Bart van Os heeft na het raceweekend op het circuit van Zolder de leiding in het kampioenschap van de Formido Swift Cup weten te behouden. De Coronel Junior pakte tijdens het Super League Formula weekend twee maal de pole-position, won de eerste race en werd vijfde tijdens een lastige tweede race. Van Os zag zijn directe concurrenten in het kampioenschap iets dichterbij komen, maar kan toch terugkijken op een succesvol Belgisch uitstapje.

Van Os was de week voorafgaand aan het evenement al richting het Belgische Circuit van Zolder getogen om een dag te testen. Teambaas Tom Coronel en oud Suzuki Swift coureur Marth de Graaf waren meegekomen om Bart de laatste tips te geven. De Coronel Junior had nog nooit met de Swift op het Belgische circuit gereden en kom deze testdag goed gebruiken. Dat de tips van Coronel de juiste waren bleek na de kwalificatie sessie. Van Os wist zich als snelste te kwalificeren en pakte de pole-position voor zowel de eerste als de tweede race van het weekend.

De eerste race van het weekend werd op zaterdag verreden en van Os weet, na een goede start, de koppositie te behouden. Concurrent in het kampioenschap, Peter Schreurs, sluit aan en positioneert zich voor een aanval. Van Os houdt goed stand en is snel onderweg. Halverwege de race weet de Coronel Junior langzaam weg te lopen en ziet de snel opkomende Sven Snoeks, op dat moment tweede in het kampioenschap, uitvallen met een kapotte motor. Ook Peter Schreurs weet de aansluiting niet te vinden en zo rijdt van Os, redelijk eenvoudig, met een voorsprong van 2.6 seconden als winnaar over de finish en doet wederom goede zaken voor het kampioenschap.

Na afloop van de eerste race werd tijdens de technische controle de computer (ECU) uit de Swift van Bart van Os gehaald. De wedstrijdleiding gaf van Os een ander computer voor de tweede race terwijl zijn originele (verzegelde) computer werd nagemeten. Vlak voor de start van de tweede race kreeg van Os de computer terug, maar mocht deze niet meer gebruiken dit weekend. De Coronel Junior vertrok voor de tweede keer van pole en wist ook ditmaal Peter Schreurs achter zich te houden en de leiding in de race te pakken. Op het rechte stuk weet Schreurs zijn Swift er langs te zetten en van Os valt terug naar de tweede plaats. Ook Marcel van der Maat en Sven Snoeks weten een ronde later van Os te passeren en het lijkt wel of Bart op het achterste gedeelte van het circuit tijd verliest. Vanaf een vierde plaats zet van Os de aanval in en hij weet de aansluiting met van der Maat te vinden. Van Os is sneller, maar mist net wat vermogen om hem er naast te zetten. Achter de Coronel Junior komt Jos Kiekens dichterbij en een mooie strijd om de derde plaats ontstaat. Als aan een touwtje rijden de drie heren achter elkaar aan wachtend op een fout. Als van der Maat iets wijdt gaat na de eerste chicane weten van Os en Kiekens er voorbij te gaan en rijden ze deur aan deur richting de Villeneuve chicane. Kiekens zit aan de buitenkant, stuurt in en raakt van Os. Hierdoor gaat de Coronel Junior door het grind en verliest twee plaatsen. Vanaf een vijfde plaats probeert van Os in de laatste rondes om de verloren plaatsen goed te maken, maar helaas zit dat er niet meer in. Van Os finisht de race als vijfde en pakt nog wel belangrijke punten mee voor het kampioenschap.

Bart van Os: “Het weekend in Zolder begon goed. Ik heb hier vorige week getest en dat heeft me enorm geholpen. Ik was blij met de dubbele pole-position en de overwinning, maar ik kreeg na afloop van de race een ander computer in mijn auto. Bij de technische keuring werd de bedrading doorgemeten en de computer uit de auto gehaald. Ik begreep er niets van want dit was gewoon een goedgekeurde, verzegelde computer. De auto reed met de computer van de organisatie compleet anders. Ik miste vooral bij het accelereren wat kracht onderin en kon de anderen dan ook niet van me afhouden tijdens de tweede race. Ik kreeg voorafgaand aan de race mijn computer wel weer terug, maar mocht deze dit weekend niet meer gebruiken.”

“Ik heb tijdens de tweede race gedaan wat ik kon en was misschien zelfs nog op weg naar een podiumplaats. Ik kwam bij het aanremmen van de Villeneuve chicane in aanraking met Jos Kiekens waardoor we rechtdoor de grindbak in schoten. Ik heb de beelden nog niet gezien, maar volgens mij stuurde hij in terwijl er geen ruimte was. Hierdoor verloor ik twee plaatsen en finishte ik als vijfde. De schade in het kampioenschap is minimaal en ik heb een top weekend achter de rug. Op naar de RTL GP Masters, dan gaan we voor de dubbel!”

Tekst: PR

9907734
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2842
2636
22595
9854222
63133
147943
9907734

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven