Bart van Os heeft, ondanks een slechte start van het weekend, goede zaken gedaan in het kampioenschap van de Formido Swift Cup. Tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 wist de Coronel junior zijn mindere prestatie van de eerste race om te zetten naar een tweede plaats tijdens race twee op zondag. Van Os zag al zijn directe concurrenten uitvallen en scoorde zo maximaal. Van Os behoudt de leiding in het kampioenschap met nog vier races te gaan.

Vanwege het drukke programma werd de vrije training van de Formido Swift Cup op donderdag verreden en daar werd duidelijk dat van Os er tijdens de lastige natte omstandigheden niet goed bij zat. De eerste training sloot de Coronel junior als tweede af, maar tijdens de tweede training kwam van Os niet verder dan een 8ste plaats. Ook tijdens de kwalificatie had van Os het lastig en de weersomstandigheden hielpen niet mee. Met een tijd van 3:19.022 kwam van Os niet verder dan een negende plaats op de grid terwijl zijn concurrenten in het kampioenschap op de eerste twee rijen stonden.

Onder natte omstandigheden begon van Os aan de eerste race van het weekend en pakt meteen twee plaatsen. Vanaf een zevende plaats weet de Coronel Junior de aansluiting te vinden met de kopgroep en kan aanhaken. Van Os is op dreef en probeert zo snel mogelijk naar voren te komen, maar verremt zich en raakt daarbij Marcel van de Maat. De Coronel Racing Swift heeft linksvoor wat schade, maar van Os blijft de aanval inzetten om zoveel mogelijk punten te pakken en de schade in het kampioenschap enigszins beperkt te houden. Tegen het einde van de race komt de Coronel Junior onzacht in aanraking met Daan Stots, maar kan zijn weg vervolgen. Van Os finisht de race als zesde, maar krijgt na de race een tijdstraf van 10 seconden vanwege het misdragen op de baan. Het team tekent nog protest aan tegen de straf, maar deze wordt afgewezen. Hierdoor valt van Os terug naar een 9de plaats in de einduitslag.

Vanwege een drietal diskwalificaties na de race schuift van Os twee plaatsen op en dat betekent dat hij als 7de gefinisht is en zo meer belangrijke punten meeneemt voor het kampioenschap. Van Os is goed weg bij de start van race twee en ziet concurrent Peter Schreurs terugvallen in het veld. Schreurs heeft problemen met de auto en valt uit. Dit geeft de Coronel Junior vleugels en al snel baant hij zich een weg naar voren. Na twee ronden ligt van Os al vierde en met een snelste rondetijd gaat hij op weg de kopgroep. Vanwege de gevechten achter zich krijgt hij wat meer rust weet hij langzaam maar zeker het gaat naar de top 3 dicht te rijden. Wederom laat van Os de snelste rondetijd noteren en begint de kopgroep onder druk te zetten. Als Sven Snoeks een fout maakt en Marcel van de Maat raakt weet van Os te profiteren en de tweede plaats in de race over te nemen. De safetycar komt op de baan en de brokstukken worden opgeruimd. Als de safetycar naar binnen gaat probeert de Coronel Junior de leiding in de race over te nemen, maar Jos Kiekens is snel en met de wetenschap dat alle drie zijn concurrenten geen punten zullen scoren rijdt van Os zijn Swift als tweede over de finish.

“Dit had ik niet verwacht” aldus een dolblije Bart van Os na de tweede race.
“Zo eindigt het weekend toch nog beter dan ik verwacht had en loop ik zelfs uit in de stand om het kampioenschap. Het weekend begon minder. Ik ben net terug van vakantie en heb me niet goed voor kunnen bereiden op de races. Tijdens de kwalificatie zat ik er niet goed bij en ik moest daarom twee keer vanaf een 9de plaats starten. De eerste race begon op zich goed, maar het is lastig om in het drukke veld naar voren te komen. Ik verremde mij een keer en raakte Marcel van de Maat en kwam in aanraking met Daan Stots, maar ik had niet het idee dat ik onbehouwen aan het rijden was. De wedstrijdleiding dacht daar helaas anders over en gaven me een tijdstraf van 10 seconden. We zijn nog in beroep gegaan, maar dat heeft niet geholpen.”

Na de domper op zaterdag was van Os erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten op zondag, maar dat hij maximaal zou scoren had niemand kunnen bedenken. “De tweede race ging super en ik wist me snel naar voren te rijden. Ik zag dat Schreurs uitviel, maar was meer bezig met mijn eigen race. Ik liep steeds meer in op de kopgroep en toen zag ik Sven (Snoeks) ineens dwars gaan en Marcel (van de Maat) raken. Ik kon er voorbij en zo lag ik niet alleen tweede, ik zag al mijn concurrenten uitvallen. Ik heb geen risico genomen en onverwacht maximaal gescoord vandaag.

PR

9907706
Vandaag
Gisteren
Deze week
Afgelopen week
Deze maand
Afgelopen maand
All days
2814
2636
22567
9854222
63105
147943
9907706

Vrienden van NoSpeedLimits.nl

iCagenda - Calendar

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ga naar boven