart en ik wist een Deen in te halen, daarna kon ik de race als derde uitrijden. Ik ben echt superblij met dit resultaat.”

Marcel Duits: ‘Dit is niet mijn jaar’
Voor zijn teamgenoot Marcel Duits verliep het weekeinde niet zoals gehoopt. Na een 19e positie (in een groot startveld van 33 Clio’s door de eenmalige aanwas van Deense deelnemers) in de kwalificatie, wist Duits zich in de eerste race naar voren te vechten naar uiteindelijk de dertiende plek. In de tweede manche kwam zijn weekeinde voortijdig ten einde, nadat Duits in de eerste ronde door een andere deelnemer geëlimineerd werd. “Ik kan wel zeggen dat het wéér niet mijn weekeinde is, maar het lijkt erop dat dit gewoon niet mijn jaar is. Ik ben in de eerste race goed naar voren gereden, maar in de tweede race was mijn auto na een tik op het achterwiel krom en belandde ik grind. Dat is enorm balen.”

Sven Snoeks: ‘Maximale resultaat’
Ondanks dat Sven Snoeks met twee derde plekken in de Suzuki Swift Cup geen reden tot onvrede heeft, blijft hij streng voor zichzelf. “Ik had mijn kwalificatie gewoon verpest met een vijfde tijd. In de eerste race klom ik op naar de derde plek, maar de twee gele ‘karretjes’ voor mij waren te snel om nog iets bij ze uit te kunnen halen.” Door een zwaar ongeluk in de tweede race, werd er slechts gedurende vijf ronden geracet. In deze vijf ronden wist Snoeks zich wederom naar de derde plek op te werken. “Ik kon direct bij de start naar de derde plek doorstoten, maar Marcel van der Maat zat erg dicht op me, dus ik moest goed in de spiegels blijven kijken, waardoor aanvallen lastig werd. Toen de race geneutraliseerd werd, kreeg ik geen kans om voor de overwinning te gaan. Dus gezien de omstandigheden was dit het maximale resultaat. In de tussenstand zit het erg dicht bij elkaar, dus dit belooft veel voor de volgende races in België!”

Jos Kiekens: ‘Goed gevoel’
Jos Kiekens eindigde in de eerste race als twaalfde nadat een touché hem terugwierp, maar wist zich te revancheren in de tweede wedstrijd met een zevende positie. “Ik wilde samen met Sven achter elkaar kwalificeren, maar dat ging niet helemaal goed. Toch reed ik de zesde en zevende tijd. In de eerste race had ik met Kim van den Berg een stevig gevecht, waarbij we elkaar een paar keer geraakt hebben en mijn wiel scheef kwam te staan. Daarmee verloor ik veel tijd. In de tweede race kon ik na de start een paar verloren plekken goedmaken en uiteindelijk wist ik nog een mooie inhaalactie te doen voordat de race platgelegd werd. Ik hou een goed gevoel aan het weekeinde over, want onze snelheid is goed in orde.”

Kees Paulusma: ‘Mooi punten meegepakt’
Na een uitvalbeurt in de eerste race wist Kees Paulusma zich in race 2 te herpakken met een prima elfde plek. “In de kwalificatie belandde ik in het grind en nadat er vorig weekeinde een grindsteen grote schade aan mijn motor had aangericht, zocht ik voor de zekerheid het team op. Uiteindelijk heb ik met een goede tijd mij als dertiende gekwalificeerd. In de eerste race had ik met Ertjo flink gevochten, maar bij het uitkomen van de Tarzanbocht wilde we met z’n tweeën op dezelfde plek zijn en raakten we elkaar. In de tweede race had ik in de eerste bocht een paar plekken gepakt en lag ik uiteindelijk op de elfde positie toen de race geneutraliseerd werd vanwege het ongeluk in het Scheivlak. Dus we pakken toch weer mooi wat punten mee!”

Ertjo Buitenhuis
Nadat hij in de eerste race met schade kostbare tijd verloor, kwam Ertjo Buitenhuis in de tweede wedstrijd later op de dag met de reserveauto van het team in actie. In de tweede race bracht hij de Swift als veertiende over de finish.

Martin en Cynthia Boezaart
Ondanks een achtste plek in de eerste race, wierp de tweede manche een schaduw over het eerdere resultaat van Martin en Cynthia Boezaart. Vanwege een structureel gebrek aan vermogen aan boord van de door Nooren Autosport-geprepareerde BMW 123d Coupé, kwam het Apeldoornse echtpaar er niet aan te pas en finishte als veertiende.

De volgende races in de Suzuki Swift Cup worden verreden tijdens de Superleague Formula, 16 en 17 juli op Circuit Zolder (B).

Tekst: PR

9912857
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
4669
3296
27718
9854222
68256
147943
9912857

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven